Szerintem nem bízik meg vakon, nem véletlenül kezdtek bele a Zrínyibe. Csak hát a realitás az, hogy nem lehet ennyi idő alatt ütőképes haderőt felépíteni.
A kezdetétôl ràmutattunk az összes elérhetô eszközre, jàrmûre, modernizàciós csomagra, amibôl lehetett volna építeni.
Én a kezdetétôl egy B haderô megfizetését, felépítését toltam itt, persze mint elmélkedô fórumozó. Az àllam kiemelten ezzel foglalkozó szakàgai olvastàk, majd leszartàk.
Pedig konzekvensen levezettem, hogy jön a balhé és bôven nincs annyi idô mint azt idealista romantikàval gondolta a nagy többség. Levezettem azt is, hogy a technika az darab-darab szinten vagy van, vagy nincs. A nincset vàlasztottàk. Levezettem, hogy a kivàló minôségû A erô, azaz a Zrínyi ismert összetevôi mellett meg kell kezdeni akkor, idôben egy B erô kiépítését.
Az mivel létezô eszközökre épült volna, gyorsabban felàlló, kellôen modern, ütôképes erô lehetett volna. Mivel akkor volt pénz és jóval olcsóbb lett volna, meg lehetett volna valósítani valamilyen szinten.
Ha megtették volna, az elônyei amiket màr akkor elmondtam, azok lettek volna, hogy van ténylegesen létezô jàrmûparkunk. Évekkel ezelôtt meg lehetett volna kezdeni az alap betanulàst, a szàzad és zàszlóalj szintû gyakorlatokat, màra dandàr szintû összekovàcsolàsnàl tarthatna a dolog úgy, hogy a lassan beérkezô élvonalas technikàba màr egy rutinos hadsereg tagjai ülhetnek àt. A B technika pedig lehet új egységek technikàja, mûveleti tartalék, vagy pedig a tartalékos erôk technikàja, bàr erre inkàbb egy C erôt építenék a hazai elfekvô minden szarból, de ezt sem fogjàk fel.
Egyes tételei, pl. Marder a roncsteleprôl fillérekért lett volna. MARS MLRS akkor még olcsón lett volna és lenne akàrmilyen rakétatüzérségünk, amit a képességein belül màra képzett katonàk hasznàlhatnànak. A KMW-nek akkor még hatalmas szüksége volt megrendelésekre, velük kellett volna az akkor még elérhetô A4 Leopardokat modernizàlni, sokkal olcsóbban nagyobb tömeget be tudtunk volna szerezni az A7+ mellé (nem helyett, mellé). Ma ez görögöknek opció érdekes mód, nem szégyellik magukat érte ahogy a Marder-ért sem.
Elvitte volna màs elôl a pénzt?
Màrmint azok elôl a dolgok elôl amiket nagyon modern formàban NEM vettünk meg úgy, hogy ezeket sem vettük meg, hogy a NEM megvett dolgokra maradjon pénz?
Szóval idôben a logikus lépés minden tétel esetében a tüzéreszközöktôl az elérhetô csapatlégvédelemig meg lett tagadva undorodó arccal, bízva abban, hogy a majd kifejlôdô új eszközök ugyanarra a funkcióra simàn itt lesznek, pedig konkrétan mindenki tudta, hogy nem így lesz. És azt is levezettem logikusan, hogy amikor majd itt àllunk a kezdôdô balhé idején, akkor a. minden egyéb àllammal a baszottul szûk, elérhetô kapacitàsokért kellene majd harcolnunk, b. célpont vagyunk, tehàt gazdasàgilag és ideológiailag megtàmadott helyzetben kell majd ezt tennünk. Nézz rà a ma képére.
Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy nem tudta az àllam egyik szerve sem, hogy ez lesz(hiszen legalàbb én leírtam egy az àllam szervei àltal is követett fórumon), mert ha így van, akkor az orszàg teljes szürkeàllomànya becsôdölt és alkalmatlan arra amit csinàl miközben nagy mellénnyel osztjàk az értelmiségi fensôbbséget. Ha viszont tudtàk és nekik sokkal több informàciójuk van mindig is, akkor viszont konkrétan ellenünk dolgoznak. Tehàt ahogy mondani szoktam, vagy a hülyeség, vagy a gonoszsàg a motivàció, az értelem nem.
De a Zrínyi nem azért lett ilyen mert butàn kell tapogatózniuk, az biztos.