[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 215
24 298
113
kinek mi a véleménye arról hogy többszörös visszaeső bünözők vagy akinél a visszaesés esélye magas egy többezer éves hagyomány szerint számüzetésben részesüljenek (bizonyos időre vagy örökre) ? Lenne ennek vajon visszatartó erelye ? Vagy hozzá járúlna e bizonyos elemek számüzetése a maradók közbiztonságának növeléséhez? (Nem politikai száműzésről lenne szó)
...van olyan távoli sziget vagy valami marsi projektre gondolsz?! :rolleyes:

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: fip7 and Kim Philby

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 293
113
...van olyan távoli sziget vagy valami marsi projektre gondolsz?! :rolleyes:
igazából tök mindegy hova megy a száműzött csak a hazai társadalmat hagyja békében élni. (pedofilok többszörös gyikosok visszaeső rablók fosztogatók nemi erőszakolók...) börtönbüntetése lejárta után mellékbüntetésként. a legjobb lenne ha az ilyenek haza se jönnének mert megveti a lábát pl nyugaton. olcsobb mint a reintegrálásukkal bajlódni ami a visszaesők esetében gyakran reménytelen probálkozás csupán.

W

Wilson

Guest
„ha szerinted ekkora konszenzus volt,akkor a kormány miért nem vállalta fel a népszavazást és az áláírásgyüjtés hatására miért vonta vissza a pályázatot?”
Ilyenkor a nyelved is kinyújtod majd fricskát mutatva hozzáteszed hogy bibibi?

Wilson báttya! (remélem ez nem dehonesztáló)
Sunyi módon meglovagolsz egy olyan szituációt amikor tudvalévő, hogy város pályázik az olimpia rendezésére, így annak is kell, kellett volna szavaznia. Már ha akar.
Szóval ilyenkor a nyelved is kinyújtod majd fricskát mutatva hozzáteszed hogy bibibi? o_O

Kíváncsi lennék hogyan is állt volna a szátok ha ez országos döntés kérdése.;)

De túllépve ezen a pitiáner libernyák hivatkozáson kimaxolva fullba tolsz, ez a mostani foci EB is megmutatta, hogy milyen örömöktől fosztottátok meg ezt az országot. Most ránézve az éremtáblázatra azt látom, hogy Japán éppen a második. Talán sose voltak még ilyen jók. Szóval olyan élményeket kureltatok el, ahol lehet egy magyar aranyérem miatt érzett örömben akár egymás nyakába is borulhatnánk.

De ezeken is túllépve jöjjön az amit soha a büdös életben nem ment nektek.
Építeni.
Se nemzetet, se az égegyadta világon semmit.
Mert tudod a város fejlesztése, a létesítmények, az infrastruktúra 4/5-e az olimpia nélkül is megvalósul vagy meg fog valósulni. Készen van a Puskás, a Duna aréna, a diákváros lehetett volna olimpiai falu, stb, nincs is kedvem felsorolni.
Mindezt azok tudatában, hogy a mind 2018-as Pjongcsangi és a 2014 szocsi téli olimpiai is nyereséges volt, és pláne úgy hogy a NOB vastagon támogatja a rendezőket a 2016-os riói pl 1.5 milliárd! dollárt kapott.

Szóval aranyapa, csak pitiáner okostojások vagytok, akiknek annyi a „szerencséje” hogy jelenleg Bp-n a hülyék és a nem normálisok vannak többségben. (akik a rengeteg eszükkel arra gréczyzsoltiztak, hogy hú gec, dekibasztunk a zorbánnal)
Te pedig csak egy hozzá nem értő, copy paste bajnok nímand vagy közülük.

Mindenestre köszi, mert szükség van rád, rátok, mert pontosan megmutatja, hogy mekkora szarság jönne ha a közelébe kerülnétek a kormányzásnak.
Mivel úgy látom, hogy nem erősséged a szövegértelmezés akkor segítek neked, én azt szeretném,hogy legyen Magyarországon Olimpia olvasd el fentebb leírtam, de mivel ez egy ekkora gazdasági erejű országnak nagyon komoly pénzügyi kockázatokat jelent ,szerintem az a minimum,hogy ezzel kapcsolatban a magyar kormány legalább a választópolgárok minimum 50 százalékos támogatottságával rendelkezzen.És csak jelzem nem én nem az ellenzék, hanem a kormány vonta vissza a pályázatot az aláírásgyűjtés hatására, ha tehát dühös vagy a pályázat visszavonása miatt miért nem a kormányt hibáztatod miért nem őket kérdezed meg miért nem vállalták a szavazást?

UI: Úgy látom még mindig nem megy neked a sima Wilson megszólítás, ha megkérhetnélek a jövőben maradj a sima Wilsonnál, mivel én sem teszek a te megszólításod mellé semmilyen esetlegesen félreérthető szót.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 293
113
...halálra dolgoztatni szabad? :rolleyes:
dolgoztatni az összes elitéltet kéne. hogy legalább a tartásuk költségeit kitermeljék. ameik nem lenne hajlandó annak kiszámlázni a napokat X ezer ft al amit vagy kifizet vagy leülí...

mindenesetre az elitéltek büntetését szigorítani kell hogy ne akarjanak visszakerülni és hogy ne "képzettebben" bunözés terén szabaduljanak mint bementek.
A társadalomnak elég nagy kárt és feszültséget okoz az tobbi évtizedek gyenge büntetéspolitikálya. (szerencsére már milliókat nem kapnak szabadulásukkor)

W

Wilson

Guest
@Wilson tetszik hogy ezzel a kamuval akarja védeni csomóan a momentumot hogy őkcsak azt szerették volna hogy legyen népszavazás az olimpiárol ... De valahogy elefejtik hogy Nolimpia meg olimpia ellen kampányoltak egész végig ...
image.aspx

Vagy az tábla mögöttük biztos most photoshopoltam :rolleyes:
Nézd mindenkinek joga van az olimpia ellen vagy mellette kampányolni (és nem védem a Momentumot főleg úgy, hogy nem tartom őket képesnek arra, hogy az országot sikeresen irányítsa).

De azt teljesen normálisnak tartom,hogy egy nyàri olimpia megrendezésére benyújtott pályázat előtt a kormány akár egy népszavazással kapjon felhatalmazást a pályázat benyújtására.

• Vicces
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 923
35 064
113
Elvbarátaiddal ezt vertétek szét, tettétek tönkre! Több száz ember munkáját is egyúttal, plusz a beleölt költségek is ablakon kidobott pénzzé váltak!
Egyébként az lett volna a korrekt, ha a pályázási költség 15+ milliárd forintos addigi költségét kifizettetik az aláírást gyűjtő ballib pártokkal, s azok vezetőivel! Aki valamit tönkretesz, az viselje az anyagi következményeket is!
Nézd csak végig, hogy szembesülj a libsi rombolás eme példájával!
Akár csak az Expo'96.

• Tetszik
Reactions: fip7 and antigonosz

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 894
25 828
113
Na ahhoz végképp semmi közöd,hogy kire szavazok,de ha már így belemegyünk vagyok annyira nemzeti érzelmű mint te, csak annyi a különbség köztünk, hogy én nem dőlök be egyik oldal kamu dumájának sem és azt vallom,hogy a nemzetet egy politikai oldal egy politikai párt sem sajátíthatja ki.
Senki nem sajátított ki eddig semmit sem. :)
Arról meg ugye nem a konzervatív oldal tehet, hogy valakik borították a nemzeti konszenzust arról, hogy belevágunk!
..
Egyáltalán nem tilos a nemzeti, magyar tradíció és hagyomány középpontba helyezése egyetlen politikai formációnak sem. Sőt, ellenkezőleg. Tegye magáévá minél többje, ezt kívánom! Hajrá!
..
Csak nehogy már rajtam kérjed számon, amiért a másik térfélen a Munkáspártot kivéve egyetlen ilyen sem található! Hogy példát is említsek; bármely nagy történelmi eseményünkről bármely politikai párt szervezhet megemlékezést, szabadon. De bármely nemzeti alapérdekünkért is szót lehet emelni az EU-ban is bárkinek. Aktuálisan például; senkinek sem tilos felemelnie a szavát a magyar nemzeti szuverenitás fontosságáért az iskolánk falain belül!
..
Érted? Teljes szerepzavarban vagy azt hiszem...
(És nem sértegetni akartalak ezzel.)

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 293
113
Igazából a büntetések valamily módon történő szigoritása az összes a társadalomnak hasznos tagja támogatását élvezi. én legalábbis nem hallottam még normális életvitelt élő ember szályából hogy nem kellene szigorítani a büntetések mértékén módján... igazából minden normális ember kevesli a büntetéseket főleg amik erőszakos büncselkmények okán szabnak ki.

a számüzetés a társadalomnak mindenképp hasznos dolog lenne. Hisz ki akar hozzátartozója gyilkosával találkozni akár nap mint nap vagy egyéb erőszakos bünözőkkel akik ellene vagy ismerőse ellen követtek el büncselekményeket.

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 971
7 797
113
Amugy pont a brazil olimpia meg pl görög olimpia tanulsagai után latta be az olimpia biztonság hogy tul sokat követel a rendezőktől... igy a jövőben az olimpiakra nem kell már annyit költeni mivel sokkal megengedőbbek lesznek a már meglévő epületekkel kapcsolatban + az újonnan epülő epületeket is csak abban az esetben kérik ha annak az épületnek lesz értelme az olimpia utan is és nem fog üresen állni ... Igy valszeg a következő rendezésű olimpia sokkal költség hatékonyabban és megtérűlőbben fognak létre jönni mert

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 894
25 828
113
kinek mi a véleménye arról hogy többszörös visszaeső bünözők vagy akinél a visszaesés esélye magas egy többezer éves hagyomány szerint számüzetésben részesüljenek (bizonyos időre vagy örökre) ? Lenne ennek vajon visszatartó erelye ? Vagy hozzá járúlna e bizonyos elemek számüzetése a maradók közbiztonságának növeléséhez? (Nem politikai száműzésről lenne szó)
Támogatom!
Oroszországgal kellene kötni egy kétoldalú nemzetközi büntetés-végrehajtási egyezményt. Aztán mehetnének a bűnözők az orosz Távol-Keletre kubikolni. Ott úgy is folyamatos az elvándorlás.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 923
35 064
113
Nézd mindenkinek joga van az olimpia ellen vagy mellette kampányolni (és nem védem a Momentumot főleg úgy, hogy nem tartom őket képesnek arra, hogy az országot sikeresen irányítsa).

De azt teljesen normálisnak tartom,hogy egy nyàri olimpia megrendezésére benyújtott pályázat előtt a kormány akár egy népszavazással kapjon felhatalmazást a pályázat benyújtására.
De azt ugye te is tudod, hogy a franciák sliccéből bújt elő ez a phansziőr FeGyőr. És ki kapta? Pápápárizs! :confused: Asanté, rongyőr FeGyőr. Merszi, maxiszexibandi.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 894
25 828
113
Tényleg ennyire fogyatékos vagy?
De Nem ELŐTTE voltunk már! S a pályázat beadása ELŐTT, ezt nem is követelte az ellenzék sem. Különben nem lett volna közgyűlési konszenzus a támogató szavazataikkal! Kronológia, időrend, memória, tudod!
..
Védelmezd csak az árulást, az árulókat tovább!

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 567
9 115
113
Mivel úgy látom, hogy nem erősséged a szövegértelmezés akkor segítek neked, én azt szeretném,hogy legyen Magyarországon Olimpia olvasd el fentebb leírtam, de mivel ez egy ekkora gazdasági erejű országnak nagyon komoly pénzügyi kockázatokat jelent ,szerintem az a minimum,hogy ezzel kapcsolatban a magyar kormány legalább a választópolgárok minimum 50 százalékos támogatottságával rendelkezzen.
Én is csak hasonlókat tudok neked írni báttya. Csak ismételgetni tudod ezt a pitiáner szöveget, hogy drága.
Vajon van olyan drága mint a haderőfejlesztés? Vajon van olyan drága mint a BMW, a Mercédesz, stb, mint a most idetelepülő gyárak, üzemek támogatása?
Ja hogy ezek mások?!
És miben mások?
Hmm?

Valami számok az olimpiáról? Menni az annyi? Mi, mibe kerülne?
Hmm?
Tanulmány? Mire hivatkozol? Hasad csapkodod?
Mivel minden rendező városnak az adott pillanatban lévő fejlettsége más és más, így ezeket nehéz összehasonlítani, vagy éppen hivatkozni rájuk, vagy legalábbis nem releváns.
Ezeket felfogod?
Szóval mi nem fér abba a zanza kis fejedbe abból, hogy az olimpiához kapcsolódó fejlesztések négyötöde egyébként is megvalósul?
Hmm?
Érted?
Nem érted?
Nem mi?
Szomorú.

Aztán ha teszem fel ha Bp szavazott volna, előtte az összes szavazókorúnak kellett volna pár hét, hónap közgazdaságtant tanulnia és vagy ezer oldal hatástanulmányt elolvasnia mielőtt szavaz? Csak hogy érdemben döntsön. Vagy csak úgy?
Vagy csak rugózni jó ezen a szavazásosdin?

Asszertív jogok listája. Úgy hívlak ahogy akarlak. ;)
Asszertív jogok listája. Jogod, hogy ne tetszen. ;)

W

Wilson

Guest
Hm,...szerintem ez nem csak (!) ilyen "gazdasági" és társadalmi szempontok szerint dől el. Magyarország - kiemelve Budapestet - számos nagy és sikeres nemzetközi versenyt ill. világjátékot szervezett már, nem hiszem hogy az esélytelenek sorában álltunk volna...,és azt sem hiszem, hogy nem lettünk volna képesek normálisan megrendezni.
Ezt a népszavazásos társadalmi megerősitést már csak azért is vitatnám, mert meg kell nézni azt, hogy pl. per pillanat melyik a legkorábbi olimpiai játék amelyre újra bejelentkezhetünk?...lezavarod a népszavazást most (!), hogy legyen-e, majd kap (vagy nem kap) felhatalmazást a jelenlegi kormány a pályázásra egy majd xy év múlva rendezendő sporteseményre...amelyet n-állapotú gazdasági helyzetben kell majd megredneznie egy xy kormányzatnak...
Nem tudom érzed-e az értelmetlenségét egy ilyen cirkusznak, amit most olimpia körüli népszavazósdinak nevezünk... o_O
Egy nyári olimpia megrendezését a költségek szempontjából nem lehet összehasonlítani egyetlen más sporteseménnyel sem, csak nézd meg mi történt pl Brazíliával egy rakat cikket lehetne berakni ide,hogy mennyire megviselte a rendezés a brazil gazdaságot vagy itt van Japán ahol a koronavírus miatt óriási bukta lesz pénzügyileg az Olimpia (vagy nyugodtan lehet példának felhozni Görögországot is) ,megjegyzem egy jelenkori Nyári Olimpia az elszálló költségek miatt amúgy is bődületes pénzekbe kerül.Tehát egy ekkora kiadáshoz a véleményem szerint kell egy társadalmi támogatottság a rendezés mellett, ez szerintem egy teljesen egyértelmű dolog. És ezt akkor kell "produkálni" mielőtt benyújtjuk a pályázatot, mert ha a magyar társadalom nagy része elzárkózik egy olimpia megrendezésétől akkor teljesen felesleges pályázni az olimpiára.Mi nem vagyunk gazdaságilag annyira erősek mint pl Japán vagy Ausztrália vagy mint Franciaország, hogy egy kormány döntéssel ekkora pénzügyi rizikót bevállaljunk.

• Vicces
Reactions: OhioNurse
W

Wilson

Guest
Senki nem sajátított ki eddig semmit sem. :)
Arról meg ugye nem a konzervatív oldal tehet, hogy valakik borították a nemzeti konszenzust arról, hogy belevágunk!
..
Egyáltalán nem tilos a nemzeti, magyar tradíció és hagyomány középpontba helyezése egyetlen politikai formációnak sem. Sőt, ellenkezőleg. Tegye magáévá minél többje, ezt kívánom! Hajrá!
..
Csak nehogy már rajtam kérjed számon, amiért a másik térfélen a Munkáspártot kivéve egyetlen ilyen sem található! Hogy példát is említsek; bármely nagy történelmi eseményünkről bármely politikai párt szervezhet megemlékezést, szabadon. De bármely nemzeti alapérdekünkért is szót lehet emelni az EU-ban is bárkinek. Aktuálisan például; senkinek sem tilos felemelnie a szavát a magyar nemzeti szuverenitás fontosságáért az iskolánk falain belül!
..
Érted? Teljes szerepzavarban vagy azt hiszem...
(És nem sértegetni akartalak ezzel.)
Én nem kérek rajtad semmit számom?Csak szerintem az a magyar állampolgár is szeretheti ugyanúgy a hazáját (vagy még jobban) és lehet nemzeti érzelmű aki nem tartozik egyik szekértáborhoz sem.

W

Wilson

Guest
Nemzeti konszenzust szétkúrni, nemzetellenes cselekedet!
Mi nem világos?
De itt nem volt nemzeti konszenzus volt egy határozat vagy dokumentum amit aláírtak a budapesti közgyűlés pártjainak képviselői.A Nemzeti Konszenzust mióta képviseli a budapesti közgyűlés?Nemzeti konszenzustól akkor lehetett volna beszélni,szerintem ha a Fidesz belemegy a népszavazásba és ott min 50 százalék és + egy szavazat támogatja a rendezést.

• Tetszik
Reactions: KoviUbi