<blockquote rel="Panzerfaust">Most voltunk ellenőrizni egy olyan mikulást aki - nem is nagyvállalkozó - paradicsomozik, paprikázik, fólia alatt.
Találtunk olyan paradicsomnövényt, ami 6 méter hosszú és életében nem látott termőföldet, tápoldatból megy a cucc. Maga a paradicsompalánta egy bizonyos "i" kezdőbetűs, közel-keleti országból származik.
Az eredmény: ízetlen vacak, paradicsom külsejű optikai csalódás. És ilyet egyre többet találunk.
A dinnyéről. Emberek, ma Mo-n az alföldi dinnye hírnevét teljesen törnkretették azzal, hogy egyre több helyen tökbe oltják. Ezért ez is olyan eredményt ad, ami vizes és ízfaktor nélküli, ha ilyet esztek majd, akkor biztosak lehettek benne, hogy tökös dinnyébe botlottatok.
És ennek mi az oka ?
Egy szó. A profit.
A mezőgazdászok rá vannak kényszerítve, hogy jól kinéző (nem tartalmú !!!) mennyiséget nagyon olcsón termeljenek, mert különben zéró a bevétel.
A mai magyar mezőgazdaságot kívülről irányítják, egyrészt Brüsszel, másrészt a tőzsdék, a vetőmaggyárak (génmódosítás harcosai) ill a növényvédős multik (amely miatt már elképesztő dolgok vannak a szervezetünkben), továbbá a felvásárlók.
Aki ma normálisabb (a környezeti változások miatt ez egyre inkább lehetetlen) élelmiszert akar enni az vagy maga termeli, vagy megbízható forrásból, termelőtől veszi. A zöldséges vállalkozók a piacon kizárólag ilyen xarokat árulnak, a nagykerből veszik, franc se tudja honnan, milyen körülményekből. A multiláncok hasonlóan, förtelmes az egész rendszer, komolyan.
Most ment le az eperszezon, egy értelmes epret se találtunk - a falusi mamókákén kívül. Egy eper amin nincs földmaradvány, puha foltok, madárcsőr nyoma és akkora mint két pingponglabda, az génkezeltből keltetett palántáról van.A globalizált tőke mindent megfolyt, megesz és ennek hosszú távon a mi egészségünk fogja kárát látni.Code:Egyszóval itt tart ma a magyar agrárium.
A paraszt azt termeszt, amit megvesznek. Ha a minőséget fizetik meg, abból tud megélni, akkor azt állít elő, ha a mennyiséget, akkor azt. De még a dinnyét, paradicsomot, csirkét, tejet, akármit súlyra veszik, addig semmi érdeke, hogy minőséget termeljen. A sújt meg nem a nyomelemek, vitaminok nyomják, hanem a víz.
</blockquote>
A múltkori esetünk: régi hagyományosnak mondható magyar uborkatermelő vidéken megveszik a bp-i nagykerből a spanyol uborkát és befóliázzák és majd eladják <b>helyi </b>terméknek...
Ha ez neked helyes út, akkor kívánok jó étvágyat hozzá.
Csak ne panaszkodj, hogy íztelen minden ...