Biztos nem a NATO-t akarják megtámadni... Mert amit te felvázoltál az eléggé annak tűnik...Akkor minek mennek Grodno-ba? A lakosságot lőni?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Biztos nem a NATO-t akarják megtámadni... Mert amit te felvázoltál az eléggé annak tűnik...Akkor minek mennek Grodno-ba? A lakosságot lőni?
Az már nyílt NATO-Orosz háború jelent. Egyik fél sem akar háborút.
Biztos nem a NATO-t akarják megtámadni... Mert amit te felvázoltál az eléggé annak tűnik...
Szerintem ez nagyon elrugaszkodott... Ha csak kivárnak a lengyel támadásra, úgy nyilván másabb a szitu, de ahhoz meg kevesen lesznek...Nem azt mondtam, hogy a NATO-t akarják megtámadni. Az amerikai-lengyel haderő is épp ott van a határ túloldalán, mivel a NATO hadgyakorlatok célja is a Suwalki-rés védelme. Tehát megmozdulhat az amerikai-lengyel haderő is. Akkor pedig megindul a versenyfutás a Suwalki-résért.
Szerintem ez nagyon elrugaszkodott... Ha csak kivárnak a lengyel támadásra, úgy nyilván másabb a szitu, de ahhoz meg kevesen lesznek...
Akkor minek mennek Grodno-ba? A lakosságot lőni?
Legfőképpen azért,hogy a belorusz közvélemény irányába azt kommunikálja,hogy a tüntetéseket külföldi hatalmak szervezik,és,hogy már olyan súlyos a helyzet,hogy külső katonai támadás fenyegeti belorusziát úgy gondolja,hogy ez segít újra maga mellé állítani a lakosság egy részét.Érdekes módon az ejtőernyősök átvezénylésének nyilvánosságra hozása egybeesett Lukasenko telefonbeszélgetésével Vlagyimir Vlagyimiroviccsal.
Értem mit akarsz mondani, de ez szerintem a jelenlegi helyzetből (finoman szólva) nem igen fog megvalósulni...Ott van Kalinyingrád is. Ha az oroszok bevonulnak, tehetik azt 2 irányból is: egyrészt Moszkva felől, másrészt Kalinyingrádból. Grodno meg ott van a Suwalki-rés Belarusz felőli végén, pont oda megy a belarusz haderő.
Értem mit akarsz mondani, de ez szerintem a jelenlegi helyzetből (finoman szólva) nem igen fog megvalósulni...
Ne konvencionális háborúban gondolkozz, Donbassz sem úgy kezdődött, hiába szelektív az itteni társaság memóriája.Ja, csak mi van akkor, ha Oroszo. nemcsak Moszkva felől, hanem Kalinyingrád felől is nyújt segítséget?
Hát naná, hogy egybeesett. Nyilván meg kellett beszélni a katonai műveleteket...
Kivéve, ha a Lengyelek 1 cm-el is átlépik a Belorus határt.Az már nyílt NATO-Orosz háború jelent.
Kivéve, ha a Lengyelek 1 cm-el is átlépik a Belorus határt.
Egyébként Putyin pl ha hétfőn bejelent egy rendkívüli telepítési gyakorlatot, első körben Kalinyingrádban van keddre 60 ezer ember technikával együtt, repülővel. Aztán max péntekre még 120 ezer. Esetleg közben megindul közúton és vasúton még 200 ezer Belorusba. Szigorúan a testvéri nemzettel való együttműködés miatt. + mögöttük még 300 ezer az orosz határhoz. Csakhogy mindenki értse, milyen lépték is csak egy sima rendkívüli telepítési gyakorlat az Oroszoknál. Ha már az elmúlt évek több százezres hadgyakorlatait elfelejtette volna valami USA/NATO fejes, amikor túl sokat akar villiogni egy USA/NATO/Lengyel pár ezres hadgyakorlattal Belorusia és Kalinyingrád határához közel.
Éppen akkor lesz ukrán történet, csak a Donbassz ez esetben a nyugati belorusz tartományok lesznek. Ha Oroszország úgy akar bemutatkozni, hogy 56 vagy éppen 68 óta semmit se változott, akkor vége minden olyan orosz álomnak, hogy Európával majd bizniszelhetnek. A joggal megrettenő (ma Minszk, holnap Budapest vagy Varsó) Kelet-Európa meg fogja ezt akadályozni és Budapestet is abba a táborba tereli, amit az eddig túlzónak tekintett Varsó képvisel az oroszokkal szemben.Szerintem ha tovább húzódik a dolog az Oroszok bemennek és elfoglalják Belorussziát. Aztán annektálják és kész. Újabb ukrán történetet nem engedhet meg magának Moszkva.
Éppen akkor lesz ukrán történet, csak a Donbassz ez esetben a nyugati belorusz tartományok lesznek. Ha Oroszország úgy akar bemutatkozni, hogy 56 vagy éppen 68 óta semmit se változott, akkor vége minden olyan orosz álomnak, hogy Európával majd bizniszelhetnek. A joggal megrettenő (ma Minszk, holnap Budapest vagy Varsó) Kelet-Európa meg fogja ezt akadályozni és Budapestet is abba a táborba tereli, amit az eddig túlzónak tekintett Varsó képvisel az oroszokkal szemben.
Ez nem Ukrajna, itt nem CIA puccs zajlik, hogy Biden fiacskája lophasson utána, hanem a belorusz nép lázadt fel egy diktátor ellen. Putyin csak az ellenzéki jelölt győzelmének elismerésével tudna úgy taktikázni, hogy Belorusszia ne akarjon Oroszországgal szakítani politikai téren! Legföljebb lesz pár véres év orosz megszállással és partizánháborúval, mivelőtt kitakarodnak onnan a gazdasági és politikai partnerből Európa pestisévé avanzsáló oroszok.