[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 527
8 079
113
ö szabta meg az irányt ő adta ki a parancsokat ő kérte fel a egfelelő embereket ő döntött a beérkező dokumentumok között...
Ő a parancsnok.

ez mindenhol így megy egy cégnél is ha az igazgató jól igazgat jól müködik ez nem azt jelenti hogy a cégigazgató csinálná a munkát a wc pucolásától az összeszerelésen át az adminisztrációig mindent.

De ő vezényli le övéd a dicsőség. mint a seregbe bármilyen szegmensbe a Parancsnoké a dicsőség... ha meg gebasz van az övé a felelőség...
de mivel ő a parancsnok az ő irányszabása és döntésén múlik minden a siker is és a bukás is.
Persze, biztos volt egy team leader, de honnan tudod, hogy ő volt...?
 
  • Tetszik
Reactions: kamm

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 329
113
MG többször elmondta, hogy ezen egy csapat dolgozott, sőt már előtte is volt egy komplex terv 2010-12 körül. Részben arra építettek.
az egész sereg 1 csapat és egy célért dolgozik...

De ki szedi össze a csapatot ki mondja meg ki lessz a tagja ki nem vezető beosztásokba ki szabja meg az irányt ki támasztja az igényt és ki dönti el hogy a több beérkező ajánlat közül mi lessz a befutó ?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 329
113
Persze, biztos volt egy team leader, de honnan tudod, hogy ő volt...?
Ő a parancsnok és kézivezérel mindent....

Honnan tudnám katona vagyok ismerem a hierarchiát és a sereg strukturáját. tudom ki kinek az embere.

pont azt szokták Benkőnek felhozni hogy túlságosan is kézivezérel olyan döntéseket is néha mi már rég nem az ő szintje.

mindenki az ő embere szinte. azért lett az aki. (ha úgytetszik maffia. a maffiák struktúráját a hadseregekről mintázták.) persze csak átvitten mert Benkő lopást nem tűri ezért nincsenek túlárazások.

a hadsereg nem demokrácia hanem diktatúra (Egyeduralom.) 1 ember irányít mindent kb.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 329
113
Az 1 ember aki irányít a fővezér az Benkő ha tetszik itt egyeseknek ha nem. a hadsereg egy kibaszott hierarchikus rendszer... nincs se demokrácia benne se semmi hasonló. Parancs van. a parancs fentről jön . nincs önálóan saját szakálra tevékenykedés. azt csinálod amire parancsot kaptál (hogy hogyan oldod meg a te dolgod) de parancsot hajtasz végre és teljesítesz. az fentről jön legfentről. az hogy egyes embernek mi lessz a része a végrehajtásba mellékes.
attól függetlenül minden eggyes végrehajtás a legfelső parancs végrehajtása. annak a célját szolgálja.

Benkő elválallja teszem azt a kerítés építést kiadja a parancsot. és minden ember aki résztvesz benne benkő parancsát teljesíti... mert mindenki a legjobban oldja meg a feladatát... vagy jelöl ki embert... az utolsó kötöző is benkő parancsét teljesíti pl ekkor. hiába nem közvetlen adta neki.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 329
113
így működik a sereg legfellül eldöntik majd végig megy a láncon mindenki végrehajtja legjobb tudása szerint (a parancsok szétbontása leosztása is része) és csorog lefele és történik a végrehajtás. de a parancs mindig fentről érkezik.

egy csatába is egy tüzcsoport támadásba megy azt nem a rajparancsnok dönti el nem is a szakaszparancsnok nem is a század zászlóalj...stb hanem a Hadvezér. (a seregek ura.) nevezd bárhogy. mert része egy nagy egésznek. amit hadműveletnek neveznek amit háborúnak.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Benkőnek minden elismerésem.
Biztos jól menedzselte a honvedelmi minisztérium részéről a Zrínyit.
Az hogy ő lobbizta ki.... hát nem hiszem. Ezt Orbán döntötte el, nem véletlen hogy Maróth havi, 2 havi jeleggel neki jelent személyesen.

Ami probléma Benkővel a kommunikáció és a politika tapasztalatpansága. Egy miniszteri poszt nem szakmai, hanem politikai. (Maróth is politikusnak mondja magát)
Persze jó, ha van szakmai rálátása.

Sztem a mai háborús helyzetben, erős kommunikációs csaták lesznek, vannak. Belpol, külpol. 1 ellenzéki újságíró 5 perc alatt megeszi Benkőt. Nem azért mert hülye, hanem nem ehhez szokott, itt rutintalan.
Ugyanígy a külpol. nyilatkozatháborúkban nagyobb szerepe lehet a honvedelmi minisztériumnak a háború miatt. Már most is elkezdődött 1 ilyen kampány ellenünk. Sokkal kényesebb politikai ügyek lesznek a NATO asztalán.

Vagy tesznek alá egy top államtitkárt, aki ezt a kulimelót elvégzi és ő pinteri módra csak a minisztériumot és az egyeztetéseket vezeti, a többit delegálja. Ez nem Sziszi lenne.

Vagy tesznek oda egy top mediaképes politikust, aki honvédségi kérdésekbe beletanul. Copy Maróth. Én akár őt is el tudom képzelni, a VBÜt meg viszi a jelenlegi helyettese.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Ez nem jellemző Orbánra. Ha igy is gondolná, azt az orrunkra köti. Ha vkit nagyon támadnak, azt azért sem váltja le. Itt egyébként sztem nincs erről szó.

Új kormány, új prioritások. A Zrínyi alapjai megvannak. Jön a hadiipar beröffentése, a beérkező új eszközök rendszeredítése. 1 mérföldkőt ekértünk, jön a második fejezet.

Ha tippelnem kell új miniszter lesz. Nem azért mert Benkő vmit elcseszett, csak új biztpol. helyzet van és új szakaszba ért a Zrínyi.
 
  • Tetszik
Reactions: Terminator

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 329
113
egy kis olvasgatást ajánlok meg a többiről....

Mégis kit raknál honvédelmi miniszternek pont ilyen helyzetbe?

mit gondoltok mif.szért tradicionálisan katonák a honvédelmi miniszterek ? amikor nem katonák vóltak látjuk az eredményét. (persze sajnos nállunk vólt olyan aki katonavólt mégis elárulta a sereget és vele az összes emberét.)

mégegyszer leírom a hadsereg sehol a villágon nem demokrácia egy hierarchikus rendszer. a legnagyobb demokráciába is. és nem politika...

minden alárendelhető de ha nincs háború a háttérbe vonul önként.
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
494
2 551
93
Nem érted. A probéma az emlékmű jelenlegi helye és nem az emlékmű. Ha az elhunyt katonák miatt van akkor legyen ott ahol ők fekszenek. Szabadság téren?
Tényleg nem értem. Akkor dobjuk ki a megszálló magyarok emlékművét Belgrádból?
Pedig a Hunyadi Jani jól nyomta ott.
Tetszik nem tetszik ott van. Ott maradt.
És innentől kezdve ez van, már nem illik lerombolni. Se áthelyezni.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 436
113
Ami probléma Benkővel a kommunikáció és a politika tapasztalatpansága. Egy miniszteri poszt nem szakmai, hanem politikai. (Maróth is politikusnak mondja magát)
Persze jó, ha van szakmai rálátása.
Ezért írtam a Vadai úrhölgyes dolgot... :rolleyes:
Sztem a mai háborús helyzetben, erős kommunikációs csaták lesznek, vannak. Belpol, külpol. 1 ellenzéki újságíró 5 perc alatt megeszi Benkőt. Nem azért mert hülye, hanem nem ehhez szokott, itt rutintalan.
Ugyanígy a külpol. nyilatkozatháborúkban nagyobb szerepe lehet a honvedelmi minisztériumnak a háború miatt. Már most is elkezdődött 1 ilyen kampány ellenünk. Sokkal kényesebb politikai ügyek lesznek a NATO asztalán.
Emlékszel még az "Oroszországot?!?!" arcra?
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: kaktusz and SilvioD

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 230
93
Tényleg nem értem. Akkor dobjuk ki a megszálló magyarok emlékművét Belgrádból?
Pedig a Hunyadi Jani jól nyomta ott.
Tetszik nem tetszik ott van. Ott maradt.
És innentől kezdve ez van, már nem illik lerombolni. Se áthelyezni.
A szerb néphagyomány szerint Hunyadi szerb származású. + megszálló magyar csapatok? A rác sajkások nem voltak megszállók?
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Na jó, de ez a Szabadság téri szovjet emlékmű egy kommunista maradvány. 2006ban nem véletlen akarták szétverni, részben sikerrel.

Ne cuppanjatok már annyira Putyinra, hogy a a 1944/45ben Magyarországot kifosztó, a magyar nőket tömegesen megerőszakoló szovjet hadsereget dicsőítő emlékművet védjük Bp. szívében.
Politikai okoból úgysem lehet elbontani. De egy szégyen, hogy ott van. Remélem amint lehet ledózerolják.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 329
113
nem ilyen vilgpolitikai helyzetbe katonának kell lennie a hadügyminiszternek nem politikusnak nem pénzügyesnek nem innovátornak.
különben túl sok lessz az áldozat és a morál is a béka segge alá kerül nagy hamar...

egyszerüen egy háborút levezényelni katona kell... (reméljük nem lessz de 4 év hosszú idő és a jelen helyzetbe egyáltalán nem kizárható ha nem is az országot érintő de egy szövetségi háborúba való belekeveredésünk.)

ez tény. Ha meg Benkő kikerül a képből akkor beindul a mozgolódás... (nem lessz ki megfogja mert Benkő az aki a gyeplőt tartotta eddig is.)