Igen, de az augusztus, szeptemberi hiányra készül. Több használaton kívüli verdát teletolt, meg kannázik.Olyan adalék van benne, hogy ha sokáig tárolja úgyis bekocsonyásodik.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, de az augusztus, szeptemberi hiányra készül. Több használaton kívüli verdát teletolt, meg kannázik.Olyan adalék van benne, hogy ha sokáig tárolja úgyis bekocsonyásodik.
Olyan adalék van benne, hogy ha sokáig tárolja úgyis bekocsonyásodik.
Nem tudom, de úgy is lehet, hogy már holnaptól 10 literre korlátozza a MOL az üzemanyag egyszerre vehető mennyiségét. Most mondták a kúton, hogy már nekik mondták, de, hogy holnaptól, vagy mikortól azt majd aznap reggel tudják meg.Szerintem lehet kapni üa-tartóstó adalékot. Szakma beliek? Van? Mennyi(idő)t ér? Neve?
.
Nem tudom, de úgy is lehet, hogy már holnaptól 10 literre korlátozza a MOL az üzemanyag egyszerre vehető mennyiségét. Most mondták a kúton, hogy már nekik mondták, de, hogy holnaptól, vagy mikortól azt majd aznap reggel tudják meg.
Elvtársam a pártunk és kormányunk háza táján nincs olyan , hogy Vityának nincs beleszólása ! Egy dolog lehet , nem akar beleszólni de stratégiai kérdésekben ezt kétlem !Dehogyis!
Te most azt mondod üljünk fel a Német zöld energia körhitára ? Valószínűsítem kevesen vannak benne olyan szinten mint én de még én is mosolygok ezen a naiv sületlenségen amit leírtál !Nem úgy, hogy annyi áramod van, és akkor, amennyit és amikor a tetőre helyezett napelemek megtermelnek. Hanem úgy, hogy a családi házak teteje mellett a naperőművek és szélerőművek aránya is sokkal-sokkal nagyobb (szélerőmű ma alig van Magyarországon), és így kevesebb gáz kell azonos mennyiségű áram előállításához. És ezzel eleve csökken az orosz gáz kitettségünk, mert csökken a gáz igényünk. Kell sok akkumulátoros tárolókapacitás házi/városi/kistérségi szinten. Ennek megvan a kidolgozott technológiája, csak mi teljesen rá vagyunk gyógyulva az orosz olajra és gázra. Teljesen nem lehet a gáz/olaj erőműveket az ellátásbiztonság miatt kizárni, de az arányukat rég csökkenteni lehetett volna, és erőteljes villmosítással az energiaellátást is áramra terelni. Paks 2 is jó lenne, csak az is orosz függés, tehát mégsem jó. Illetve halkan jegyzem meg, hogy Magyarország áramigényének kb 1/3-át az ukrán Bursthyn erőműtől vásárolja. Ez kb. Lemberg magasságában van. Az is szép lesz, ha majd eljutnak oda az oroszok, és einstandolnak.
Ha hordóban van tárolva havonta bele kell rakni egy keverőgépet és átkavarni , a kannát elég megrázni !Olyan adalék van benne, hogy ha sokáig tárolja úgyis bekocsonyásodik.
A motor tulajok tisztaban vannak vele, hogy az osszel leallitott motor tavasszal pocre indul(jobb minoseguvel szoktam leallitas elott megtolteni). 2-3 hetente lemegyek es beinditom, mert lusta vagyok az aksit kiszedni.Ha hordóban van tárolva havonta bele kell rakni egy keverőgépet és átkavarni , a kannát elég megrázni !
Utalnék Kövér köteles beszédére. Azt gondolná az ember, hogy legalább egy jóelőre megírt beszédben nincs hülye megfogalmazás. Főleg, ha egy francia írásból lett átemelve.Én mondtam, hogy hülyeséget beszélt, hülyén fogalmazltt, most beismerte. Tartalmilag viszont pontos és egyet is értek vele.
Inkàbb addig, amig van.Akkor egyszerű kérdés; a benzinkúton miért nem a 700 forintos benyát tankolok a 480 helyett?! Mert nem ésszerű. Vízerőművet írtam, csekély a nagy folyóink esése. Geotermikus energiamérlege, műszaki háttere problémás és megint ne csak a fűtésre gondolj. Fel van adva a lecke, de még vagy 50 évig KELLene az orosz gáz.
Biztos? A fűvágóhoz 5 l kannàban szoktam benzint venni. Egy év után simán beröffen vele a gépem. Ugyanez volt a vitorlás 2üteműjével.Olyan adalék van benne, hogy ha sokáig tárolja úgyis bekocsonyásodik.
Fűnyíró (4T), moci (4T) de még a 2T fűkasza, fűrész is pöcc-röff 1-3 éves benyával.Biztos? A fűvágóhoz 5 l kannàban szoktam benzint venni. Egy év után simán beröffen vele a gépem. Ugyanez volt a vitorlás 2üteműjével.
Azt mondják.Biztos? A fűvágóhoz 5 l kannàban szoktam benzint venni. Egy év után simán beröffen vele a gépem. Ugyanez volt a vitorlás 2üteműjével.
A vízerőmű szerintem annyira nem rossz ötlet, de legalább egy vízlépcső mindenképpen kéne. Nem feltétlenül azért mert rengeteg áramot termel, de pl több előnye mellett nem kéne annyira korlátozni paksot nyáronAkkor egyszerű kérdés; a benzinkúton miért nem a 700 forintos benyát tankolok a 480 helyett?! Mert nem ésszerű. Vízerőművet írtam, csekély a nagy folyóink esése. Geotermikus energiamérlege, műszaki háttere problémás és megint ne csak a fűtésre gondolj. Fel van adva a lecke, de még vagy 50 évig KELLene az orosz gáz.
Ha ezt cáfolatnak szántad, akkor ez biza nem sikerült. Ugyanis az, hogy a "világméretű, elemi erejű" felháborodást látva Orbán megjegyzi, hogy néha félreérthetően fogalmaz, messze nem azt jelenti, hogy ne szántszándékkal lett volna félremagyarázva a mondandója. Pontosan úgy, mint Kövér ún. köteles beszédje anno.Értem én, hogy nehéz követni a "vonalat", de segítek:
"„Előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmazok” – mondta Orbán. Itt egy civilizációs pozícióról van szó, büszkék vagyunk arra, amit Magyarország a rasszizmus elleni harc terén elért – mondta Orbán. Nem rasszizmusról van szó, hanem kulturális különbségekről."
Orbán: Előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmazok
A migrációról filozófiai szempontból nem értünk egyet, de a gyakorlati teendőkben mégis együtt tudunk működni. „Mi az önök várkapitányai vagyunk” – mondta Orbán az osztrák elnöknek, mi védjük az EU-s határt.„Előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmazok” – mondta Orbán. Itt egy civilizációs...telex.hu
igazából egy olyan atomerőmű lenne a legjobb ami a kiégett fűtőelemekkel üzemel. van pár fajta a piacon a kanadaiak többet is építenek jelenleg is. ez jól diverzifikálná az orosz vonalat. az eu is támogatná mert hisz ujrahasznosítás és nagyon környezetbarát. valószínűleg más államok kiégett rúdjait is át tudnánk venni úgy hogy még ők fizetnének. nem egetverő az elektromos áram termelés de egyáltalán nem is gyengék más gázos vagy széntüzelésű erőművekhez képest.A vízerőmű szerintem annyira nem rossz ötlet, de legalább egy vízlépcső mindenképpen kéne. Nem feltétlenül azért mert rengeteg áramot termel, de pl több előnye mellett nem kéne annyira korlátozni paksot nyáron