Pontosan így van. Az mondjuk személyes vélemény, hogy valamivel kisebb arányban "maffia pénzmosók, de ilyenen nem fogunk összekülönbözni.
Az "agitprop katyvasz" résszel nem értek egyet, de ezt majd ott az érintett résznél ...
Mi is volt pontosan ez az "EU mesterterv"? Nem valami olyasmi, hogy:
- gyakorlatilag az "illegálist" átmatricázzuk "legálissá" - amúgy gyorsítunk minden szempontból rajta,
- betelepítési folyamatok felgyorsítása, embercsempész NGO -k EU -s pénzzel történő még jobban kitömése,
- nagyobb lakás, még több segély stb. az érintetteknek,
- gyorsított folyamatok - tartózkodási, állampolgársági stb. Adminisztratív akadályok bontása, melyek lassíthatják a migrációt, visszaküldés ellehetetlenítése gyakorlatilag,
- a már berámoltak - kiválogatása után - és átnyomása pl. Magyarországra (azaz kifejezetten a legalja reszli), ezzel is gyorsítva a folyamatot, hogy ne legyen sehol "dugó" ...
Ez lenne
A MEGOLDÁS? Komolyan? Na, ne -
VÉTÓ ...
Úgy egyébként tegyük fel O1G leokézza. Akkor mi történt volna? Az első egy milla után egy a szomszédok által épített falakkal (nem "csirkeháló", mint ami most van nálunk délen) körbeépített országban nagyon sokaknak nem lett volna őszinte a mosolya hirtelen. Az "orbákolás" kb. az égig hallatszott volna. OK, Orbán bukik (idáig hallom a megkönnyebbült sóhajt) - hogyan tovább? Mitől lett volna hirtelen kolbászból a kerítés vagy jött volna el a Kánaán? Mitől jobb ez
A MEGOLDÁS? (azt a részét értem, hogy nincs O1G ...)
Közelítsük meg másik oldalról a kérdést. Csak azok a címszavak amiket említettél nem megoldhatóak voltak már akkori háttérrel nemzeti hatáskörben? Mármint úgy értem, hogy kivétel nélkül mindet? Sokkal hatékonyabban? Legalábbis, ha pl. "a lezárt zöldhatárok közös örizete" alatt nem valami olyasmit értesz, hogy 3X annyi hajóval rámoljuk a Líbiai kikötőből illetve a 4x annyi görög komp szállítja a "józanéletűeket" befelé ...
Azt nem írtam mióta foglalkozott ezzel. Ugyanakkor látnunk kell, hogy ez a folyamat maga vagy 60-70 éves múltra tekint vissza. 2015 még nem is volt különösebben kiemelkedő év (az is igaz, hogy nem a Balkán útvonalon) - tán a top3 -ba se volt.
Nem tudom észrevetted-e, de kulcsmondatokat írtál le. Már
korábban bolgár kerítés, meg görög kerítés. Meg, hogy rendszer szinten buszoztatták hozzánk ezeket (miért nem máshova - na?). Ugye akkor már volt francia, spanyol kerítés de akár USA és Izrael falak is említést érdemelhetnek. Persze az évben az osztrákok is bemutatták a "kapuk szárnyacskákkal" megoldásukat és a szlovákok is ugyancsak belehúztak a falas megoldásukkal. Persze azóta lett dánoknál, lengyeleknél stb. stb. No, csak nem mások is így képzelték el a dolgot?
Tudod mi a közös ezekben? Kivétel nélkül "demokrata kerítés/fal" mind. Kivéve a mi "csirkehálónkat" - mert az "dittatúra kerítés". Milyen érdekes - nem? Tudod, mi volt még mélyen "demokratikus"? A Kalasnyikov fejlövés a bolgár határon (határőr lőtt). Juncker meg a teljes brigád kánonban nyomta a "je suis bolgár határőr" -t ...
Egyébként nem az osztrákoktól indult a purpárlé. '15 elején a Charlie Hebdo után borította rájuk az asztalt az O1G, hogy kéne foglalkozni a dologgal. Én úgy emlékszem, hogy különösen a kerítés ötletünk után felénk kezdtek alacsonyan repülni az ezzel kapcsolatos "EU atombombák". Olyanra nem emlékszek, hogy az osztrákokat "EU atomozták" volna (pl. mert feltartják az árt) ...
Hogy "LMBTQ meg nyugaton igazábol nem téma"? Meghogy "Magánügy kategória". Továbbá "Nálunk is annak kéne lennie" ? Ugyanazt a műsort nézzük?
Most az olyanoktól tekintsünk el, hogy gyerekkönyvekből, TV/rádióból, netről, streaming -ről meg social media -ból is ez bugyog az arcunkba. Meg egy kicsit attól is, hogy az összes releváns EU vezető ezen csapkodja magát földhöz.
Nem tudom észrevetted-e, hogy mostanában ezért kapjuk az EU atombombákat? Miért is? Ugye a mi álláspontunk, hogy 18 év felett vagy iskolán kívül ez
MAGÁNÜGY - mindenki azt csinál amit akar. Könyörgöm - pont ezért csapkodnak most a falhoz, hogy:
NEM MAGÁNÜGY (!!). Meg, hogy "nem téma" - amikor ilyen támadásokat kapunk? Meg mindenki azt szajkózza ez most az EU legfontosabb ügye (általánosságban is)? Ez a "nem téma"? Nem úgy tűnik ...
Úgy egyébként egy kicsit óvatosabban ezzel a "pedofil" témával. Nem tudom figyelemmel kíséred-e, de valószínűleg ők lesznek a következő szín az LMBTQ zászlóban. Amennyiben azt kifogásolod, akkor igazad van - komoly versenyfutás van a nekrofil -ekkel (ugyanakkor érzek már egy lemaradást a részükről) és a pedofilok színkérdése sincs még teljesen lefutva. Ugyanakkor már meg is indult gőzerővel az érzékenyítés a pedofilok irányában. Továbbá aggodalomra adhat okot, hogy ott nyugaton elfogadtak ilyen "gyűlöletbeszédes" törvényt. Ugye ezt a két dolgot összetéve meg azt, hogy gyakran jársz nyugaton nagyon keményen megütheted a bokádat egy ilyen megnyilatkozásért amit most elengedtél ...
Ok, van ez a "Nemzeti konzultáció". Ugye a lényeg, hogy ez egy plussz platform, ahol az aktuális kormány kikérheti a véleményét a néptől és történetesen az eredményét magára nézve kényszerítő erőnek tekinti (ez nem tv. kötelezettség). Ez "agitprop szarháziságok"? Rendben, elfogadom. Soha rosszabb "agitprop" -ot, ahol a nép véleményére kíváncsiak ...
Tudod, nézegettem pár külföldi YouTube videót ahol ezt boncolgatták. A komment szekcióban alaphangon a fél brigád le volt hidalva azon, hogy a Magyar Kormány ilyet meg mert kérdezni a néptől. Amikor valaki "jöttment" bedobta, hogy nálunk volt ám népszavazás is a bevándorlás témakörében, akkor meg a teljes kompánia egyből "letette a láncot". Hogy ilyesmi is csak egy "dittatúrában" fordulhat elő - náluk ilyesmi bezzeg nincs (hogy bárki kíváncsi lenne a véleményükre) ...
Az "irányított kérdéseket" meg "nem lehet rá másképp válaszolni" dolgokat hogy értetted pontosan? Értem ez alatt, hogy ugye nem valami olyasmit, hogy pl. a Te kérdőíveden hiányzott az 'Igen' vagy a 'Nem' opció?
Elnézésedet kérem - kicsit komolyabbra fordítva. Persze a kérdések olyan módon "irányítottak", hogy harmonizálniuk szükséges mind a törvénnyel
ÉS mind a megfogalmazott EU aggályokkal. Értelemszerűen egyéb esetben semmit nem ér ... Ugyanakkor, ha nem ilyesmire gondolsz, akkor az egyik példa kérdés esetén tudnánk bemutatni, hogy hogyan kellett volna, hogy ne legyen "irányított"? Szerintem egész jók a kérdések ...