<blockquote rel="tomcat1"><blockquote rel="tomsinner"><blockquote rel="yrkon"><blockquote rel="aquarell">"Kiràlyszerű"?
Kormanyzó, nagyherceg, őrgróf, fejedelem....?
Tegyük fel, hogy ezt akarjuk Honnan szedünk ilyet? Csak nem egy Habsburgot?
Alkotmanyos monarchia legfeljebb Âder helyett elképzelhető. Miniszterelnök nem igen lehet valaki örökösödési alapon )
Nekem mindegy, tőlem Főpuffancsnak is hívhatják, ha jól kormányoz. Ha tudnám, honnan lehet manapság jó uralkodót leakasztani, akkor szóltam volna Tehát ez a terv csak kéz a biliben, sajnos. A jelenlegi társadalom nem tűrné el ezt a fajta vezetést, ahol meg még van uralkodó, az csak általában egy cím, minden tartalom (és hatalom) nélkül. </blockquote>
Spanyolországban a királynak nincs kb mindenre vétó joga? Az egy dolog, hogy nem sűrűn él vele. Ésszel kellene megcsinálni ezt az alkotmányos monarchiát és simán jó is lehetne. Én egy Habsburgot is szívesen látnék az ország élén, legalább visszaállna a jogfolytonosság, meg különben is, törvényes uralkodó lenne. Ottó nem mondott le soha(?) a magyar trónról. Sokan húznák a szájukat lehet, a kezdeti időkben, de ha kiforrna a dolog, simán jó is lehetne. Ettől a liberális demokráciánál amúgy is minden jobb.</blockquote>
Nekem is tetszik az alkotmányos monarchia. Viszont a trónra elég sokan pályázhatnának jogalappal..
</blockquote>
Te kit látnál szívesen?</blockquote>
Nehéz megmondani.
1921.10.06. ügye trónfosztás volt (van, aki vitatja) de Károly nem mondott le.. Habsburgokat 4x is megfosztottuk a tróntól összesen..(persze ezek is jogilag támadhatóak)
Szapolyaiék,
Rákócziék,
Ha nincs a fentieknek leszármazott, akkor marad a kormányzók leszármazottjai.
Szent korona tan szerint viszont választani kell nemesek (csak magyar katolikus!) közül.. esetleg utána dinasztia.
Eszterházy,
Széchényi,
Károlyi,
Batthyány,
Apponyi,
/Andrássiékat nem csipázom/,
Degenfeld,
Festetics,
"Ergo azon jogszabályok érvényesek és hatályosak per pillanat, melyet a történeti alkotmánnyal összhangban hoztak. Meredek dolog kimondani, de az az igazság, hogy 1945 utáni összes jogi norma érvénytelen, következésképp nem is lehet hatályban"
"Jog szerint IV. Károly egészen 1922 áprilisig, vagyis haláláig magyar király volt, mert a lemondó nyilatkozatát a király személye körüli miniszter nem ellenjegyezte!"
Ha Árpád ház- Croy-Chanel ház lehet az utód.
"Talán azért nem hívják fel magukra a figyelmet, mert a legtöbb Árpád-házi királyt meggyilkolták. "
Aztán ott a Rákosi végzés..