Ha már ezt leírtad, hát akkor én is elmondom, hogy kissé bajban vagyok ma... Alapvetően olyan pártra nem vagyok hajlandó szavazni, amelyik nem támogatja a paksi bővítést és így az ország energiabiztonságát teszi kockára, akár a hozzá nem értése miatt, akár mindenféle agyatlan sötétzöld vágyálmok kergetése közben, vagy csak simán mások érdekeinek az ország érdekei elé helyezése miatt. Olyanokra sem, akik elfogadják, vagy akár direkt kívánatosnak látják az európai és a magyar kultúrától szélsőségesen idegen kultúrájú emberek és ezeken belül is a muszlimok tömeges bevándorlását. Szóval marad számomra három, vagyis egy illiberális centralista, egy hajdan erősen jobbosnak tűnő, de mostanra sokat cukisodott és végül egy ugyan 28 év alatt egyszer be nem jutott, de azóta is kitartóan elvhű szélbalos banda, a komolyabban vehető formációk közül... Na mindegy, majd elosztom valahogy közöttük a két lehetőségemet.
Közösen védjük az olaszokkal.
És hogy miért mi ketten? Mert Magyarország és Olaszország a Szlovéniához legközelebbi, értékelhető légierővel rendelkező NATO-ország. A sajátjuk meg azért nem, mert olyan nekik nincs.
Nos, eredetileg az AIM-120-asokra vonatkozott ez a legenda. Ami amúgy vagy igaz, vagy nem (szerintem nem, mert nem hallani senkinél ilyenről, aki AIM-120-ast rendszeresített...) De már alig várom, hogy molni ismét összefusson valamelyik Gripen-pilótánkkal és végre letisztázódjon ez a dolog. Viszont az már kifejezetten elszomorító, hogy mostanában már itt (igen, a HTKA-n!) is odáig fejlődött ez a kétes tény, hogy egyesek szerint az AIM-9-esekhez és az AGM-65-ösökhöz is mindenféle hardver, meg szoftver, meg God-módú kulcsért kell könyörögni, ha lőni akarunk vele...