Oké krisss, akkor még egyszer. Nem azt írtam otthon minden rendben van, de egyszerűen közel sem egy kategória. Kicsit leragadtunk az iskolai példánál, ám ez csak egy apró részlet. Had kérdezzem meg, mikor láttál otthon több százas vagy ezres cigány felvonulást zászlókkal és egyebekkel, ahol több jogot, mecseteket, vagy egyéb a keresztény társadalom elleni dolgokat követelnek, mert nekik az jár?! Hol vannak otthon a nagyobb városokban olyan negyedek vagy konkrét városrészek, amiket a cigányok uralnak és a rendőrök vagy nem mernek bemenni vagy csak 12-16 fővel és kisbuszokkal? Hol láttad otthon, hogy ezeket a rendőröket megtámadják, az autókat szétverik? Hol van olyanok hogy otthon cigány vallási vezetők a keresztények és fehér lakosok ellen nyíltan uszítanak? Feltehetnék még tucat ilyen kérdést, amikre szintén nemleges a válasz. Mert gondolom abban egyet tudunk érteni, hogy ezekre a válasz nyilvánvalóan: nem. És igen, elszigetelt extrém esetek lehetnek, csakhogy nyugaton ez már sem nem elszigetelt sem nem extrém. Valós és jelentős a cigánybűnözés és sok egyéb velük kapcsolatos probléma. Valid, hogy Borsodban és környékén több, komolyabb gondot jelentenek, mint például Sopronban. Nem arról van szó, hogy teljesen vakon vagyok, nem 1200 km-ről írkálok és évek óta nem tettem be a lábam az országba. Ott élnek a nagyszülők, rokonok, ismerősök… Komárom és Fejér megyéből bőven van napi kapcsolat. Nem egy retardáltként hajtogatok valamit, úgy hogy a másik oldalt nem látom. Az összes leírt példátokat elhiszem, tudom és hallom ismerősöktől, de azt ne találjuk ki, hogy a cigányok módszeresen és tervszerűen törekednek a mi, magyar kultúránk és társadalmunk leigázására vagy úgy egyáltalában a fehér európai értékek megsemmisítése a céljuk. Azért az komoly vicc lenne. Viszont a másik oldalról ez történik.
Végül pedig elég korrekten leírtam, hogy minek okán és mióta látom ezeket a változásokat a saját szememmel, nem pedig a mindefélefaszom médiából hallok valamit. Ezzel szemben néhányan a kis- vagy nagyvárosokban, falvakban előforduló roma vagy iskolai problémákon rugózik és azt állítja, hogy azonos méretű és jellegű a nyugati migráns áradattal. Sem méretében, sem veszélyességében sem pedig jellegében nem azonos a két jelenség. A kedvencem pedig, hogy személyesen egyáltalán nem tapasztalták az évek során mi történt a nyugati városokban és azok mivé lesznek, ellenben van ez a remek és finoman fogalmazva unintelligens gyerehazaakkkó felböffentés, ami mindig megjelenik.