Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
<blockquote rel="gergo55">A "nyelvében él a nemzet" aktuálisabb mint valaha! Az anglománosogást a f.book nélkül is látom, (lálykot csak elipszilonnal! :{-)) de járok olyan fórumra (elektronika) ahol a modik nem csak a fölösleges külföldi szavak használatáért, hanem egy vesszőhibáért is szólnak! Talán nem olyan borzasztó a helyzet, talán.
<blockquote rel="2ndt">
"Nekem ne próbálja már bemagyarázni senki hogy a kesztyű helyett gloves-szal egyszerűbb felcímkézni valamit, vagy az "szakmaibb" (CGB, NAV-os EÜ hátizsákos cikk pl, lehet nézegetni) mint magyarul írni."
Van ehhez linked?
Nem értem miért kell rácsodálkozni arra, hogy zömmel jövevényszavak alkotta szakmai szókincsünk aktuálisan használt szegmenségben egy újabb kiszorít egy korábbit.
A táskás storyhoz annyit, hogy én nem is értem, mit keres a nav járőrnél 1 medices táska. (Igaz nem is olvastam végig a cikket) Viszont elég jónak tűnik, a cipzárra azért kíváncsi lennék, hogy 1 -2 év után, hogy működik, mert a mentőn nekem nagyon sokszor a cipzárral gyűlt meg a bajom..
A szanitéc szó is a német sanitäter szóból ered tudomásom szerint.
A medic felirat meg egyértelmű, ha rendvédelmi szervről beszélünk, hiszen - hála istennek -, egyre több helyen feltüntetik a magyar mellett, az angol nevét is. Bár szerintem itt hibás, mivel itt orvosnak kéne lennie, szerintem meg max medical szint lehet.
Ahogy régen a Vám - Zoll volt, most egyre több a Vám - Zoll Customs, Tax & Customs felirat, de ott van még a Rendőrség - Police. Szerint ez miatt szerepel ott a Medic felirat.
Mondjuk az MTA-nak nagy a felelőssége abban, hogy a magyar "szaknyelv/ek" elavultak. Az MTA-t pont arra hozták anno létre, hogy a magyar ne csak "konyha nyelv" legyen, hanem egy tudományos és irodalmi nyelv, amely képes kifejezni egy gazdag gondolat világot. Ez veszik most el...
<i>„Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós…” - Bessenyei György</i>
Mondjuk az MTA-nak nagy a felelőssége abban, hogy a magyar "szaknyelv/ek" elavultak. Az MTA-t pont arra hozták anno létre, hogy a magyar ne csak "konyha nyelv" legyen, hanem egy tudományos és irodalmi nyelv, amely képes kifejezni egy gazdag gondolat világot. Ez veszik most el...
<i>„Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós…” - Bessenyei György</i>
Anyjának nem, de a rendőröknek szólt
2015. október 11. 7:54
Németországba akart menni a fiatal esztergomi lány.
Ruhatárával és egyéb használati tárgyaival érkezett az Esztergomi Rendőrkapitányságra egy 16 éves helybéli lány 2015. október 10-én. Édesanyjának nem szól, hogy elhagyja a családi házat, a rendőröknek azonban elmondta, mit tervez. A fiatal Németországba készült. Ott akart új életet kezdeni, mert anyukájával megromlott a kapcsolata. A lány közölte, hogy nagymamájánál eltöltene egy-két napot, mielőtt útra kel. A járőrök értesítették a nagyszülőt, aki magához vette a gyermeket.
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
"Úgyhogy nálunk sokkalta nagyobb lélekszámú és fejlettebb népek nyelve is elangolosodik szakmai téren... "
Ez pedig igy termeszetes. Ettol a magyar nyelv nem lesz kevesebb. Hozzateszem, hogy globalisan gondolkodva is hasznos az angol ternyerese.
...