tisztában vagyok a tényekkel köszönöm, de attól hogy más is így tett még nem ment fel minket... ráadásul a 42 hamarabb volt mint 44, tehát ha 42-ben figyelembe vetted az előzményeket itt se lenne hátrány
Pontosan tudom mi volt 42-ben, de akkor te is vedd figyelembe mi váltotta ki a razziát.
A történet 1941 áprilisában (illetve 1920-ban) kezdődik, amikor a Magyar Királyság ismét birtokba vette a Trianonban elszakított déli területek egy részét. Komoly partizánháború kezdődött, amely év végére már-már a magyar közigazgatás működését veszélyeztette. Ezért rendelték el januárban a hírhedtté vált razziát, amely a végletekig elfajult. A magyar hatóságok két hét alatt több mint háromezer, többségében szerb civilt gyilkoltak meg.
Alig telt el két év az értelmetlen újvidéki mészárlás után, megkezdődött a bosszú.
Az úgynevezett délvidéki mészárlásnak a becslések szerint mintegy 40 ezer magyar esett áldozatul. Egyszerre volt ez etnikai tisztogatás, bosszú az újvidéki gyilkosságokért és a gyűlölet, a kegyetlenség tobzódása. Volt, hogy tíz-tizenöt embert acélhuzallal egymáshoz, majd gyűrű alakban egy szénakazal köré kötöztek és a szénát meggyújtották. Élve nyúztak és sütöttek meg embereket, a papok hátából kereszt alakban nyúzták le a bőrt, nemi szervüket tépték és taposták.
Fogóval tépték a körmöket, szó szerint megpatkolták az áldozatot, vagy kettéfűrészelték, és kedvelt módszer volt a karóba húzás is. Arra is volt példa, hogy egy egész családot kötöztek egymás mellé, és lassan csúsztatták őket a fűrészgép fogai közé.
A magyar oldalon bíróság elé állították a fő felelősöket, elítélték őket, viszont azok Németországba menekültek, csak a háború után hajtották végre rajtuk az ítéletet - Titóék.
Ez persze a szerbek-jugók oldalán soha nem történt meg. Nem tudom érzékelhető-e az aránytalanság és az hogy a rácokat mi menti fel ....
Így had ne kelljen már meaculpáznom. A felelősök megfizettek és egyúttal a mi népünk is. Busásan.