<blockquote rel="blitzkrieg">Mivel nem éltem Magyarországon csak egy évet, ezért tapasztalatból nem tudom megítélni a pártok működését, de ha erről az oldalról (ami amerikai és mondanom sem kell, hogy teljesen független a Fidesztől) megnézem bármelyik adatot, azt látom, hogy sokkal jobban teljesített az ország a Fidesz alatt, mint az MSZP alatt. És tényleg bármelyik adatot meg lehet nézni: munkanélküliség, államadósság, GDP növekedés, minimálbér növekedés, infláció. Nem tagadom, hogy a Fidesz lop (nyilván lopnak ők is), de akkor mennyit lophatott a baloldal, aki szarabbul teljesített? Ameddig eközött a két párt között lehet csak választani, addig nem kérdés, hogy a FIDESZ sokkal jobb választás.
Félreértés ne essék, nem akarok kampányolni a FIDESZ mellett, de ha szigorúan ezeket a makrogazdasági mutatókat nézzük, akkor ezt látom.
hu.tradingeconomics.com/hungary/indicators
és az adatok persze nem szépíthetőek?
munkanélküliség=ja van közmunka, az pörgeti, de az meg nem jó semmire, + van aki már nem is regisztrál be munkanélkülinek mert felesleges, én sem tettem frissdiplomásként, nem volt értelme, annó a fidesz elvette a frissdiplomások munkakeresési támogatását is, mind a ~27 ezer forintot......
minimálbér növekedés=szép de asszem annó, az nem volt adóköteles, bár lehet rosszul emlékszem, ugyanakkor a közszférában évek óta nem nőttek a bérek, de a munkamennyiség igen, majd bele güzülnek, anyám, majd 40 év munkaviszonnyal keres minimálbért, mert nem diplomás, az ugyan azt a poziciót ellátó, aki csinált egy himi-humi levelező diplomát (ami nem is kell a munkaköréhez) meg a 3xát, csak mert diploma....ja igen, anyámnak volt szakképzettsége a munkaköréhez, kár, hogy a fidesz elvette a pótlékot ami jár érte...
folytathatnám hosszan, mert látom a környezetembe, mennyire "szárnyal" az ország, de felesleges, hál istennek a második diplomámmal jó esetben lesz a nettóm 250-300e huf, és pár év múlva, ha eltakarodok külföldre ennek a 4xe is akár...szép új világ, főleg, ha azt nézem, hogy nekem mérnökként könnyű lesz, egy olyan diplomával és szakmával ami elég ritka és elég szűk kör....de mi van azzal aki mást végez el? mert én kerestem munkát természettudományos diplomával is....nem ajánlom senkinek....kurva megalázó
</blockquote>
Jah, mert csak a Fidesz szépítheti az adatokat, az MSZP (hazudtunk reggel, délben, este) még véletlenül sem? Ráadásul pont azért adtam amerikai adatokat, mert róluk aztán nehezen lehetne elmondani, hogy a Fidesz adatait szépíti, az MSZP-ét meg rontja. Nem csak a kormánynak van KSH-ja, van ám IMF, EU, mindenféle külföldi szervezet, akik függetlenül a kormánytól is szokták számolgatni a makroadatokat és hidd el, beszólnának, ha nem annyi lenne az annyi.
Miért csak a Fidesz alatt nem regisztrálják magukat a munkanélküliek, az MSZP idején mindenki regisztrálta magát?