.
.
Na ezen röhögtem kinomban a napokban.....! Amikor Orbanek azt nyilatkozzak, hogy Ukrajna azert nem valo az EU-ba mert korruptak!?
Oke, azok, de pont Orbanek mondjak?
A het vicce.
.
(Mert amugy az ukranok iszonyu korruptak, ezt magam is lattam, de pont Orbanek mutogatnak masra korrupcio temaban?? Bagoly mondja verebnek??
Anno a 90-es evekben az akkori baratnöm az ungvari orvosi egyetemre jart, en meg a debreceni orvosin tanultam. Sokszor mentem ki latogatoba hetvegekre, a 90-es evek Ungvarja egy hihetetlen, tragikomikus vadkelet volt, vegtelen hosszan lehetne sztorizni rola... Ök iszonyu szegenyek voltak, a magyar forint pedig hatalmas kincs volt, megemlitettuk, hogy forinttal fizetnenk, mindig minden azonnal volt. Tragikomikus jelenetek sokasaga, pl a magyar arhoz kepes fillerekert, de forintban fizetve, a benzinkutas hazhoz hozta a benzint kannakban, ez jo volt, mert amugy akadozott az ellatas a kutaknal, de egy telefon, es hozta egy oran belul mindig. Vagy vicces volt az is, amikor valami templomban nezelödtunk, jön a pap arra, es tenyleg csak hogy beszelgessunk par szot a köszönesen tul, mondtam neki, hogy milyen szep a templom, meg ezek a lathatoan regi ikonok, es ilyen szep ikonok nincsenek Magyarorszagon. Par mondat utan mar szedte volna le a falrol, hogy forintert eladja nekunk!!!
Erre persze azert nemet mondtam. Valami rendör megbuntetett parkolas miatt, helyszini birsag, mondott valami filleres összeget, mondom neki, fizethetek forintban? Felcsillant a szeme, erre adtam neki mar akkor sem nagy penz papirhuszast, amivel kb önkent megduplaztam neki a kiszabott birsagot. Erre mondja, hogy ez nagyon rendes tölem, harom gyereke van, minden filler szamit, hagyjam itt nyugodtan a kocsit, majd ö figyel ra!
) )