1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Guest által indítva @ 2013. február 20..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. milagro

  milagro Well-Known Member

  Ennyike! Honi liberális barátaink érzékenysége ismét csak szelektív!! Ha nekünk akasztanak be, az vagy fel se tűnik, vagy még örülnek is!
  Ha mi "akasztunk" (bár nem tettük) akkor megy az ajvékkórus!
   
  Loken, blitzkrieg, rappali_ and 3 others like this.
 2. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  "tudta meg a Népszava megbízható forrásból"

  Teller írt nekik levelet? :D
   
  tonyo, rappali_, fip7 and 5 others like this.
 3. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Ez sztem ilyen "Okos lány" húzás volt, mint a népmesében. Jön is meg nem is, ad is ajándékot meg nem is stb. Törökország és az EU is megkapta a maga kis cukorfalatkáját, win-win.
   
  Loken, blitzkrieg, rappali_ and 2 others like this.
 4. milagro

  milagro Well-Known Member

 5. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Gigantikus vásárlásra készül a Mol - Mire költenek el 600 milliárd forintot?
  https://www.portfolio.hu/uzlet/2019...mire-koltenek-el-600-milliard-forintot-403549
  Hatalmas akvizíciós célpontot nézett ki magának a Mol, az azeri ACG mezőben lévő részesedés 2 milliárd dollárba, vagyis több mint 600 milliárd forintba kerülhet, ami még Mol mércével nézve is hatalmas falat. A tranzakcióval 20 százalékkal nőhet a Mol szénhidrogéntermelése, és jelentősen emelkedhetnek a vállalat kőolajkészletei is.
   
  Loken and blitzkrieg like this.
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Remelem nem lesz Azerbajdzsanbol Sziria 2 a kozeljovoben.
   
 7. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Azért ott mindig meleg az örmény - azeri pite.
   
 8. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Erdogannal tárgyalt Orbán Azerbajdzsánban
  Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török elnökkel Bakuban, ahová a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek.

  Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a találkozó után az MTI-vel közölte: a török elnök köszönetet mondott azért, hogy Budapesten a közelmúltban megnyitották a Türk Tanács első európai irodáját.

  A kétoldalú kapcsolatok további fejlesztéséről is tárgyaltak, és Orbán azt mondta: nagy várakozással tekint a magyar-török kormányzati csúcstalálkozóra, amit november 7-én tartanak Budapesten.

  Recep Tayyip Erdogan megköszönte Magyarország kiállását Törökország mellett a nemzetközi színtéren – közölte Havasi Bertalan. (Vélhetően arra gondolt, hogy a magyar kormány vétója miatt akadt el a háborúzó Törökországot elítélő állásfoglalás.)

  Végül a török elnök legutóbbi budapesti látogatását felidézve megállapították: a felújított és akkor átadott Gül Baba türbéje a török és a magyar polgárok szemében is közkedvelt helyszín lett a magyar fővárosban – mondta Havasi.
  https://444.hu/2019/10/14/erdogannal-targyalt-orban-azerbajdzsanban
   
 9. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Azeri gázbuliról nem volt semmi?
   
 10. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Vagy megy még az egyezkedés vagy még nem nyilvános.
  Gondolom nem hiába ment oda OV.
   
 11. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Azért van itt egy kis ellentét...o_O

  Szijjártó: A magyar érdek az, hogy a törökök Szíria irányába oldják meg a bevándorlási kérdést

  Magyarország abban szívesen működik együtt Törökországgal, hogy biztonságosan visszatelepítsék a szír menekülteket hazájukba – mondta a külügyminiszter.

  A magyar nemzeti érdek az, hogy a törökök Szíria irányába oldják meg a bevándorlási kérdést, és ne Európa irányába – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának kedden Bakuban, ahová az Orbán Viktor miniszterelnök vezette delegáció tagjaként érkezett a Türk Tanács soron következő ülésére.

  Szijjártó Péter – aki az azeri fővárosban tárgyalt Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel – azt mondta: Törökország szíriai akcióival kapcsolatban a magyar kormánynak egyetlen dolgot kell figyelembe vennie, a magyar nemzeti érdeket. A magyar nemzeti érdek pedig azt diktálja – folytatta –, hogy kerüljük el, hogy több százezer vagy akár millió illegális bevándorló megjelenjen Magyarország déli határánál, és kerüljük el, hogy több százezer vagy millió illegális bevándorlót erőszakkal kelljen visszatartani Magyarország déli határánál.

  A helyzetet Recep Tayyip Erdogan török elnök is világosan megfogalmazta: ha nem tudja visszatelepíteni Szíriába az onnan érkezett bevándorlókat, akkor Európa irányába kell megnyitnia a kapukat – jelezte.

  Ha a kérdést nekünk, magyaroknak úgy teszik fel, hogy mit szeretnénk, ha Törökország visszatelepítené a bevándorlókat Szíriába, vagy megnyitná a kapukat Európa irányába, akkor a mi válaszunk egyértelmű: Törökország telepítse vissza a bevándorlókat Szíriába, és ne nyissa meg az Európára nyíló kapukat négymillió bevándorló előtt” – fejtette ki Szijjártó Péter.

  Hangsúlyozta: ha ez a négymillió bevándorló megindul, akkor Magyarország déli határánál kell őket feltartóztatni, és ezt jobb lenne elkerülni. A miniszter kijelentette, hogy a magyar kormány gondolkodásmódja a bevándorlásról egyértelmű: a migrációhoz fűződő jogok nincsenek az alapvető emberi jogok között.

  Viszont alapvető emberi jog, hogy mindenki nyugalomban, békében és biztonságban élhessen a saját hazájában, és az ehhez szükséges feltételeket meg kell teremteni – tette hozzá a miniszter. Közölte: Magyarország abban szívesen működik együtt Törökországgal is, ha Törökország létrehoz egy biztonságos zónát Szíriában, akkor az ott létrejött településekre vissza lehessen telepíteni azokat a családokat, akiknek egyszer el kellett hagyniuk Szíriát.

  Ez a mi politikánk: a segítséget vigyük oda, ahol a baj van, és ne a bajt hozzuk oda, ahol nincs baj” – mondta. Szijjártó Péter megjegyezte, hogy a török elnök világossá tette: 40 milliárd dollárt költöttek eddig arra a négymillió bevándorlóra, akik Törökország területén élnek, és neki most már válaszokat kell adnia a saját közvéleményének, hogy ezt meddig akarja csinálni.

  Ezért azt a megoldást választotta, hogy visszatelepíti biztonságos körülmények közé a szíriai bevándorlókat – zárta nyilatkozatát a miniszter.

  (MTI)
  https://mandiner.hu/cikk/20191015_s...ia_iranyaba_oldjak_meg_a_bevandorlasi_kerdest
   
  Loken, fip7, blitzkrieg and 2 others like this.
 12. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ez a nyilatkozat még ha van is benne igazság nagyon gáz!!!
  Nem tudom mit ígért Erdogan, de ezzel a hozzáállással bukni fogjuk a bővítési bizottsági portfoliot. Legalábbis nagyon megnehezítjük saját dolgunkat.
   
 13. arcas

  arcas Well-Known Member

  Szerintem azt mondták, amit ott hallani akartak,... és még hihettő is volt. Kell az a poszt, meglátod máshol majd árnyaltabban nyilatkoznak. Egyébként meg egyszerű dolguk van, mert igazából hazudni sem kell. Pontosan ezt a két lehetőséget dobta a nagyvilág elé Törökország és nem lesz könnyű ebből a vitorlából kifogni a szelet...
   
 14. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Sztem lehetett volna ennél árnyaltabban is nyilatkozni. Főleg a kikerült török előrenyomulási felvételek ismeretében. Gyakorlatilag egy szír menekültproblémát, a kurdok elüldözésével oldanák meg.
  Ráadásul igazság szerint az etnikai arányok megváltoztatása a cél. Ami török szemazögből logikus hosszú távú megoldása a kurd kérdésnek, de sztem a magyar külügy tartsa magát ettől távol.
  Nem kell Erdogant hetentebelítélni, de támigatni ebben az ügyben végképp nem kell.
   
  Masztiff likes this.
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Egy ev es ojropa is igy gondolja. Sajnos tenyleg ez az egy megoldas van mindenre es a szir tortenet lezarasara. A szirek, sziriaba valok, igaz nem epp a kurd teruletekre, de ez megoldas nekik meg a torokoknek. Majd a kurdok asszimilaljak oket 100 ev alatt. A sztori jo lenne az usankanak is mert letudna a szir dolgot ugy hogy egy nato szovetseges felugyelne ezt az eszaki teruletet tortenetesen a torokok, akikkel igy bekulhetne. A toroknek netto jo az egesz, megszabadul egy halom eltartottol, plusz kurdok lotavolon kivul, stb. Eiropa megszabadul a migransoktol, mert lenne hova visszamenniuk, plusz torokokkel javulna a viszony. A szireknel kb veget erne a haboru, plusz megnyerhetik a kurdokat maguknak es az Eufrateszen tuli reszt. Oroszoknak jo, mert Usa kimegy, torokkel pacsi, bazisok megvannak, nyugi van.
   
 16. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Hülyék lesznek a szírek hazamenni a nulláról építkezni, amikor itt már megvan a segély, a lakás, az autó és a többi.Nyugaton meg nem fogják őket erőszakkal hazaküldeni.Hacsak nem cserélődnek le a politikusok jobboldalibbakra.
   
 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Franc se tudja mi folyik a hatterben.
   
  gergo55 likes this.
 18. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  A török területen lévő Szír menekülteket akarja kardigán hazapaterolni főleg,valami 2-3 millió van török menekült táborokban.
  Ny európából még nincs szó hazapaterolásról.
   
  Loken and borisz like this.
 19. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ennelsokkal gyarlobbak a motivacioi.

  Eloszor is orszagot akar gyarapitani. Elvegre az a terulet is resze volt az ottoman birodalomnak (lasd nagy magyarorszag) masreszt hasznalni illetve elhasznalni "elamortizalni" akarja aszabadcsapataitamelyek maramar kenyelmetlenekke valtak. A menekultek csak sokadrangu dolgokpersze kivetel ha az EU-t lehet vele fenyegetni.
  Sajnalom a Kurdokat mertnagy szarban vannak. Koszonhetoen az amerikaiaknak vagy inkabb csak Trumpnak amimost ugyanaz. A torkok utaljak oket. Asszad is utalja oket.
  Nagyon ugy nez ki hogy a tortenelmi lehetoseg egy sajat allamra eluszott. Megint.
   
  blitzkrieg likes this.
 20. zsolti

  zsolti Well-Known Member


  Ahogy beszéltem velük kapcsolatban pár olyan emberrel aki nálam sokkal inkább szakértője a térségnek, s e mellé még az a büdös nagy helyzet, hogy ahol élnek a kurdok, abban a térségben MINDENKI utálja őket, nem olyan fekete - fehér dolog ez.

  Aki szereti őket jelenleg, az az a nyugat Eu., akiknek nem kell velük együtt élni a saját országuk területén, hanem kényelmes távolságból lehet őket szeretni.

  No meg Izrael támogatta meg őket eddig többször szóban, máshogy nem igazán, de azt is megértem, nekik jól jönne egy kis csetepaté ami a kurdok vérével gyengítené Iránt, Irakot, Szíriát, Törökországot vagy akár ezek közül egyszerre többet is, addig sem velük foglalkoznak az arabok.

  Nem vagyok kurd szakértő, de azért a tévedés jogát fenntartva magamnak, csak lehet ott valami kis hiba bennük is, ha több tízmilliós tömegként sok sok száz év óta nincs saját országuk, és az összes velük élő nép utálja őket mint a büdös szart.

  Mondom, lehet hogy tévedek, de azért kicsit miután beszéltem olyan emberrel aki élt kint töröknél jó pár évet, és elmondta mindenféle cigányoknak őket, másképp látok néhány dolgot.
   
  borisz, blitzkrieg and Fennek like this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása