Nem kétlem, hogy lehet ilyen, sőt még inkább, hogy gátlástalan emberek politikai kapcsolatra hivatkozva próbálnak előnyhöz jutni. Kicisben még el is tudom képzelni. De ilyet, hogy elvettek, olcsón megvettek nagy céget már ezeregyszer halottam, de tényt sose láttam. Ilyenkor első dolgom mindig az Opten, és jellemzően nincs tulajdonos váltás. Kis cégek esetében meg legtöbbször azt gondolom, hogy a saját balfaszság, hiba, hülyeség van úgy megmagyarázva, hogy direkt rámállították a hatóságot.
Konkrétan tudok olyanról, hogy Lölö megakarta venni a céget, nem adták. Nem ellehetetleníteni kezdte el, hanem elkezdett külföldi segítséggel konkurenciát felépíteni. Hát nem sikerült. Látjátok is a hírekben.
Amúgy a NER tőkeelosztása mostanra valóban hátránnyá lett szerintem is. A nemzeti tőkésosztály felépítése szerintem fontos és jó dolog volt. A probléma, hogy politikai okok miatt (nehogy önjáró legyen valaki) fontosabb volt a megbízhatóság, mint a tudás, illetve relatíve kevés nagytőkést hoztak létre, mert így könnyebb ellenőrizni őket. Gazdasági szempontból jobb lett volna nem 5-10 nagytőkést létrehozni, hanem 100-500 közepest. Lehet, hogy lett volna olyan, aki önjáróvá vált volna, de jóval több lett volna köztük a tehetséges ember is.