Persze... a cikk maga is bizonyíték arra, hogy kellett találni egy magyarázatot a két egymás utáni eseményre, de ez még mindig nem magyarázza meg azt, hogy Csernobil miatt miért pont 26-án égett le a MEV.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
1. Nekem nem tűnik életszerűnek. Mindenhol Z-80 volt a sztár.
2. "1983-ban egy úgynevezett 3000-es (titkos) minisztériumi határozattal létrehozták a Mikroelektronikai Vállalatot (MEV)."
3. Gyártottak TTL áramköröket (mi is használtuk őket), nem túl bonyolultakat. Ahogy te is írod, a termelés alig indult be.
4. Ez a dátum "egybeesősdi" azért ne okozzon álmatlan éjszakákat.
5. A halálesetekhez nem tudok hozzászólni, de halt meg nagytudású híradástechnikai mérnök kollégám a hegyekben. Szívrohamban, és szívbeteg is volt. Mégsem gondolta senki, hogy idegen kéz által - pedig katonai projekteken is dolgozott. A másik, hogy egy rendes (értsd igazán top modern) félvezetőgyár megépítése ma kg. 10-20 Mrd USD között mozog. Szerinted ilyen lesz nálunk? Az meg pláne játszik, hogy 40 évvel az események után vagyunk, és más a szövetségi rendszer, amihez tartozunk.
Viszont - ha egy kicsit is konyítasz a mikroelektronikához - a magyarázat hihető. Azt, hogy miért 26-án, csak az öreg kaporszakállas tudná megmondani. Az emberi mulasztás (ahogy korábban írtam), nem zárható ki.Persze... a cikk maga is bizonyíték arra, hogy kellett találni egy magyarázatot a két egymás utáni eseményre, de ez még mindig nem magyarázza meg azt, hogy Csernobil miatt miért pont 26-án égett le a MEV.
A Zilognál kezdtek dogozni az FPGA-n. Csak szólok.2. Az 1983 is még mindig 1 évvel korábbi, mint a Xilinx.
5. Változik a világ, sokminden szétesőben, összeomlóban van. Eljöhet még az a pillanat, hogy szükség lesz magyarországi mikroelektronikai iparra.
Ez a V4 nagyon beakadt nektek, pedig négyen négyfelé húzunk a legtöbb kérdésben. Európában egyedül Lengyelország igazán tényező, de ők saját érdek mentén politizálnak. Abban sem ért egyet a 4 ország, hogy milyen fegyverzetet szerezzen be közösen (e szerintem még hőmérőt sem tudnánk). A lengyelek utálják a cseheket, a szlovákokat, az utóbbi kettő minket és mi is őket. Miről fantáziálsz te itt kormánypropaganda hatásra?Tudom, érzem, lassan olyan leszek, mint Marcus Porcius Cato elhíresült mondatával Karthágóról, de én egyedül a V4 tovább fejlesztésében, integrációjában látom az egyetlen esélyt az európai és világháború elkerülésére. Ha végre lengyel testvéreink rájönnek, hogy az USA sem fog nekik érdemben segíteni és valódi érdekszövetségeseikre támaszkodnak, akkor megkezdődhetne egy olyan V4 építése, mely minden nagyhatalmi érdeknek gátja tudna lenni. Tíz- tizenöt év és a magyar haderő felzárkózik, talán a szlovák és a cseh is. Együtt, egy integrált erőként már a V4 lenne a magja Európának.
Azt is tudom - még mielőtt leszedi rólam a keresztvizet valaki -, hogy ez még csak álom, de szerintem a LEHETSÉGES álmok legjobbika. Az összes többi arról szól, hogy a Közép-Kelet Európai kis országok ismét a sötét gyalog szerepét választják.
Ez a V4 nagyon beakadt nektek, pedig négyen négyfelé húzunk a legtöbb kérdésben. Európában egyedül Lengyelország igazán tényező, de ők saját érdek mentén politizálnak. Abban sem ért egyet a 4 ország, hogy milyen fegyverzetet szerezzen be közösen (e szerintem még hőmérőt sem tudnánk). A lengyelek utálják a cseheket, a szlovákokat, az utóbbi kettő minket és mi is őket. Miről fantáziálsz te itt kormánypropaganda hatásra?
Ez a V4 nagyon beakadt nektek, pedig négyen négyfelé húzunk a legtöbb kérdésben. Európában egyedül Lengyelország igazán tényező, de ők saját érdek mentén politizálnak. Abban sem ért egyet a 4 ország, hogy milyen fegyverzetet szerezzen be közösen (e szerintem még hőmérőt sem tudnánk). A lengyelek utálják a cseheket, a szlovákokat, az utóbbi kettő minket és mi is őket. Miről fantáziálsz te itt kormánypropaganda hatásra?
V4 mint európai és világháború elkerülése? Te mit szedsz? Egy git egylet, ami néha hasznos tud lenni EU-s kérdésekben(Pl. pénzosztás). Arról nem is beszélve, hogy a szlovákokkal finoman szólva sem kedveljük egymást. A csehek sem a barátaink. Egyedül a lengyelek. Amúgy mindegyiknek más a célja érdeke. Kb. súlytalan az egész.Tudom, érzem, lassan olyan leszek, mint Marcus Porcius Cato elhíresült mondatával Karthágóról, de én egyedül a V4 tovább fejlesztésében, integrációjában látom az egyetlen esélyt az európai és világháború elkerülésére. Ha végre lengyel testvéreink rájönnek, hogy az USA sem fog nekik érdemben segíteni és valódi érdekszövetségeseikre támaszkodnak, akkor megkezdődhetne egy olyan V4 építése, mely minden nagyhatalmi érdeknek gátja tudna lenni. Tíz- tizenöt év és a magyar haderő felzárkózik, talán a szlovák és a cseh is. Együtt, egy integrált erőként már a V4 lenne a magja Európának.
Azt is tudom - még mielőtt leszedi rólam a keresztvizet valaki -, hogy ez még csak álom, de szerintem a LEHETSÉGES álmok legjobbika. Az összes többi arról szól, hogy a Közép-Kelet Európai kis országok ismét a sötét gyalog szerepét választják.
Azt írta, hogy álom, de a legjobb!V4 mint európai és világháború elkerülése? Te mit szedsz? Egy git egylet, ami néha hasznos tud lenni EU-s kérdésekben(Pl. pénzosztás). Arról nem is beszélve, hogy a szlovákokkal finoman szólva sem kedveljük egymást. A csehek sem a barátaink. Egyedül a lengyelek. Amúgy mindegyiknek más a célja érdeke. Kb. súlytalan az egész.
V4 mint európai és világháború elkerülése? Te mit szedsz? Egy git egylet, ami néha hasznos tud lenni EU-s kérdésekben(Pl. pénzosztás). Arról nem is beszélve, hogy a szlovákokkal finoman szólva sem kedveljük egymást. A csehek sem a barátaink. Egyedül a lengyelek. Amúgy mindegyiknek más a célja érdeke. Kb. súlytalan az egész.
Tudsz arabul, hogy el is tudd olvasni?U.i: ...szívesen belepillantanék egy töri-könyvbe, amit 2050-ben tanítanak erről az időszakról.
Tudsz arabul, hogy el is tudd olvasni?
V4 mint európai és világháború elkerülése? Te mit szedsz? Egy git egylet, ami néha hasznos tud lenni EU-s kérdésekben(Pl. pénzosztás). Arról nem is beszélve, hogy a szlovákokkal finoman szólva sem kedveljük egymást. A csehek sem a barátaink. Egyedül a lengyelek. Amúgy mindegyiknek más a célja érdeke. Kb. súlytalan az egész.
Hát sok sikert az amerikai nedves álmokhoz. Erre itthon nem találni embert.magyar két dandárral megy a románokkal gyakorlatilag a Don-kanyarba megint
De jó nekik, hogy van miből és más bajuk nincs. Miből finanszírozzák, azt nem mondták?Görögország vadászgépeket és hadihajókat vásárol, valamint 15 ezer katonával bővíti hadseregét - jelentette be Kiriákosz Micotakisz görög miniszterelnök szombaton.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/217851/
De jó nekik, hogy van miből és más bajuk nincs. Miből finanszírozzák, azt nem mondták?
Tulajdonképen képtelenség amit írtál, mert kb. ez a verzió valahol a Belorusz-Moldáv-Kalinyingrád határánál és Közép-Ukrajna területén felmorzsolódik, nemhogy a Donig eljusson.El is olvastad amire válaszoltál? A NATO doktrínával tisztában vagy egy Oroszország elleni konvenciális eszközökkel vívott konfliktus esetére? Csak címszavakban:
- lengyel - Balti államok, Fehéroroszország illetve Ukrajna egy része,
- cseh/szlovák védi a Kárpátokat, csehek max. egy dandárral besegítenek a lengyelnek,
- magyar két dandárral megy a románokkal gyakorlatilag a Don-kanyarba megint (a NATO azt feltételezi, hogy az egyik nem menne a másik nélkül - legalábbis jelentős erőkkel nem),
- USA - maximum a jelenleg is lengyelben állomásozó erőkkel besegít - főleg a Baltiak védelmében (Baltiak dettó kb. magukat védik ahogy tudják), Ez elsősorban azért, hogy az USA a Távol-Kelet felé tudja fordítani a figyelmét,
- összes Nyugat-EU ország ideértve az itt maradt USA erők jelentős részét felsorakozik Nyugat-EU határán és védi Nyugat-Európát (a "hátországot").
Namost az orosz katonai doktrína alapján (ebben az esetben addig nyomják a piros gombot amíg meg nem unják illetve ki nem táraztak teljesen) szerinted hová nyomnák a gombafelhőket?
- USA? Az nem jó - nukleáris szuperhatalom. Keményen vissza tudna suhintani. +világháború veszélye. Inkább szerintem nem ...
- Nyugat-EU? Az sem jó - egyfelől ott is eltalálhatnak nukleáris arzenállal rendelkező országot (UK, Franciák) - vagy éppen a németben állomásozó USA erőket (goto egyes pont). +világháború veszélye. Az ilyen portugálokat meg Benelux -okat stb. meg minek? Inkább szerintem nem ...
- a harmadik lehetőséget a fantáziádra bízom. Annyit segítek, hogy ott nyugaton a lőtéri kutya sem hullatna értük krokodilkönnyeket ...
Namost szerinted egy V4 -nek (függetlenül annak jelentőségétől) melyik forgatókönyv lenne ideális? Esetleg egy olyan szkenárió, hogy amennyiben jönne az ukáz, akkor el se indulunk? Szerinted a lengyeleket a többi V4 tag mennyi eséllyel tudná meggyőzni, hogy maradjanak a seggükön, ha nem lenne V4? Avagy mennyi lenne az esélye cakkompúder egy "nem" -nek V4 -el avagy anélkül? V4 nélkül meg a románok sem mennének sehova kb. Meg, ha mennének is, akkor hamar átállnának ...
Tulajdonképen képtelenség amit írtál, mert kb. ez a verzió valahol a Belorusz-Moldáv-Kalinyingrád határánál és Közép-Ukrajna területén felmorzsolódik, nemhogy a Donig eljusson.