<blockquote rel="szuvorov"><blockquote rel="kaktusz">Lehet hogy ez újabb ürügy, de ha nem lennének ilyen műemberek, csak az állandó meghunyászkodás akkor már magyarság sem lenne. Néha jó lenne példát venni a székelyektől, ha tökösségről van szó. A probléma tényleg ott kezdődik, hogy ezek a a "rományok" már azért is bekasztliznak ha csillagszóró van nálad. Egyszóval azt visznek el s olyan ürüggyel amilyennel akarnak. Persze Ezt Magyarország szokás szerint észre sem veszi, ennyire fontosak a kormánynak az ottaniak.
Sajnos ez pontosan így van, de egy országrész leválása nem egyik napról a másikra megy, hosszú évtizedek háttérmunkájának az eredménye. A közvélemény ilyenkor csak annyit lát, hogy hirtelen kitört egy forradalom és megváltoztak az országhatárok,
A keleti blokk felbomlása után újjáalakult kisantant felbomlasztása, Jugoszlávia szétesése, Csehszlovákia szétválása sem a véletlenek különös összjátéka volt.
Nem véletlen, hogy egyre több román lap cikkezik Erdély elvesztéséről, titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező román politikusok verik a vészharangot.
Ilyen hadparancsoknak akkor van értelme, ha eljön a dolgok "látványos" része, egy gyors mozgósítás egy új gyulafehérvári nemzetgyűlés és a világ már a kész tényeket látja.
Ahogy én látom, az erdélyi románokat rá akarják venni, hogy magukat külön álló etnikumnak vallják magukat a regáti románoktól, és a pénz beszél alapon (jobban járnak ha Erdély különálló lesz, vagy csatlakozik újra Magyarországhoz, mintha marad Romániában) a helyi románok pénztárcájára próbálnak hatni. Ez viszont egy viszonylag lassú folyamat, nem megy az egyik napról a másikra és kell hozzá egy nagyhatalom aki mellettünk áll (a saját érdekei miatt).
Meg persze egy kormány aki hajlandó tenni érte valamit!</blockquote>
Hóbagoly, Te vagy az?
</blockquote>
Én is pont ezt kérdeztem magamban! Vissza is görgettem, hogy megnézzem ki írta.