Benkőnek minden elismerésem.
Biztos jól menedzselte a honvedelmi minisztérium részéről a Zrínyit.
Az hogy ő lobbizta ki.... hát nem hiszem. Ezt Orbán döntötte el, nem véletlen hogy Maróth havi, 2 havi jeleggel neki jelent személyesen.
Ami probléma Benkővel a kommunikáció és a politika tapasztalatpansága. Egy miniszteri poszt nem szakmai, hanem politikai. (Maróth is politikusnak mondja magát)
Persze jó, ha van szakmai rálátása.
Sztem a mai háborús helyzetben, erős kommunikációs csaták lesznek, vannak. Belpol, külpol. 1 ellenzéki újságíró 5 perc alatt megeszi Benkőt. Nem azért mert hülye, hanem nem ehhez szokott, itt rutintalan.
Ugyanígy a külpol. nyilatkozatháborúkban nagyobb szerepe lehet a honvedelmi minisztériumnak a háború miatt. Már most is elkezdődött 1 ilyen kampány ellenünk. Sokkal kényesebb politikai ügyek lesznek a NATO asztalán.
Vagy tesznek alá egy top államtitkárt, aki ezt a kulimelót elvégzi és ő pinteri módra csak a minisztériumot és az egyeztetéseket vezeti, a többit delegálja. Ez nem Sziszi lenne.
Vagy tesznek oda egy top mediaképes politikust, aki honvédségi kérdésekbe beletanul. Copy Maróth. Én akár őt is el tudom képzelni, a VBÜt meg viszi a jelenlegi helyettese.