Kedves HAndrás!
Mi a különbség a vajdázás és az elvtársazás, effendizés között?
Segítek.
Az egyik elvtárs volt. Elvtárs és elvtárs lesz!
Az Effendiről itt a hivatalos állásfoglalás -
efendi – ‘úr, uram ‹török állami hivatalnokok s tanult emberek megszólításaként›’; régebben effendi alakban is.
Török szó a bizánci görög afthendisz megszólító afthendi formájából, ahol a th úgy hangzik, mint az angol three szóban; a szókezdő magánhangzó a törökben a hangrendi kiegyenlítődés során módosult. Az afthendisz a klasszikus görög authentész (‘illetékes’) folytatója; eredére nézve lásd autentikus.
tehát nem sértő kifejezés.
A vajda viszont egyértelműen sértő, mert akire mondják, írják, az nem volt vajda soha.
ÉRTHETŐ?
A tudatlanságod már fáj!
A másik: volt egy tendencia, igen. A kelet-európai értelmiség a magasabb fizetés eléréséért inkább mosogatott Londonban. Ez a tendencia megfordult. Ha utánanézel - csak Magyarországon - az utóbbi négy évben 24.000 volt a nyugatról betelepülők száma. A cseh és szlovák, valamint a lengyel adatokat nem ismervén, nem nyilatkozhatom, de gyanítom, ugyanez. Amit te említesz, az mára már csak puszta demagógia.
Az "elpusztult Nyugat hanyatlása".... soha nem állítottam, hogy elpusztult. Az írtam, még erős... De a tendencia nyilvánvaló, még ha Neked vagy Nektek nem is tetszik. Szerinted, mikor több millió bevándorolt van Ny.-Európában, akkor miért KELLETT a sok százezer kelet-európai munkáskéz? Mert az ott lévő millióknak eszükbe sem jut dolgozni. Az egész nem más, mint erőszakos lakosságcsere, mely pont azokat sújtja, akik a jóléti rendszereket létrehozták. A Nyugat józan erői már felismerték ezt és inkább Keletre teszik át gyártásukat. Sőt, már nem csak a gyártást, hanem a szellemi hozzáadott érték miatt a kutatás-fejlesztést is....
Semmi baj, hanem értesz egyet velem. Sőt, jó. Ha jól látom, de nem biztos, Te azok közé tartozol, AKIK MERTEK KICSIK LENNI....
Én nem. Üdv.