Valahogy -egyenlőre és szerencsére- nem érzem ennek lehetőségét MO-n. Még mindig inkább ideológiai alapon politikai jellegű az ellentét, azaz aki OV-t utálja azt nem győzöd meg hiteles számokkal, hogy az ország gazdasága egyébként jól teljesit, ill. aki OV-vel szimpatizál azt sem győzöd meg, hogy a számok ellenére milyen szar minden, mert leszűkült az egész feketére meg fehérre. Az emberek többsége pedig nyugalmat akar (a családjának is!), nem balhét, nem tüncikét, nem káoszt,...és bátrabban vállalja fel a fejlődést felmutatni tudó és a közrendet garantáló oldalt, mégha az aranyozott felszin mögött néha szar is van.
Nekem is jobban bejön egy az én érdekeimért harcot hirdető kommunikációt nyomó politikai platform, mint egy feltétel nélküli (!) seggnyaló politikát folytató külföldi érdekek és értékekért kardoskodó szedett-vedett identitászavaros katyvaszé.
Világos -és szerintem tény- hogy az Unió vezetése olyan mélyre süllyedt az ideológia buzulós szuperzöld hitvilágban, hogy már nem is rejtik véka alá az új neo/eu-kommunista rendszer kiépitését, amelyből anno lényegében menekültünk a nyugat felé...Több egyébként liberális világlátású kollégám is ma már azt mondja, hogy ez az EU nem az az EU, mint amibe beléptünk.
Értelmes emberek között pusztán jelszavakkal már nem tudsz destabilizációs erőket mozgósitani,...a bőrén kell, hogy érezze vérre menően a dolgot az átlagpolgár, hogy a rendszer ellen forduljon. És ehhez kevés, hogy a FOS leirja 100x, hogy szar az egészségügy, meg ez meg az...Létkérdésekben mozdulnak meg a tömegek.