[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
5 607
12 701
113
Mki kapaszkodjon. A rezsicsöki mellé érkezik a honvédelmi alap.

Rezsivéldelmi és honvédelmi alapot hozunk létre, ebből fizetjük a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit.
Kötelezzük a bankokat, biztosítókat, nagy kereskedelmi láncokat, energiaipari és kerekedő cégeket, telekom cégeket és légitársaságokat, hogy extra profitjuk nagy részét ide fizessék be 2022-23-ban - jelentette be Orbán Viktor szerdán.

....
ráadásul a honvédséget is haladéktalanul meg kell erősítenünk


Ezért jött a HMbe Varga embere a PMből. Ellenőrzi személyesen a költéseket.
Kezdhetnék azzal, hogy lófaszt adnak nem támogatást hmke-re.... Mindjárt több pénz maradna.
 

alter ego

Active Member
2022. március 22.
50
104
33
Ha magát a profitot adóztatják, akkor nem.
Érdekes megfogalmazás volt, hogy azt mondta, hogy a háború miatti (azaz az inflációs hatások miatti) extraprofitot adóztatnák.
Ezt úgy tudom elképzelni, hogy a tavalyi évi, vagy utolsó 2 év eredményének átlagát figyelembe véve határoznak meg egy bázis eredményt. Az afeletti eredményt meg lesápolják.
Tehát a cégek tudnak majd eredményt elérni, de nem érdekeltek ennek túlzott túllépésében. Ez pedig azt jelentené, hogy nem is éri meg az egekbe emelni az árakat. Ez pedig mérsékli az inflációt.
Mérsékelten érdekeltek lesznek a cégek még az árversenyben is, mert amellett, hogy nem kereshetik szénné magukat az áremelésekkel, a piaci részesedésért el fog indulni a harc. Az meg árversenyt hozhat, ami meg szintén csökkenti az inflációt.
Ez pedig a beruházási kedvet is erősítheti, mivel ha keletkezik extra bevétel, akkor azt érdemes lehet "leköltségelni".
Ez logikus gondolatmenet kis és közepes cégek esetében. Nagy, tőzsdei cégeknél nem, mert nekik minden negyedévben fel kell mutatniuk olyan eredményt, ami %-ban magasabb az átlagosan elérhető egyéb befektetési formáknál, különben a részvényesek elkezdik eladogatni a részvényeiket. Náluk 1-2 negyedévig még elmegy a "sztori", ha van mivel és hitelesen nyugtatni a befektetőket, hogy zöld átállás van, vagy digitalizáción keresztüli hatékonyság növelés van stb. stb., de a tőzsdei cégek folyamatos profitnövekedési kényszerben vannak. Nem azért, mert gecik, hanem azért, mert a tőzsdei lét és a befektetőkért folyó verseny erre kényszeríti őket. A profit utáni adóztatás megint csak kis cégeknél műxik, a nagy nemzetközi cégek transzfer árazáson keresztül ott és úgy adóznak, ahogy az nekik a legjobb. A bankok talán nem, azt a területet nem ismerem, de a gyártó cégek igen. Ha a profitjuk akár adó miatt megcsappan, akkor rövid távon emelik az árakat (tőzsdei kényszer), hosszú távon meg a portfóliójukat alakítják át.
 
 • Tetszik
Reactions: Venom85 and Daneel

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
1 974
3 244
113
 • Imádom
Reactions: LMzek 2.0

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 188
2 787
113
@Phoenix
Az eszközbeszerzésekhez kapcsolódó kérdés: Mit ér az eszköz, ha: https://24.hu/kulfold/2022/04/10/orosz-ukran-haboru-irregularis-profi-hadero-fabian-sandor-interju/
Ebben gondolkodnak-e... megmondanák-e ha igen :)
A professzionális irreguláris haderő koncepció brilliáns elképzelés és az ukrán tapasztalatok szépen alá is támasztják, de orosz viszonylatban Fábián elmélete egy ponton megdől: kis országokra van kitalálva akik durva túlerőben lévő óriási szomszéd mellett élnek akivel szemben reménytelen a küzdelem. Na ez pont nem Oroszország. Amit az oroszok konvencionális képesség terén fel tudnak mutatni azon a Nato stratégái először döbbenten figyeltek majd valószínűleg hangosan röhögtek. A T-72 (vagy márcsak T-62, mert ezek is előkerültek), BTR haderő nem lenne ellenfél a Nato légierejének. Fábián koncepciója inkább Kína szomszédaira van kitalálva. Egyébként semmi új nincsen benne: a hh alatt ez volt az egyik alapkoncepció pld az olasz Gladio.
 
 • Tetszik
 • Vicces
Reactions: Kalormen and honved

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
13 836
19 006
113
Vagy a sport ide átcsoportosított keretéből jut még valami a honvédelemre.
Ilyen átcsoportosításról eddig semmi hír. Az összevont honvédelmi-sport kiadások a gdp 3,5 százalékát tennék ki. Amíg nem hallod ezt a számot/összeget, addig szó sincs róla, hogy ne a honvédelem pénzéből fociznának.

No persze volt már ilyen...

marble-boat-summer-palace-beijing-china.jpg
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
12 588
29 175
113
Így van, itt biztosan mindenki teljesen inkopetens minden kérdésben, önálló döntést egy ország kormányzata akkor hozhat ha nem a magyar az. Kapta a kűfődi isteneidtől az utasítást oszt nem csicskul rá, hejj, jobb vezetés kell ide. :D

Egy határozott, európai magyar vezetés azonnal védtelenné tenné magát és az országot támadással fenyegető ukránokat felfegyverezné az eszközeivel, miközben szétembargózza a saját energiaellátását, majd bocsánatot kér amiért rájuk szavaztak már megint az emberek ebben a rossz demokráciában és átadja a hatalmat a szuverenitás feladásáért küzdőknek, végül Óóóbáááááán(!!!!) átműtteti magát leszbikus delfinkacsává és aztán veszünk efharmincötöt és akkor felelős lesz végre a szemedben is igaz? :DMost miért mondod ezt,nem is kabaré az ellenzék,főleg a főpolgárjenő...


 
 • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
13 029
38 385
113
Már korábban is voltak zűrös ügyek Kerepesen, azon a környéken, ahol a hétvégén tömegverekedés és lövöldözés történt. Az ATV híradójának Gyuricza László, a város fideszes polgármestere beszélt arról, hogy két évvel ezelőtt egy TEK-es akció zajlott, ami után "helyiek" (értsd: cigányok) egy csoportja megfenyegette őt, hogy lelövik.
Forrás: https://kuruc.info/r/35/244021/
 
 • Tetszik
 • Hűha
Reactions: fip7 and Venom85

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
721
2 740
93
A hadseregre tehát nem kell több pénz, mert se eszköz nem lesz előbb, se a kiképzést nem lehet gyorsítani, a humán oldalt alapjai lerakása kerültek, de amig beérik a különféle szakközép iskolák és kadétiskolák gyümölcsre az 3-4 éve minimum. Nem lehet fejlődési szakaszokat átugrani.
Hát ne vedd zokon de ez akkora marhaság hogy nehéz rá mit mondani.

A hadseregre bőven lehet költeni. Pl tártáska helyett málhamelleny. Mofém sisak helyett kevlár.

Lőszert mindig lehet venni. A kikepzèseket fel lehet gyorsítani. Lehetne venni mondjuk meg Miles rendszereket hogy a kiképzés hatékony legyen.

Esetleg a szakcsapatok korszerűsítése is egy lehetséges penzkoltesi lehetőség.

Ha kell csak szólj adok neked bőven ötletet hogy hasznosan mire lehet még pénzt költeni...
 

Atlas

Member
2018. június 20.
16
43
13
Hát ne vedd zokon de ez akkora marhaság hogy nehéz rá mit mondani.

A hadseregre bőven lehet költeni. Pl tártáska helyett málhamelleny. Mofém sisak helyett kevlár.

Lőszert mindig lehet venni. A kikepzèseket fel lehet gyorsítani. Lehetne venni mondjuk meg Miles rendszereket hogy a kiképzés hatékony legyen.

Esetleg a szakcsapatok korszerűsítése is egy lehetséges penzkoltesi lehetőség.

Ha kell csak szólj adok neked bőven ötletet hogy hasznosan mire lehet még pénzt költeni...
Nem azért, de ezekkel kellett volna kezdeni. Ez mind aprópénz a komolyabb rendszerekhez képest, mégsem volt fontos eddig cserélni őket. Ehhez nem kell hadiadó szerintem....
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
10 390
14 843
113
Te komolyan ezt gondolod baszodalássan még ennyi idő után is ezen a kurva fórumon hogy gyomlàlgatom itt a fórumközösség agyatlan faszságait (a tieid is) hogy az a végcél és annyi lesz?
Katonatisztent itt a fórumon totumfaktumnak számítasz, és ez katonatisztent felelősségre kötelez.Szoval igen,,mégha kellemetlen szerep is időnként.ja kérem,a koronával súlya van.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
15 526
25 001
113
Nem azért, de ezekkel kellett volna kezdeni. Ez mind aprópénz a komolyabb rendszerekhez képest, mégsem volt fontos eddig cserélni őket. Ehhez nem kell hadiadó szerintem....
A gond az, hogy a sok kis bizbasz sokba is kerül. Ha minden szükséges "szarságot" megrendelnek a legelején 2-3x akkora mennyiségben, mint amekkora az aktuális állomány, akkor nem maradt volna pénz a nagy technikai eszközökre.
Azokat kellett először elrendezni, mert azok gyártása sokkal hosszabb idő, mint 40-50.000 sisaké, vagy 5.000.000db 5,56-os lőszeré.
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 047
3 365
113
Ha magát a profitot adóztatják, akkor nem.
Érdekes megfogalmazás volt, hogy azt mondta, hogy a háború miatti (azaz az inflációs hatások miatti) extraprofitot adóztatnák.
Ezt úgy tudom elképzelni, hogy a tavalyi évi, vagy utolsó 2 év eredményének átlagát figyelembe véve határoznak meg egy bázis eredményt. Az afeletti eredményt meg lesápolják.
Tehát a cégek tudnak majd eredményt elérni, de nem érdekeltek ennek túlzott túllépésében. Ez pedig azt jelentené, hogy nem is éri meg az egekbe emelni az árakat. Ez pedig mérsékli az inflációt.
Mérsékelten érdekeltek lesznek a cégek még az árversenyben is, mert amellett, hogy nem kereshetik szénné magukat az áremelésekkel, a piaci részesedésért el fog indulni a harc. Az meg árversenyt hozhat, ami meg szintén csökkenti az inflációt.
Ez pedig a beruházási kedvet is erősítheti, mivel ha keletkezik extra bevétel, akkor azt érdemes lehet "leköltségelni".
Ilyenkor az jut eszembe, karácsony környékén milyen sok tanácsadást kellett megrendelni az anyacégtől, hogy eltűntessük a magyar leány profitját…
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
15 526
25 001
113
Ilyenkor az jut eszembe, karácsony környékén milyen sok tanácsadást kellett megrendelni az anyacégtől, hogy eltűntessük a magyar leány profitját…
A helyzet az, hogy ma már sokkal egyszerűbb ezen cégek, és trükkök ellenőrzése. A NAV a gyanús számlákat szívbaj nélkül tudja visszadobni.
 
 • Vicces
Reactions: Kalormen