Tényleg? Most is megmondják, hogy milyen piacra, mit termelhetsz, honnan importálhatsz?
Amúgy jah, megmondják.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tényleg? Most is megmondják, hogy milyen piacra, mit termelhetsz, honnan importálhatsz?
Meg ahogy ki lett játszva a nagyja.Orosz szankciók megvannak?
Meg.Tényleg? Most is megmondják, hogy milyen piacra, mit termelhetsz, honnan importálhatsz?
Itt mindenkinek törölték az összes emlékét és tudását 89 előttről?!
Nem. De attól még tény, hogy meg van mondva, hogy mit importálhatsz és exportálhatsz.Itt mindenkinek törölték az összes emlékét és tudását 89 előttről?!
Most a hadiipartól és csatoltaktól vonatkoztassunk el.Nem. De attól még tény, hogy meg van mondva, hogy mit importálhatsz és exportálhatsz.
De még NATO-n belül is vannak megkötések. Pl. a törökökhöz való haditechnika és kettős felhasználású technológiák exportja.
Itt mindenkinek törölték az összes emlékét és tudását 89 előttről?!
Jó, mindegy. Hisztek, amit akartok.Vagy esetleg azt is látjuk ami most van. Te meg valahogy nem veszed észre.
Nem különbek a mostani megszállóink se az akkoriaktól. Csak máshogy érik el ugyan azt.
Irán, Venezuela, különböző afrikai országok nyersanyagai és energiahordozói.Most a hadiipartól és csatoltaktól vonatkoztassunk el.
Most bárhova és bárhonnan hozhatok, vihetek a világban akármit.
Olyan cégektől/nek, akik azt állítanak elő, amit csak szeretnének.
De ez csak egy aspektus, azért ne menjünk vissza középiskolába, hogy az államszocializmust magyarázni kelljen.
Nézd, egyetlen példa van, amikor valaki ki akart lépni egy USA gründolt szövetségből (nem, a franciák nem léptek ki a natoból)aki fegyverrel kényszerít, hogy maradj az amúgy önálló döntés alapján
csatlakozott szövetségben...
Érdekes, amikor utoljára kellett még nyersanyagrendeléshez beszállítót keresni, nem rendelhettem a megszokott Novoszibirszkitől. Mert meg lett mondva, hogy nem.Most bárhova és bárhonnan hozhatok, vihetek a világban akármit.
2006-óta vagyok így vagy úgy benne szállítmányozásban és nem találkoztam ilyen jellegű korlátozásokkal.Irán, Venezuela, különböző afrikai országok nyersanyagai és energiahordozói.
Ne tedd már a hülyét légyszíves és ne is terelj.
Most is meg van szabva honnan és mit max kevésbé fixen, de attól még nagyon sok esetben ott vannak a korlátozások.
Ja, ez tényleg tök olyan, mint hogy Mo buszt, hajót, darut gyárthat és hasonlók.Érdekes, amikor utoljára kellett még nyersanyagrendeléshez beszállítót keresni, nem rendelhettem a megszokott Novoszibirszkitől. Mert meg lett mondva, hogy nem.
De amúgy Iránból se nagyon tudnék rendelni.
És azért a Belorusz szárított tschuka se behozható...
Guglizz már rá az amerika szankcióslitára. Országokra lebontva megtalálod a különböző export import korlátozásokat.2006-óta vagyok így vagy úgy benne szállítmányozásban és nem találkoztam ilyen jellegű korlátozásokkal.
Nem, nyilván nem ugyanaz. Annak is megvoltak az előnyei, és a hátrányai, a mostaninak is meglehetnének ugyanezek.Ja, ez tényleg tök olyan, mint hogy Mo buszt, hajót, darut gyárthat és hasonlók.
Melyikre gondolsz? Mert É-korába még nem nagyon találkoztam értelmes kereskedelmi szándékkalGuglizz már rá az amerika szankcióslitára. Országokra lebontva megtalálod a különböző export import korlátozásokat.
Na, ezt mondom.Nem, nyilván nem ugyanaz. Annak is megvoltak az előnyei, és a hátrányai, a mostaninak is meglehetnének ugyanezek.
Nem vagyok vak, nem csak a nyugat tehet róla, hogy az előnyeivel semennyire sem tudunk élni. De azért ez a most bármit gyárthatunk dolog kb az a színt, hogy nyithatok-e cukrászdát Bécsben. Persze
Ha a Richter Gedeon vagyok.
És van erre feles 1-2 millió euróm
Józsi, aki meg 90ig nem nyithatott, most már nyithat. Mondjuk 90ben még akár pénze is lehetett volna rá.
Ami egy életidegen, kegyetlen, szar rendszer, és legalább annyi embert megnyomorított mint az ellenpárja.Na, ezt mondom.
Amúgy kapitalizmus a keresett szó.
Erre mondják, hogy jobbat még találtak föl.Ami egy életidegen, kegyetlen, szar rendszer, és legalább annyi embert megnyomorított mint az ellenpárja.
Legalabbis az a kapitalizmus aminek most tagjai vagyunk.
És milyen terméket tudnál ezekre az elég korlátozott piacokra kínálni, amikre lenne kereslet is?Ebből is lehetne még rosszabb, de annak az ellenpárja már a Sztálinizmus. Hasonlóak az eredményeik.
Tudod, pl.: az orosz, az afrikai a dél-amerikai tiltott piacok lennének egy út, hogy kinőjük magunkat.
A nagytőkések, meg a lefizetett politikusok biztos.Erre mondják, hogy jobbat még találtak föl.
Ua, mint a demokrácia.
Mondjuk az orosz mint korlátozott piac De amúgy ezek az elég korlátozott piacok kb 3-4 mrd ember. Aminek ha csak a 10 % (és arányaiban ennél több az aki meg tud venni egy szappant/édességet/élelmiszeripari terméket/iparcikket, akkor az egy nagyobb piac mint a teljes EU.És milyen terméket tudnál ezekre az elég korlátozott piacokra kínálni, amikre lenne kereslet is?
És milyen mókás lesz ezeket a tagokat figyelni pár nap/hét/hónap múlva ...!ezt hiába írod a kígyóvállú belpesti szaroncoknak, akik most úgy lóbálják a morállófaszt.