Az arab-izraeli konfliktust azóta sem sikerült megoldani, de a mexikói határ más kérdés. Persze az utóbbit gazdasági menekültek és drogcsempészek ellen építették. És messze nem tökéletes megoldás, mert az USA hemzseg a spanyol ajkú /kubai, mexikói, puerto-ricói/ bevándorlóktól és a drog sem tekinthető hiánycikknek.
Görög tengerpart szögesdróttal?!? - A turisták biztos "imádnák"! Ám ettől nem tartok, mert Görögországot a gazdasági bajok ellenére sem marhák vezetik!
A katonaságról: Apám - elmondása szerint - másfél évet volt katona, ahol 3 dolgot tanult: Lopni, csalni és hazudni. - De nem lehetett jó tanuló, mert se fideszes, se milliárdos nem lett belőle! /Utóbbit sajnálom, mert 1 önálló lakás és néhány milla most jól jönne!/
Nem a konfliktusról van szó, hanem a szegesdrótról. Ami betölti a funkcióját, megvédi a zsidó lakosságot a beszivárgóktól és a terrortámadásoktól. <b>Amire építették</b>.
Akik ide Európába jönnek a Közel-Keletről, nyugodjál meg zömében ők is gazdasági menekültek, ha az életéről volna szó, nem vándorolna a sivatagi klímából a skandináv vidékekre, ahol a szociális háló rendkívül sűrűn szövött. Náluk ilyen nincs, ha nem dolgozik, nem eszik. A nyugati jóléti társadalmakban, viszont még éveket lehet eltölteni semmittevéssel, csak annyi dolguk lesz, hogy lemennek a kávézóba cseverészni és várni a segélyt.
Süket duma ez a liberális álomkép. ami arab populációt vizionál a BMW szerelőcsarnokaiba. A mostanság jelenleg is 40 éve Németországban élő török bevándoroltak se arról híresültek el, hogy naphosszat görnyednek a presztízsmárkák munkahelyein. Inkább a kereskedéssel töltik az idejüket, nagyban hozzájárulva a német használtautó-piac jó hírnevének leredukálásához. Tudod, óravisszatekerés, papírhamisítás, szervízmanipulálás ...
Nem azt mondtam, hogy Görögországot be kell drótozni. Viszont az, ha őket is érintené érdemben, hidd el egyből összekapnák magukat, lenne komoly határőrizet már másnap.
A legegyszerűbb a macedón hegyvidék lezárása és viszlát. Azzal, egyébként hogy a szárazföldi védelmüket is ki akarják nyitni, saját maguk alatt vágják a fát, nemcsak a németek fogják őket utálni, hanem fél Európa.
A katonaság az előző rendszerben igaz, hogy nem volt felemelő dolog. Viszont ha tűrhető helyre került az ember, normális társaságba, sokkal elviselhető volt a kitöltendő időszak. Voltak ilyenek, csak hát a rendszer is olyan volt amilyen, kitermelte a saját selejtjét. Ezért is szűnt meg a szoci rendszer, a gazdasági összeomlás mellé járult a morális bedőlés is.
Én azért tanultam, sokat, iskolákat végeztem el munka mellett, szakmunkástól az egyetemig. Még érettségizni is a munkahelyről mentem. És annak ellenére, hogy nem vagyok fideszes, eljutottam valahova, a saját erőmből, szorgalmamból. Van lakásom és kocsim is, amiért megdolgoztam, nem kapcsolatok révén jutottam hozzá.
De látom, hogy te azt gondolod, csak pártalapon lehet. Elmondanám, hogy nagyanyám 1963-ig nem lépett be a téeszbe és a földjét se adta oda nekik, nem volt a családomban párttag, soha semmikor, de mégis volt neki háza, úgy hogy egyedül nevelte a gyerekeit, mert nagyapám ottmaradt a fronton.
Ha a lopcsal fronton keresgélsz, talán a 89-90 körül kellene tájékozódnod, hogy ugyan kik osztották fel elsődlegesen az állam - mi szüleink által megtermelt - vagyonát ...
http://www.kommunista.net/node/465