Mit gondolnak a lengyelek a magyarokról:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A hozzászólásom a Közép-Kelet-Európa topic nevéhez méltó volt. Nem tehetek róla, hogy Európa és benne Régiónk jelen története és jövőbeni távlata nem választható el a mostanában divatos nyílt társadalom nevű elmebomlasztástól és hazai képviselőitől. Kelet-Európa jövőbeni puszta léte a tét. Hogyan kapcsolódik ehhez a Soros-féle Nyílt Társadalom? Úgy, hogy nevezett úr családját ért kétségtelen tragédia olyan értelemben nyomja rá bélyegét a személyiségére, hogy megfogadta: elpusztítja azt a társadalmat, amely ezt lehetővé tette....
Ez nem belpolitika, hanem egy olyan "izmus" elleni küzdelem, mely az egész világon zajlik. Nem csak itt....
Figyelj én kint élek.
Az életszinvonal, termeszetesen magasabb, ezért is jellemző egész Kelet-Európai Nyugatra vándorlás. Ez még úgyis igaz, hogy az árak, megélhetési költségek természetesen jóval magasabbak. De ezt bőven kompenzálja a magasabb fizetés.
Viszont elég kettős érzéseim vannak. Sajnos a nagyvárosok a közbiztonsága, színvonala folyamatosan romlik. Hajléktalanok, szemetes utcák (ha nálunk ennyit takarítanák, pöpec lenne, itt meg egy nap alatt újra az..), és most nem a gázosabb negyedekről beszélek. Hiába nehéz autóval a folyamatos biciklisávok miatt, bizonyos időközönként a tömegközlekedes olyan szinvonaltalan (kosz, bűz, vicc nélkül volt hogy hányingerem lett), inkább ülök a dugóban, zárt ajtónál, mert a kéregetők nagyon pofátlanok.
Idén egyszer már volt egy betörési kísérlet is a lakásomba. Nem jöttek be, de legalább szétbasztak mindent.
Ma már nem így jönnék ki. Ahogy a helyiek én is itthagynám a nagyvárost és egy vidéki kisvárosba, faluba költöznék. Az Top! Ott a mindennapi életminőséged is magasabb.
A szomorú az, hogy ez nem volt mindig igy. Az utóbbi 5-6 évben felgyorsult a romlás és akarat nincs a megváltoztatására. Komolyan fáj a szívem ezekért a városokért!!
Marad a helyieknek a vidékre költözés.
Ez mennyiben kapcsolódik az általam leírtakhoz?
Azt hittem elgépeltem de nem "elpuhult nyugat" mint sztereotípia.
Lehet h megfordult a terend, de nekem több rokonom/ismerősöm költözött ki, mint ahány nyugati migránst látok.
Ebben a nagy szakértésben legalább azt el kéne dönteni, hogy a "keletre menekülő nyugati, fehér értelmiség" hogyan hozott össze "többszázezer keleti munkavállalót" nyugaton!
Jah, csak a kedves vezér ezúttal tengerentúli lesz és nem kívánkozik "egészségtelen túrákba" bonyolódni az orosz sztyeppéken ...
Igen egyszerű.... Kelet-Európa és a Balkán kétkezi, mezőgazdasági idénymunkásaira gondoltam. Az utóbbi években bevándoroltak a nagyvárosokban dekkolnak, a befogadó ország szolgáltatásain élősködnek, ahelyett, hogy jó szándékkal részt vennének ezen államok fenntartásában. Tízezrelékben számolt hibahatáron belül nem mások, mint sáskák. Akik valóban háború elől menekülnek, azok az első békés faluban/országban megállnak. Nem, ezeket fejbújtották/küldték ilyen-olyan szándékkal. Ne legyen igazam, de történelmi távlatban nagyon rövid időn belül olyan reconquista veszi kezdetét, amely számos - lényegében ártatlan - fiatal életet érint majd. Ha ez elmarad (van rá esély), akkor Kelet-Közép-Európa marad az egykori Európa szellemi és materiális örököse....
De megyek.De akkor te magad vagy az élő példa. A kinti magyarok sem jöttök haza, nemhogy a "nyugati fehér értelmiség" amit littlejon vìzionált.
Igen egyszerű.... Kelet-Európa és a Balkán kétkezi, mezőgazdasági idénymunkásaira gondoltam. Az utóbbi években bevándoroltak a nagyvárosokban dekkolnak, a befogadó ország szolgáltatásain élősködnek, ahelyett, hogy jó szándékkal részt vennének ezen államok fenntartásában. Tízezrelékben számolt hibahatáron belül nem mások, mint sáskák. Akik valóban háború elől menekülnek, azok az első békés faluban/országban megállnak. Nem, ezeket fejbújtották/küldték ilyen-olyan szándékkal. Ne legyen igazam, de történelmi távlatban nagyon rövid időn belül olyan reconquista veszi kezdetét, amely számos - lényegében ártatlan - fiatal életet érint majd. Ha ez elmarad (van rá esély), akkor Kelet-Közép-Európa marad az egykori Európa szellemi és materiális örököse....
De megyek.
Én csak olyan vagyok mint a honfoglaló magyarok, kicsit kalandozok, összeszedem szajrét, de otthon telepszek le.
Talán igy hitelesebb. Látom a pozitív és negatív oldalát is nem csak a tévéből.És mennyi kinti magyart kell számolni ha kellő nemzeti érzül
Mindenesetre elég vicces, nyugaton élve, fikázni a nyugatot.
Ilyen erővel Magyarországról sem lehet kritizálni Magyarországot?És mennyi kinti magyart kell számolni ha kellő nemzeti érzül
De akkor te magad vagy az élő példa. A kinti magyarok sem jöttök haza, nemhogy a "nyugati fehér értelmiség" amit littlejon vìzionált.
Talán igy hitelesebb. Látom a pozitív és negatív oldalát is nem csak a tévéből.
Olyan szervilizmust kérsz rajtam számon, mintha vki állami cégnél dolgozik, ezért csak pozitív véleménye lehet egy kormányról.
És mennyi kinti magyart kell számolni ha kellő nemzeti érzül
És mennyi kinti magyart kell számolni ha kellő nemzeti érzül
Kedves @LittlejohnKedves Masztiff!
Ha jól gondolom, én Téged soha nem minősítettelek. Egy 1846-os kossuthi álmot szeretnék megvalósulni látni. Miért van az, ha valami jót vizionálunk, akkor megszólalnak a fanfárok, hogy kormánypropaganda. Ha vennéd a fáradtságot, hogy visszaolvasol a kommentjeimben néhány évre visszamenőleg, akkor milyen alapon állítod, hogy kormánypropagandát tolok? Ha pedig nem jársz utána, akkor milyen jogon minősítesz? Igen, keresztény gondolkodású vagyok. 60 éves, diplomás. Részt vettem 2 háborúban, ahol magyarokat védtünk. Meg még sok másban. Letettem az asztalra ezt-azt. TE mit tettél le eddig? VAN miért kereszténynek és jobboldalinak lennem, mert ami mocskot láttam életemben, azt mind olyanok tették, akik most a kormányt ekézik. Ez nem érdekel, mert nem vagyok Fideszfan. Hiszek Mária Országában!
Benned, bennetek hol ez a hit? Ki meri megvallani identitását? Nicknevek mögött nick gondolatok, nick életek.
Azért írtam erről az álomról, mert nagyon aktuális lenne. Miért? Mert felülírná a kisantant-mentalitást. Mert felülírná Hazám Trianon-traumáját. Békét hozna e népek között.
Nem, nem kell mindenben azonos fegyverzet. Nem kell mindenben egyetérteni. Viszont fel kell ismerni azt, hogy évszázadokon keresztül e népeket eszközként használták a másik ellen és szolgaként saját gazdagodásuk érdekében. Fel kell ismerni, hogy Közép-Európának semmi köze a Nyugat válságához, se a Kelet válságához. Fel kell ismerniük, hogy együtt van szavuk a jövőjük alakításában.
Nagyon-nagyon az elején vagyunk ennek. De a fa csak akkor nő, ha táptalajra kerül. Erről szól a V4, nem pedig egy liberálfasiszta masszáról. Mert hiszem, hogy az igazi baloldalon is vannak bölcs emberek, akik látják ezt.
Ha pedig ez a kormány valamit jól csinál, akkor azt is meg kell mondani, mert a parttalan, céltalan, elvtelen kvázi-kritika visszaüt. Főleg azoktól, akik - hatalmon levőként - lekörözték a mostaniakat.
Üdv.