Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amúgy stadionokon, meg autópályákon kívül is vannak építkezések, vasút, alsóbb rendű utak, kórház, mentőállomás...
Kezd "mit adtak nekünk a rómaik" érzésem lenni.
Ki mondta, hogy ez magán egészségbiztosítás...? Az állami egészségbizotsításban mi gátolja meg különféle konstrukciók alkalmazását? Szerintem csak az akarat...A magánegészségbiztosítással nekem ugyanaz a problémám, mint a magánnyugdíjjal. Mi garantálja azt, hogy 40-50 vagy akár 70 év múlva is meglesz még az a cég, vagy fizetni fog, ahova év évtizedekig befizettem? Itt a HTKA-n kellene a legjobban tudjuk, hogy sokszor akkora változások vannak a világpolitikában, hogy lehetetlen arra alapozni, hogy pl. egy amerikai biztosító 50 év múlva is biztosan kifizeti nekem a műtétem. Pl. Iránban ha lettek volna amerikai vagy európai biztosítók és náluk néhány millió biztosított, akkor mi lett volna velük az embargó után? Vagy Afganisztánban, Irakban a háború után? Vagy mit kezdenél, ha nyugdíjas korodra Magyarország ellen ugyanilyen szankciókat hoznának, te pedig korházba kerülnél? A biztosító kivonul az országból, jól zsebrevágja a pénzed, téged pedig kezeljen az állam és adjon ő kenyérrevalót.
Én inkább az állami biztosítókat reformálnám meg, mert azok hosszútávon sokkal megbízhatóbban, mint a magán.
A reformokba pedig az is belefér, hogy fizessen többet az kokós, alkoholista láncdohányos.
A stadionos vitáról.
Ugye tudjátok, hogy egy stadion megépítésére költött pénz szinte teljes egészében a magyar gazdaságba áramlik?
Vagy azt, hogy az építkezésekkel rengeteg munkahelyet teremt, ezzel pénzt spórol mivel kevesebb a munkanélküli.
Vagy azt, hogy az építőipar mennyire örül ennek?
Az USA és Németország is azzal mászott ki a 29-es válságból, hogy az egyik autópályákat, a másik hadsereget épített.
Sokan már a mostani autópályaépítéseket is bírálják, mondván, hogy már túl sok van belőle.
Hadseregre ha költenek, akkor az a pénz tényleg teljes egészében kimegy az országból, mivel nincs hadiipar.
Foci és egyéb élsport: ugye azt is tudjátok, hogy a világon a legnépszerűbb sport és azokat az országokat mindenki ismeri a világon, akik jók ebben. Vagy, hogy az olimpiát több milliárd ember szokta követni a Földön, és amikor feláll egy-egy magyar sportoló a dobogóra, akkor az egész világ hall még az olyan kicsi országokról is, mint Magyarország?
Ezek a dolgok egyáltalán nem elhanyagolhatóak egy olyan ország számára, ahol a GDP 10%-át a turizmus adja. Gondolom nem kell magyarázzam, hogy az olyan országokba nem mennek a turisták, amikről mégcsak nem is hallottak. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy sportesemény közvetlenül is rengeteg turistát vonz.
Szóval lehet, hogy sokak szerint csak pénzkidobás a sport, de ez egyáltalán nem igaz.
Egyébként meg ha korházi felszerelésre költené azt a pénzt a kormány, akkor tényleg nagyrészt kimenne az országból, hisz nem hiszem, hogy olyan sok röntgen és egyéb korházi gépet készítenek Magyarországon. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell több pénzt az egészségügyre költeni, csak azt, hogy erre is rá lehetne vágni, hogy felesleges pénzkidobás.
Másik dolog, ha a stadionépítés olyan nagy pénzkidobás, mit szólnátok ahhoz, ha 200 millió euróért kolostort építenének Pesten, úgy ahogy a Románia kormánya teszi? Az a Románia, ami sok magyar szerint hamarosan lekörözi Magyarországot, mégtöbb szerint már le is körözte.
http://24.hu/sport/2016/01/08/hosszu-katinka-ferje-epp-szetveri-sajat-mestermuvet/
Ez a legtöbb helyen többnyire igy van ( sajnos?). Elég olvasni a külföldi sajtót. Mondhatok pl. osztràk példàt óràkon àt.Szerintem nem az ami mentalitással van hiba - hanem mint kalapacs is írta - az uram, bátyám, földim, rokonom, kollégiumi szobatársam típusú hozzáálással.
Ez a H.K. történet legalább arra jó, hogy a maga teljes valójában bemutatja azt a nyugati/amerikai mentalitást amitől éppen összedőlni készül az egész világ.
Kalapàcs: Azert nem kell a ló màsik oldalàra àtesni. Nyugaton sincs kolbàszbol a kerités ( tudom ez közhely). A pénztàrosnőnek pl. a Billa-ban ugyanolyan rossz a helyzete kint mint hazànkban a Tesco- ban. A nyugdijàról ne is beszéljünk. A magyarok nagyrésze külföldön se hasít, mert ha egy pedagogus elmegy Bécsbe takaritani vagy bébiszittelni vagy polcokat feltölteni, az nem hasitàs. Az se ,ha pincér vagy benzinkutas nyugatra megy. A kint dolgozok tulnyomó többsége azért megy nyugatra, hogy az ott megtakaritott pénzzel itthon lakàst stb. vegyen, igy pàr év utàn hazajön, gyakran, amikor a gyerekek iskolàba kell menjenek. Tudom, hogy orvosoknàl, kutatóknàl kicsit màs a helyzet. Nem kell elhinni, hogy " nem jövök haza", mert ez nem 3 év utàn, hanem 10 utàn dől el. Majd meglàtjuk. Az szerintem jó, hogy minél több magyar szerez munkatapasztalatot külföldön.
Aki meg nem làt fejlődést az orszàgban, akàr csak az utolsó pàr év alatt is, az vak.