<blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="Panzerfaust"><blockquote rel="haubagoi">Jaj, gyerekek... de erről beszéltem Ha Erdély orosz oldalon független lesz és Magyarország marad NATO tagállam, akkor mehetünk ellenük... ((
Ettől ne félj. Erdély sajnos nem fog függetlenedni Romániától, ennek semmi jele sincs. Néhány erdélyi román értelmiségi pedzegette, de az tulajdonképpen olyan, mintha a magyarok nekiindulnának foglalni. Esélytelen.
Az amerikaiaknak nulla érdeke fűződik ahhoz, hogy Erdély leváljon Bukarestről, ergó nem lesz belőle semmi. Nekik biztos hátország kell, sziklaszilárd szövetséges, mint anno a németeknek, akik ebben meccsben nem játszanak. A jenkiknek sokkal biztosabb támpont a korrupt és gyáva román politikai osztály, mint az önállóságra törekvő és nem éppen baráti, az oroszokkal inkább kiegyensúlyozott kapcsolatot kialakító magyar elit. Kezdésnek ez is ölég, de vannak még egyebek is.</blockquote>
De az egyébként megvan még, hogy miért hoztam fel ismét ezt a témát?
Vagy már elveszett a nagy vitatkozás hevében az eredeti indító posztom.
Hát ezért:
https://www.facebook.com/russian.hungarian.friendship.transilvania
Ennek csak akkor lenne értelme, ha állna mögötte egy félmillió fős tömegmozgalom is és az orosz kormányzat támogatná őket, de ez csak pár lelkes erdélyi oroszbarát magyar internetes próbálkozása.</blockquote>
Engem az sem lepne meg, ha a lájkolók egy jelentős része nem is erdélyi lenne.