Sokadszor visszatérő és el nem avuló téma. Biztonsági kockázat véleményem szerint, bár ezek az illegális határátlépők nem akarnak Magyarországon maradni, hanem a nyugati országokba szeretnének továbbmenni, mert ott van részükre a Kánaán.
Tudom, hogy nem tehetjük meg, hogy a déli határnál buszba ültetni őket az osztrák határnál meg kitenni. Kénytelenek vagyunk betartani a minket érintő törvényeket, viszont a minket támadó Helsinki Bizottság és társainak nem kell semmiféle törvényeket figyelembe venni a Magyarország ekézéséhez.
Gyalázat!211 napon át tartottak fogva egy négyfős afgán családot a röszkei tranzitzónában. A migránsok ügyében csütörtökön hozott ítéletet az Emberi Jogok Európai Bírósága, amely megállapította, ...
www.vadhajtasok.hu
Tárgyilagosan nézve ez a család nem illegálisan akart bejutni Mo-ra. Annyiban van valami igazság, hogy legalább a kérelmet beadták, tehát jogszerűen próbált eljárni a családfő. Hogy miért húzódott az ügy, fogalmam sincs.
Az biztos, hogy nem voltak bezárva, Jugoszlávia felé bármikor távozhattak volna.
Azt tudom, hogy velem minden indoklás nélkül megtehetik, hogy valamelyik külföldre induló repülőgépre nem engednek fel, hiába vannak rendben a papírjaim. És még azt mondhatom, hogy jól is jártam. Ha az érkező helyen tagadják meg a belépést, akkor utaztam is meg nem is. Reklamációnak helye nincs. Esetleg, ha "nagy" ember vagyok, akkor kapok valami elnézést kérő motyogást, ha csak piti átlag vagyok, akkor még azt sem. Pedig ez "csak" utazás és nem menedékkérés.