Igen, jól játszott Viktor! Annak ellenére, hogy én nem vagyok oda a Muttiért, belátom, hogy nem lett volna szabad szarban hagyni őket (németeket) egy el nem fogadott költségvetés okán. Ez nagyon gyengítette volna Németország pozicióit az EU-n belül (ami az ellenségeinek jól jött volna, pl. a "baráti" Farnciaországnak).
A németek számolnak a V4-el, azon belül leginkább velünk és a csehekkel (a lengyelek vonakodnak, usa érdeket tolnak, szlovákok kétkulacsosak, megalkuvók és csak területiségük okán vannak benne, így egyikre sem helyeznek nagy hangsúlyt). Mint írtam volt, a németek nem véletlenül teszik át az ipari bázisuk egy részét hozzánk (is). Nem csak gyarmatosítás folyik, mint sokan mondják, hanem jelentős technológiai transzfer is folyamatban van.
És az mese a hülyéknek, hogy a nagyokkal csak egy egységes EU tudja felvenni a versenyt. Lofaszt gyerekek. Először is azért mese, mert nincs egységes EU. Ahány ország annyi felé húz.
Ezt felismerték a német elitek (akik nem mellékesen nagyrészt kékvérű leszármazottak, komoly vezetői tapasztalatokkal - csak nézzétek meg Ursula Von Den Leyen felmenőit) és szép lassan kezdik újjáépíteni befolyási övezetüket, amiből később lehet egy kváz-ibirodalom is (Németország-Ausztria-Északolaszország-Szlovénia-Erdély-Csehország-Szlovákia-Magyarország és talán Horváth-Lengyel együttműködéssel /attól tartok, hogy az utóbbi kettő inkább az usa trójai falova lenne/).
Na ez a kvázi-birodalom már megállná a helyét a globális versenyben, főleg ha csúcstechnológiát gyártana. A nagy kérdés, hogy ezt az USA megengedi-e (lásd az északi áramlat körüli ba@kodást, amivel No energiafüggetlenségét akarja megakadályozni), illetve lesz-e ereje ezt megakadályozni.