Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A benzinárcsökkenés viszont természetesen nem épült bele semmibe.
Emberek az állam mi vagyunk. Minden pénzt mi adunk. Allesmornak nagyon igaza van. Az állami cégek már a Kádár alatt sem voltak élet képesek.
Miért vállalhatatlan?
A kérdésem pedig az, hogy innentől kezdve hirtelen rosszul kezded el végezni a munkád, mert kiderült, hogy a vállalat állami tulajdonban van?
<blockquote rel="laudarage">Miért vállalhatatlan?
Más irányokba? Egy állami cég a társadalmi felelősségvállalás jegyében tevékenykedik. Ez egyáltalán nem rossz dolog....mert az állam olyan irányokba is elkötelezett, amelyekbe egy magáncég nem.
...
...
Anno még azt se dönthettem el, hogy akarok-e bankszámlát nyitni vagy nem, mert közölték, két hetem van rá, vagy ki leszek rúgva - a magyar jog meg ezt ugye zsarolásnak hívja (mármint a hátrányos helyzetbe hozással való fenyegetést).
Jogos kérdések, de ne feledjük, a megközelítés munkavállalói oldalról ilyen.
...
Azonban a cég egésze szempontjából az állami tulajdon, mint a stratégiai tervező, káros lehet, hangsúlyozom, lehet, mert az állam olyan irányokba is elkötelezett, amelyekbe egy magáncég nem.
...
<blockquote rel="laudarage">Miért vállalhatatlan?
"A kérdésem pedig az, hogy innentől kezdve hirtelen rosszul kezded el végezni a munkád, mert kiderült, hogy a vállalat állami tulajdonban van?"
Én dolgoztam "állami" és dolgozok verseny szférában és tökéletesen látom mért bukik el egy állami cég a versenyben.
Uram bátyám felvétel ahova ha uram bátyám jönni akar oda nem lényeges szempont a szakmai tudás.
Nem fontos dolog az "efficiency". Sött nem is nagyon hallották ezt szót.
Nem probléma ha az adott cég masszívan veszteséges.
Nem probléma ha többen melegednek az igazgatóságon épp akit uram bátyám alapon az aktuális slepp oda ültetett 500-600bruttora.
Spec ahol én voltam több 500-600ért melegedő volt mint valójában dolgozó...
A vége ennek az, hogy az adott cégnek van egy olyan vezetése ami inkompetens és nem érdekli az efficiency, a verseny. Teli van semmit nem csináló de magas bérköltséget jelentő emberekkel.
<blockquote rel="Allesmor Obranna">
...mert az állam olyan irányokba is elkötelezett, amelyekbe egy magáncég nem.
...
...
Anno még azt se dönthettem el, hogy akarok-e bankszámlát nyitni vagy nem, mert közölték, két hetem van rá, vagy ki leszek rúgva - a magyar jog meg ezt ugye zsarolásnak hívja (mármint a hátrányos helyzetbe hozással való fenyegetést).
Adófizetőként most is (és egész életemben mindig) finanszíroztam rengeteg olyan dolgot, amikre saját jószántamból soha egy huncut petákot nem adtam volna! És minél jobb cégnél minél jobban/többet dolgoztam (vagyis jobban kerestem), annál több adómmal támogattam ezeket. Nem ebben különbözik a szoci és a kapitalista gazdaság, mindkettőben folyik a javak újra-elosztása anélkül, hogy a közember befolyásolni tudná.