Mondjuk azért olvasgathatnák a saját oldalaikat is mielőtt cirkuszolnak:
https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Будапештская_операция
Koszi hogy betetted, orosz szemszogbol meg nem olvastam, uj dogok is vannak benn.
En nem tudom azt kijelenteni hogy megszalltak es kesz. Teny hogy felszabaditottak a nacik es nyilasok alol, es amit azok rendeztek abban sok koszonet nem volt. Az is teny hogy a "naccsagosurak" vilaga is nekik koszonhetoen szunt meg. Na nekem speciel az a vilag sem hianyzik. Teny hogy eroszakoltak meg es fosztottak ki, oltek meg embereket. Melyik sereg nem csinalt ilyet? Mindegyik, a jenki is, a nemet is, a mienk is meg a roman is. Az hogy a haboru utan itt maradtak es par ev alatt a nyakunkra ultettek a Rakosit, (aki a mi kolkunk volt tetszik vagy nem) na az volt a nagyobbik gond, az megszallas volt mar. Ebben viszont nem csak a ruszki volt ludas. A csodas nyugat ugy eladott minket nekik szemrebbenes nelkul hogy csak na. 56- ban meg uszitottak hogy jovunk am, tartsatok ki... anyatokat. Duplan hulyere vettek. Masreszt a jenki, brit, francia(pedig ok nagyon reszt se vettek a haboruban) eppugy megszallta a nemetet pl. Na az is egy megszallas volt am, csak nem kommunista. 56 utan egyertelmu a megszallas, viszont milyen volt addigra a nemzetkozi kornyezet? Nagyon kemeny. Ezek mindenhol haboruztak, ugyhogy szerintem oruljunk hogy egy 56-al megusztuk a dolgot. Ott kiugrasztottak a nyulat a bokorbol, mind a komcsi belso harcok, mind a reakcios oldalon levo szemelyek teren es lefixalodott hogy nem jon vissza a Horthy rendszer. A mi kommunistaink meg marasztaltak oket mert addig volt biztositva a hatalmuk, eletviteluk, eletuk. Szerintem kar volt 89-90-ig elhuzni a dolgot, realisan 70-75 kozt felre allhattak volna a Szu sereg meg haza ha lett volna onkritika es nemi esz. A xar gazdasagot se csak nekik koszonhettek, a mi vezetoink baxtak el. Minden xart elcsereltek velunk minden xarra.
Osszessegeben a Horthy es Kadar rendszerben voltak jo es rossz dolgok, a Rakosi es Szalasi rendszerben csak rossz ugrik be. A szovjet sereg meg vegig aszisztalt a mi komcsiinknak. Erdekes az is hogy ahogy a ruszkik kimentek ra egy ket evre az egykori pufajkas berangatta a jenkiket Kaposvarra... Ezeknek mindig kell egy kulfoldi "jobarat". Az hogy most se naccsagosuras, se komcsi vilag nincs es viszonylag jol elhetunk, ahhoz meg kellett tapasztalnunk a szovjet sereget is.
45-ben bizony felszabaditottak, de eleve Jaltaban ugy tervezve hogy meg is szallnak.
Veluk egyutt pedig megszalltuk mi is magunkat.