Ukránokat legfelső szinten elővettük már, hogy ez meg mi volt?! Csak, mert a horvátok egyenesen Orbánt "vették elő".... Miközben közelít a kárpátaljára átküldött humanitárius adomànyaink értéke a milliárd ft-hoz, és a menekülteknek megadunk mindent, ami csak tőlünk tellik, ez a válasz?? Mindezt a humanitárius gesztust az ukrik egy ex szovjet roncs drónnal "hálálják" meg!?? Emellett a kedves román felebarátaink is, és az ott települő, usa, francia, angol légierő, nato awacs, és az amcsi rakéta előjelző radar rendszer meg minek van, ha nem ilyen helyzetek elhárítására?? Végezetül. Szerintem nincs mentség, a hazai légvédelem zéró reakciójára, akár politikai utasításra, akár szakmai inkompetenciára... Vagy mindkettő egyszerre, de akkor még rémisztőbb, és felháborítóbb a helyzet... Egyrészt közröhej vagyunk a nato-n belül, és azon kívül is, ami még inkább dühítő.. Másrészt, konkrétan megengedték, hogy a légterünkben szabadon repkedjen egy ellenséges hadieszköz, amivel veszélyezték az egész ország biztonságát!!! Amennyiben ez a drón felderítést végzett, akkor a fentieken felül kompromittálva lett az ország védelme is.... Egészen egyszerűen elkeserítő, és félelmetes..
Teljesen jól látod!!!
Ki kéne már esnünk a ránk osztott "megszeppent tanuló" EU-s/világ-szerepből!!!
Katonailag --szerintem -- a képességeinkhez képest rendben van/volt a dolog! Kommunikációs szempontból pedig tragikusan el lett 'Gyurcsányozva".
Bővebbeb: egy 2-300 km-re elég üzemagyagos --ilyen kategóriájú drón-- robbanófej nélkül is tud durván tarolni, valóban lehet, hogy jobb volt megvárni amíg kiszárad a tank.
MÉG Jobb lett volna végig-/kikísérni egy Gfiffel, Hmmmm...
A --nekem-- sokkal durvábbnak tűnő hiba a civil és katonai oldal információs hibasorozata:
Katonai:
Miért nem szóltak katonai vonalon az ukránok, románok amcsik egymásnak/nekünk???
Miért nem szóltunk mi a horvátoknak???
Civil oldal:
Egy szolid MTI-s közleménnyel elejét lehetett volna venni a most kényszerűen beinduló 1-2 hetes magyarázkodásos dolognak, a milliárdokba kerülő média/PR/marketing/kommunikációs részen látnám ennek felelőseit, remélem nem egy --szerintem pont jól dolgozó-- szolgáló katonával vitetik el balhét, az éppen "frissen bukott" politikus-ismerős/rokon/barátnő-csapat helyett!!!
Lehetőség: Tökösen-"Szíjjártósan" kiállni és kulturáltan számonkérni a szövetségeseinken
és az ukránokon is az elég brutális tájékoztatási hiányosságot, egyúttal kicsit "felhomályosítva" a világot hogy atom-háborút kerülgetünk!!!
Olyankor ez egy elvárható minimum!!!
+javaslat: Most lehetne eladni a nemzetközi közvéleménynek, hogyha bejelentjük, hogy a félreértések elkerülése végett Mi is "Forró-drót"-ot hoztunk létre Oroszországgal!!!
Putyin szerintem értékelné a gesztust, hosszú távon is jól mutathat!
Dolgozzunk meg azért a "kis" gázért, Főleg, ha ez még nekünk jó --presztízs-szempontból!!!
Kb, és szerintem...
.