Bűne Gorbacsovéhez mérhető, talán még nagyobb.
Gorbacsovot én nem látom bűnösnek. Kellett ő az orosz társadalomnak, hogy aztán utána Jelcinen keresztül végre magukra, a saját identitásukra találjanak valamelyest. A Szovjetunió és "társult államai" meg rohadtul nem hiányzik! Az is szar volt, csak kissé másképp, mint az EU.
En 100%-ig a sulyozott szavazojog partjan vagyok, bar lenyegesen radikalisabban, mint ahogyan a legtobben gondoljak a temaban.
Azzal is egyetertek, hogy a szavazojogot ki kene erdemelni, meg az adott kerdesben meglevo intellektualis/szakmai feltetelek mellett is.
Én úgy képzelném el, hogy IQ-teszt kéne. Mondjuk háromszor egymás után, választások előtt. Ha valaki mind a három teszten eléri a minimum 100 pontot, akkor onnantól kezdve már nem kéne több tesztet csinálnia és szavazhatna. Ez sem tökéletes megoldás (mert ez is szubjektív lehet, a tesztet összeállítók miatt), de talán jó szűrő lehetne. Iskolai végzettség, meg hasonlók szerint kevésbé lenne célszerű szerintem.
<blockquote rel="Python">
http://www.bama.hu/galeria/baranya/kozelet/73649
A Maxxpro-kat még nem szedték elő? Jobban illene jelenleg a szituhoz szerintem, mint a Btr
</blockquote>
Szerencsére még nem annyira súlyos a helyzet, hogy MRAP-ek kellenének.
Múlt hét szerdán Budapesten jegyezték meg nekem, hogy milyen jó nektek, hogy felétek /Borsod megye/ nincs ilyen vonulás.
Na még ilyen sem volt, hogy ránk irigykednének a Nagy Faluban...
Persze a válaszom sem késett: Én minden reggel, meg délután ezt látom a kapunk előtt(!), amikor mennek az iskolások, meg a közmunkások, pedig az arányuk nincs a lakosság 20 százaléka - csak a többiek Miskolcra járnak tanulni, meg dolgozni.
Ja, mínusz nyugdíjasok.
Na igen...
Családi pótlékot, meg bármilyen hasonló, gyerek (vagy legalábbis 2 gyereken túli) után járó konkrétan pénzbeli támogatást kéne leállítani, de nagyon gyorsan!
Ez a K+F viszi előre a világot! A katonai K+F-ből származik a legtöbb ma használatos ötvözet, IT eszköz, stb... Mindig a haditechnika vitte előre a világot.
Igen, ez pontosan így van! Sajnos, vagy sem, de az emberek leginkább a közvetlen fenyegetés hatására képesek kellő erőforrást/pénzt beleölni/áldozatokat hozni bármiért, amivel el tudják hárítani a fenyegetés/fenyegetettség érzését. Pl. az internetet is a katonai (hidegháborús félelem) fejlesztéseknek köszönhetjük. Ha lesz fúziós reaktor a közeljövőben, azt is egy hadiipari cég (LM) fogja valószínűleg megcsinálni. És a lista nagyon hosszú...