Ezt nem értem, hogyan lehet egy állam szuverén, ha gyakorlatilag megszűnik az önredelkezése...
A saját nemzeti valutának megvannak az előnyei is, nyilván egy EEU esetén ez tárgytalan, de jelen esetben az euróval a forint helyett is sokkal nehezebb lenne "játszani".
Amig áthidalhatatlan gazdasági külömbségek vannak európa egyik fele és a másik között, addig ne vásároljon senki helyettünk semmit.
Azt megnézném, hogy ez hogyan működne...
Továbbra is azt mondom, hogy egy álomvilágban élsz. Nem sértésből,...csak jobb szó erre nincsen. Ez kb. amikor megigérnéd két tucat külömböző vallású, szokású, nagyságú a világon szétszórt törzsnek, melyek korábban egymást irtották, hogy Te majd királyuk leszel, kormányzod őket és közösen hadba vezeted az összeröffentett hadakat vlmi nemes célokért...nemáááá'
"Ezt nem értem, hogyan lehet egy állam szuverén, ha gyakorlatilag megszűnik az önredelkezése..."
Úgy, hogy az EU állam lenne szuverén. Ahogy UK is szuverén, miközben Skócia nem az. De a britek mégis szuverén államban élnek.
"Amig áthidalhatatlan gazdasági külömbségek vannak európa egyik fele és a másik között, addig ne vásároljon senki helyettünk semmit."
Ezzel az erővel mondhatnád, hogy Budapest se vásároljon a leszakadó megyék helyett, mert itt is vannak hatalmas külöNbségek.
"Azt megnézném, hogy ez hogyan működne..."
Úgy, ahogy most működik például a brit, svájci vagy német szövetségi hadsereg.
"mikor megigérnéd két tucat külömböző vallású, szokású, nagyságú a világon szétszórt törzsnek, melyek korábban egymást irtották, hogy Te majd királyuk leszel"
Európában minél nagyobb valahol a nacionalizmus, annál több a probléma. A nacionalizmus nem megoldás, nem érdekvédelem, hanem éppen ez okozza a problémákat. Lásd Észak-Írország. Amíg EU volt, mindenki normálisan élt, most meg már égnek az autók. Ezzel képviselik az ott élők érdekeit? Az én érdekeimet ilyen alakok ne képviseljék, ez nekem nem érdekem.