Nem tartják lent, illetve ez nem általános. Van az az összeg ami alatt egyszerűen nem éri meg nekik ide jönni, és ha ide is jön nem azért jön hogy csak dolgozzon egyen és aludjon hanem szeretne félre tenni vagy hazaküldeni, ebben nagy segítség neki a munkásszálló és hogy az is része a juttatásnak. Viszont ételt meg kell vennie,és az egyéb kiadások, na most ha szerinted kap nettó 150 et és ezzel lenyomja a béreket, akkor tényleg ki az a hülye aki itt akar dolgozni, mikor még romániában is többet kapna? Egyébként is azért is panaszkodnak hogy többet kapnak mint a magyar munkás, na most akkor hol az igazság? Hát ott hogy van ilyen is meg olyan is, mint ahogy az emberek a saját maguk helyzetét így is meg úgy is eltudják mesélni, de nem feltétlenül az az igazság.
És egyébként főleg építőipar és gyártás, szalagmunka, mezőgazdaság az ahová jönnek. Már elfogyott a cigány munkaerő tartalék is, meg ők sem hülyék hogy kevesebbért dolgozzanak mint más, lehet hogy te látod mi van nyugaton, de én meg látom mi van keleten. Az elmúlt munkabőséggel teli években és segélyezés átalakulásának köszönhetően cigány tömegek emelkedtek ki a nyomorból és abból az egészségtelen szociális környezetből amivel azonosítjuk őket. Személyesen látom a sikereiket, az ismerőseimnek is, és ezt nem a porpaganda mondja hanem látom és ők is mondják.
Szóval vagy bezárjuk ezeket a munkahelyeket magyar munkás hiányában ami rossz a nemzetgazdaságnak,vagy így erősödünk tovább, hogy ezzel párhuzamosan a magyar emberek pedig jobban fizető pozíciókba kerülnek. Ez egy lassú folyamat, nem lehet erőltetetten bérnövekedést elérni fen tarthatóan.
Azt hiszem értem már miért nem tudlak meggyőzni arról hogy gazdaságilag nekünk miért nagyon jó a sok vendégmunkás és a több munkahely mint munkaképes ember. Ez pedig ideológiai meggyőződésedből ered hogy a vendégmunkásokkal csak elodázzuk a fehér ember elkényelemsedése okozta problémákat. Bizonyos szintig egyet is értek vele, illetve nem is. Szerintem van jó bevándorlás is, illetve a tisztán vendégmunka egy nagyon jó dolog a gazdaság számára, ezáltal a nemzet egésze számára is. A jó bevándorlás pedig ebből származhat, tegyük fel probléma nélkül ledolgozik itt valaki éveket, megtanulja a nyelvet, és szeretne itt élni, azt hamarabb eltudom fogadni mint hogy ingyenélők tömegét zúdítják ránk akik vagy dolgoznak vagy nem. Ha pedig a vendégmunkással nem vagyunk elégedettek és ő sem szeret minket a szerződése végén hazamegy. Ezáltal lenen minimális bevándorlás tehát vérfrissülés, de nem tömeges, így asszimilálunk és növekszünk a riválisainkkal szemben. Ami a véleményem ezzel kapcsolatban ami hozzád hasonlóan ideológiai tehát nem megváltoztatható, hogy a vendégmunkásokat nem szabad muszlim országokból erőltetni. A legproblémásabb a teljes asszimilációjuk.
Vajdás reakciót nem kérek, én se politizálós választ írtam, gazdasági és ideológiai részéről szívesen beszélgetek.