1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Guest által indítva @ 2013. február 20..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. blogen

  blogen Well-Known Member

  Ha zavarta őket, akkor miért nem tagadták meg vagy legalább függesztették fel a visszafizetést átütemezést kérve? Hivatkozhattak volna arra joggal és igazi forradalmi módon, hogy nem úgy megy, hogy a szocik bemennek a kupiba, az összes szolgáltatást lehívják, az összes drága pezsgőt megisszák, majd fizetéskor rámutatnak az éppen betérő vendégre, hogy ő állja a cehet. Tisztelt hitelezők, önök hitelt adtak a szocializmus finanszírozására, miközben legkésőbb a Szovjetunió bukása óta az utolsó kisiskolás is tudja, hogy az bizony finanszírozhatatlan. Szal magatokra vessetek és örüljetek, ha egyáltalán majd valamikor találtok egy jótét lélek szocialistát, hogy visszafizesse nektek.

  Nem, a FIDESZ nem tette ezt, nem vezényelt le egy irányított államcsődöt, hanem fizetett mint a retardált katonatiszt. Ez van, a FIDESZ lépett bele önként az IMF feliratú aknába, annak felszedése helyett.

  Ez pedig ugyanaz a helyzet. Összebalhéztak a nyugattal, haszontalannak bizonyultak a keletnek és most aztán hiába gazsuálnak. Nem külső tényezők itt a probléma, hiszen Lengyelország szépen profitál a világos külpolitikai irányvonalán, hanem a belső tényezők, miszerint egy velejéig rothadt, korrupt és kontraszelektált rokoni/baráti/üzleti körrel nem lehet országot vezetni, mert a következmény a csőd és kudarc lesz minden területen, mert ez minden megfontolatlan és rosszul kivitelezett ad-hoc politika következménye.

  Az országnak egyetlen igazi ellensége van a rendszerváltás óta, az pedig a mindenkori kormánya. Mert amögött a rendszerváltó elit áll, ami dilinyós belpesti értelmiségiekből, nagyratörő, de semmirekellő kollégistákból és falusi mikszáthi alkatokból verbuválódott.
   
 2. blogen

  blogen Well-Known Member

  A szervezők lesznek bérencek, a tömeg csak hasznos idiótájuk. Hasznos, mert segíti a külföldi érdeket, de idióta, mert a külföldi érdek sose találkozik a honi érdekkel.

  Nem tudom mit akarnak márciusra, de például a vecsési jobbik egy hetet adott csak a januárból a kormánynak, aztán zárják az M4-est a reptérivel együtt.
  https://hu-hu.facebook.com/VecsesJobbik

  Itt ők kapcsoltak elsőnek, más településeken talán mások fogják szervezni. A végeredmény szempontjából lényegtelen.
   
 3. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Putyin Mo-n.
  http://www.origo.hu/itthon/20150106-putyin-magyarorszagra-jon.html
   
 4. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  A feledékenyeknek:
  http://www.bumm.sk/kulfold/2015/01/06/budapestre-latogat-vlagyimir-putyin

  Gyurcsányék olyan nagyon nem támogatták a Nabuccot: "A Nabucco gázvezeték egy álom, és nekünk nem álmokra van szükségünk." (Gy. F. 2006). Az aláirás előtt azt mondta, hogy "Önök gyorsabbak voltak, mint a Nabucco.", utána pedig, hogy "2002 után fordulat következett be a kétoldalú kapcsolatokban, mert Magyarország megértette, hogy az Oroszországgal való együttműködésnek nincs alternativája." (Gy. F. 2008.02.28).
   
 5. ecso

  ecso New Member

  Alig várom, hogy megtörténjen már Merkel asszony látogatása. Napi háromszor hallom a különböző elmélkedéseket, hogy miért jön : dicsér vagy selyemzsinórt hoz. Lassan nemzeti sport lesz a médiában ennek találgatása.
  Elkezdődött a találgatás Putyinról is: miért jön.
  Ha elmennek, egy hónapig azt fogják találgatni, miről beszéltek.
  A média feladata mégiscsak az információátadás, illetve a tényeken alapuló elemzés lenne. Ehelyett csupa feltételezésekkel, esti mese szintű műsorokkal sokkolják a hallgatót, nézőt.
  Számomra teljesen hisztérikussá vált a média. Talán a világ is?
   
 6. emel

  emel Well-Known Member

  Én szívesebben lemondanék a sajtó részéről történő elemzésekről is, azt én már saját szájíz szerinti véleményközlésnek tartom - tudósításnak álcázva. Beérném a precíz hol-mikor-mi történt-kivel-mit mondott tudósításokkal, a miért megmagyarázása az már magában rejti a belemagyarázás lehetőségét, amivel bőven él is a sajtó. (Számomra ez olyan magyarázat, mint mikor elmondják, mire gondolt a költő, mikor leírt bizonyos sorokat. Honnan a kórságból tudják, lehet, hogy csak korgott a gyomra, és kellett neki a versért kapott pénz a kajára.)
   
 7. hiryu

  hiryu New Member

  Ez konkrétan fejfájást okozott:
  http://pestisracok.hu/magyarorszagon-letezik-radikalis-iszlam-sejt/
   
 8. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Magyarországon van számos iszlám általános iskola, például több Abaújban. Magában ez nem gond, de mutatja, hogy van a társadalomnak egy jelentős része, akik hosszú távon -főleg a támogatás reményében- fogékonyak az iszlámra és mint tudjuk leginkább a Szaudiak által támogatott kevésbé mérsékelt wahabita irányzat van terjedőben. 10-15 éves távlatokban gondolkodva már lehet, hogy Magyarországról is toboroznak a terrorista sejtek.
   
 9. ecso

  ecso New Member

  emel 20:49

  Én fontosnak tartom az elemzéseket is, amelyek tényeken alapulnak. Hiszen az egy -feltehetőleg a téma szakértőjének- általánosító gondolatai, amelyhez te is tudod mérni (ütköztetni vagy megerősíteni) a saját meglátásaidat. Mi nem lehetünk minden területen szakértők!
  (A műelemzés (Jónak írtad, mert magyarszakos középiskolai tanár vagyok) nem arról szól, hogy az alkotó mire gondolt, hanem arról, hogy te, a befogadó mire gondolsz. Azaz a te személyiségfejlődésed (érzelmi, intellektuális-nyelvi) a cél. Minden mű annyi olvasat, ahányan elolvassák. De ez a téma nem idevágó.)
   
 10. alfa74

  alfa74 Active Member

  Hát te vagy az első magyar tanár ,aki ezt így ki meri nyilatkozni!
  Minket folyton azzal vittek az őrületbe, hogy nem erre gondolt a költő, mint amit írtunk a dolgozatban. Persze ,mikor rá kérdeztem, hogy azt maga honnan tudja, ott volt és megbeszélték?
  na akkor jött az erőből politizálás. Mit képzelsz? Ülj le egyes!
   
 11. nalson

  nalson New Member

  Nem az első, én is annak készülök, és ua. a véleményem. :) Igaza van ecso-nak, persze kissé leegyszerűsítette a műelemzés "problémáját" mert sokfajta megközelítés létezhet (pozitivista, strukturalista, korszellem-központú, stb.).
  Tényleg a közoktatás egyik legnagyobb hibája, és ebben sajnos sokszor a magyartanárok az úttörők, hogy elvont dolgokról is szolgai gondolkozást alakítanak ki, pedig pont egy vers kapcsán lehetne az önálló vélemény és világszemléletet kialakítani. Ahány befogadó, annyi jelentés létezik, annyi árnyalatnak kéne léteznie.
   
 12. borisz

  borisz Well-Known Member

  Viszonylag frissek a középiskolás emlékeim, az osztálytársaimra többször is rászólt a tanár, hogy "azt gondol<i>hatta</i>".
   
 13. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Hamár Ecso tanárnő leleplezte magát, javaslom előléptetésre a honlap nyelvi lektorává! :)

  Ránk fér.
   
 14. alfa74

  alfa74 Active Member

  :) Való igaz, támogatom!
   
 15. ecso

  ecso New Member

  gergo55, alfa74

  Nagyon megtisztelő, de nem vállalnám. Nem kardinális kérdés ezen a fórumon a helyesírás, illetve nyelvhelyesség. Engem csak akkor zavar, ha nehezíti a megértést, azaz az írásjelek használata okoz zavart az értelmezésben. De: elsősorban a tartalomra figyelek, és igazán okos, értelmes hozzászólásokat olvashatok tőletek.

  <b>/*MODERÁLVA*/</b>
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  ÚJraindult a magyar reverz gázszállítás Ukrajnába. Az Ukrtransgaz honlapján olvasható, hogy ma helyi ido szerint 11.00-tol újbol jon a gáz Mo-rol.
  http://utg.ua/utg/media/news/2015/1/ponovlen-mportn-postavki-gazu-z-ugorshhini.html
   
 17. czulu

  czulu Well-Known Member

 18. blogen

  blogen Well-Known Member

  Ami azért volt vicces, mert most hibázott az amerikai nagykövet egy nagyon durvát. Ugyanis Orbán volt az, aki teljes egészében Szent István intelmeinek megfelelően nyilatkozott, így Goodfriend mellélőtt nagyon csúnyán.
   
 19. laudarage

  laudarage New Member

  Ami azért volt vicces, mert most hibázott az amerikai nagykövet egy nagyon durvát. Ugyanis Orbán volt az, aki teljes egészében Szent István intelmeinek megfelelően nyilatkozott, így Goodfriend mellélőtt nagyon csúnyán.
  </blockquote>

  Meg azért is hibázott a Jóbarát, mert egyre többen vannak azon a véleményen, hogy Szent István az idegenek (pl. Róma, ill. a németek) érdekeit képviselte a magyarokkal szemben, ill. hogy már Szent István, sőt a Honfoglalás előtt is létezett kiépített államszervezet és közigazgatás a Kárpát-medencében.
  És kérdés az is, hogy kik az "igazi" magyarok, akik már itt éltek a Kárpát-medencében, vagy akik bejöttek a Honfoglaláskor.
  Azzal tehát, hogy a Jóbarát Szent István mellé állt, nagyon sokat ártott Szent István repedező kultuszának, mert megerősítette azt a nézetet, hogy Szent Istvánt is a saját korában azért támogatták a külföldiek (Róma, ill. a németek), mert az ő hatalmukat képviselte Magyaországon, a magyarokkal szemben.
  És lám, most erre a célra Washingtonnak is megfelel :)

  Állítólag Fico mondott valami olyasmit, hogy mi magyarok ennyi erővel Szvatoplukot is ünnepelhetnénk, mert ő kevesebb magyart irtott ki mint Szent István. :D

  Egyre jobban bírom ezt a Ficot. Hungaroszlávia! :D
   
 20. blogen

  blogen Well-Known Member

  Hát nem. Mind Szent István álláspontja, mind Orbáné arról szólt, hogy a nemzetnek hasznos idegeneket kell befogadni.
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása