Nem tudom sajnálni...!
Akkor még gyerek voltam, színpadon játszottam, és láttam a vakbarmok által szétdúlt utcákat. De láttam belülről az akkori MTV szétrombolt főbejáratát is, amikor ott volt fellépésünk. /Hátul mentünk be, de a fellépés után - aki látni akarta, annak - megmutatták a romokat./
Gyerekként persze még nem foglalkoztam politikával, de különbséget tudtam tenni jó és rossz között. Most is ezt teszem...
Én ott voltam az utcákon a TV ostorm utáni hajnaltól és néztem ami folyik. Tudod, a jó és rossz között onnan kellene a különbségtételt kezdened, hogy ha teljesít az MTV annyit, hogy átveszi az összegyűlt tömeg petícióját(hozzátenném, törvényben szabott joguk volt ahhoz, hogy odavonuljanak és átadjanak egy ilyen közleményt és elvárják, hogy az hírként szerepeljen) és nem kutyaként tekintenek a polgárokra, akkor nem fajulhatott volna el semmi. Helyette kutyaként bánásmód volt, így égett az épület, a hatalom othagyott áldozatnak egy rendőri egységet, hogy aztán igazolhassa a brutalitást, de elszámolta magát, mert nem verték agyon őket, csak az oszlató teherautójuk akadt el, aztán gyújtották fel azt is a nép tagjai, de ők is mentették ki belőle a fakabátot.
Majd két nappal később olvashattam a hazug plakátokat az utcán, hogy az MTV teret nyújt a nép követeléseinek és nem terepet. Ez ugye akkor lett volna egy szemernyire igaz, ha átveszik azt a papírt, amit átadni törvényes joga volt az összegyűlteknek. Undorító hazugság 1. Aztán fejlődött a dolog, Kossuth téri tüntetés, felszólalások a hányinger kormánypártok ellen, akik a kiszivárgott felvétellel meztelenül álltak a hazugságaikkal a néppel szemben. Az undorító hazugság 0. pontja. Aztán kint voltam a Blahánál és láttam ott is a dolgokat. CSak mentünk, nem történt még atrocitás és az utolsó pillanatban kellett félrekapnom a fejemet egy fejmagasságban előrelőtt könnygázgránát elől. A tömeg nem akart semmi agressziót, csak annyit, hogy engedje át a tömeg a székházhoz tüntetni. Beleremegett a levegő és gondolom a rendőrsorfalban állók gyomra is a szervusztok kórusába, de senki nem akarta bántani őket, de ők ugye ellentmondást nem tűrően felszólítottak és elkezdtek visszaszorítani, gázzal, egyre durvább gázzal(kibírható, ha a kukafüst vegyíti, ez az este későbbi tapasztalata), gumiskulóval.
A 'vakbarmok' erre kezdtek ellenállni, ötvenen-százan egy olyan tömegből, ami egy svunggal eltaposta volna a sorfalat. Erre dobáltak követ amit felszedtek, erre lettek táblákból kézifegyverek. Volt sérült rendőr, de tudod, egyetlen molotov sem repült közéjük, mint a majdanon, pedig repülhetett volna! És amikor jöttek a mentők, a tömeg egyöntetűen vált szét, hogy elláthassák őket, mert nem tekintette ellenségnek a rendőreit. És amikor aztán a hírekben az szerepelt, hogy a tömeg a mentőre támadott, az volt az undorító hazugság 2. Mert egy mentőt sem ért támadás, de a sok saját sérült mellett már kezdett ideges lenni a tömeg és amikor a mentő mögött a rendőri kisbusz is be akart slisszolni, na az kapott az emberektől. Ezt facsarta ki a féreg média, a féreg pártok akaratából.
Aztán ahogy visszanyomtak minket, mert nem akartunk bántani senkit, csak távol voltak tartva a kövekkel a harcoló alakulataink részéről, jöttek keresztirányból a lovasok kardlapozni, aztán lettünk a Rákóczin továbbnyomva, ahol aztán kilőtték ennek a szerencsétlennek a szemét, kaptam én is pár lövedéket de szerencsére nem fejen, olyan gázt, amiről kiderült később, hogy nem vethették volna be(erre volt jó a lángoló kuka füstje, hogy elvitte) aztán szétviperázták az embereket. Nem is volt náluk vipera mondta Gergényi undorító hazugság 3-ként, hogy rohadna meg.
Tudom, hogy az erre kondícionált elméd, hiszen fiatal vagy, masírozó náczik hordáit látja, de az igazság az, hogy a velejükig felháborodott átlagemberek voltak ott, a legnagyobbrészük semmit nem téve. Csak ott volt. Lyukas nyakak, oldalak, kilőtt szemek, törött csontok, aznosító nélkül. A rendőrök szabályosan jártak el, undorító hazugság 4. Az, hogy köztük In-kal emberek és izraeli, magyarul nem beszélők kaptak jogot magyart verni, az mérheteten mélysége ennek a patkány társaságnak aki akkor uralkodott és most visszatérne.
Szóval te, ezeknek a kedvéért, mindnek a kedvéért kinevetsz egy hétköznapi embert, ugyanolyat, mint amilyen te vagy, akinek egy szolgálója és védője simán kilőtte a szemét. Nem az első sorokban, nem a kődobálók között, hátul a békés tömegben. Ott álltam felette ahogy ott feküdt és nem tudtam mit tenni vele. A barátai szedték össze.
Aztán kött a csőcselékezés, a tömeges letartóztatás, ahol a független bíróságunk aztán gépsoron ítélte el a magyarkodókat, akiket érthetetlen módon sértett, hogy leköpik őket, belehazudtak a pofájukba a legalja törvényeik és kormányzásuk mellett, a folyamatos cinikus ócsárolás mellett, a démonizálás mellett, az egyoldalúan brutális fellépés mellett, amit kaptak. Ez a tömeg tartozik egy kibaszott nagy veréssel ezekért a tettekért a magyar rendőrségnek, és kurva nagy pofnokkal a bíróságoknak, akik minden ügyet törvényesnek találtak, hiszen ők értelmeznek a nagy függetlenségükben. Alig szinte mindet tették semmissé. Undorító hazugság 5 tehát.
Aztán lezárták a Kossuth teret műveleti területként, hogy ne kelljen a férgeknek a felháborodott tömeget nézni, hallani. Később persze a tökre független bíróság kimondta, merthát a rohatt' magyarok erre is pert indítottak, hogy nem tehették volna törvényesen. Undorító hazugság 6. A bárokban szétvert emberek, a barátnőtől haza igyekvő random arcok szétverése, a tüntetők fidesz gyűlésre rányomása menekülőútvonal nélkül, majd az így összenyomott tömeg válogatás nélküli szétbaszása magyarázhatatlan. Kismama, nagymama, random sétáló, babakocsis anyuka és sorolhatnánk.
Szóval ha a propaganda, meg a magadnak szabott és szimpatikus világlátásmód mögé nézel, normális embereket látsz, akik joggal keltek fel. Mondhatnám, hogy remélem valamelyik rendezvényen amin megjelensz majd kibassza a szemedet egy fidesznyik rendőrsorfal valamelyik tagja, hátha akkor is nevetni fogsz, de erre nem látok túl nagy esélyt egylőre, hogy megtörténjen. Ha van benned az egoista jelenkor fiatal társadalmán kívül értelmes érzés, nem nevetsz szerintem egy ilyenen. Ha meg nincs, a sors előbb vagy utóbb utolér.