[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Nem szűnne meg a szuverenitásunk, hanem éppen hogy sokkal erősebb lenne.
Nem a nemzetnek kell szuverénnek lennie, hanem az államnak, az országnak. Egy ország lehet akármilyen nagy, lehet több nyelvű, több kultúrájú, és mégis szuverén. Az EU állam révén az államunk olyan mértékben lenne szuverén, amiről anélkül nem is álmodhatunk.
A forint nevű játékpénzt az dönti be aki akarja, az euróval ezt sokkal nehezebb lenne eljátszani. Ha az energiavásárlást is egyben intézné az EU, akkor sokkal jobb pozíciónk lenne az oroszok felé, nem lennénk kiszolgáltatva nekik. Az EU hadsereg olyan elrettentő erőt képviselne, amire a magyar sosem lesz képes.
Semmi mást nem tennél, csak mintha Győr alá rendelnéd mondjuk Záhonyt. Az EU lényegében egy gazdasági érdekegyeztető fórum, ami önjáróvá vált a hatalomittasság közepette, erre te nem teszel semmi mást, miután végignézhetted a nyílvánvaló hülyeségek hülyék általi erőltetését ami emberek életét tette tönkre eddig is(migráció, lmbtq és tucatnyi hasonló elmeroggyant faszság) és még tovább erőltetnék ezt a csicska usa kutya baromságot is, erre te gyorsan lebontanád az egyetlen valós védmű lehetőségét is, hogy ne legyen akadály. Gratulálok!
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and vilmoci

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
A te érdeked nem azonos az enyémmel. Akkor most mi az a "magyar érdek"? Orbánékat a lakosság fele választotta meg. Őket nevezzül "A magyaroknak", az ország másik fele nem számít?
Merkelt ha jól emlékszem kb a szavazók 30%a választotta meg. Akkor most ő nem Németország érdekeit képviseli?
Biztosan érted te a parlamentáris demokrácia működését?
Mellesleg egy eea esetén pontosan ugyanígy működne a parlamentarizmus.
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Ha az EU vezetését össz-EU szintű szavazáson választanák, akkor a vezetőknek figyelembe kellene venniük a déli perifériákon és határvidéken élők szavazatait is, hiszen még az összes német szavazat sem lenne elegendő a kormányzáshoz (és persze olyan nincs, hogy minden német ugyanarra szavazzon). Jelenleg Merkelnek hatalmas befolyása van az EU-ra, sokkal nagyobb, mint amit a szavazatai száma indokolnának, így rá tudja kényszeríteni az akaratát olyanokra is, akik nem szólhattak bele az ő megválasztásába. A migránsokat nem a magyar határőrség és a kerítés tartja vissza, hanem az EU megállapodások Törökországgal, Líbiával. Ezek nélkül építhetne Orbán olyan kerítést amilyet csak akar, elsöpörnék.
Itt két dolgot mondasz 1. Az eu vezetését össz-EU szintű választáson választanák. Ergo a mi szavazatunk konkrétan kevesebbet érne mint mondjuk a törökök szavazata manapság Németországban. Gyakorlatilag teljesen súlytalanok lennénk mint etnikum senkit nem érdekelne hogy a magyaroknak mint nemzetiségnek milyen aggályai vannak. Amikor azzal jössz hogy szerinted nemzeti szinten nagyobb lesz a szuverenitásunk akkor valamiért nem nemzeti példát hozol hanem személyest, hogy neked nem tetszik a jelenlegi politikai vezetés. Ezzel nincs is gond az tetszik vagy nem amit csak gondolsz de mivel az országban szavazol ezért dönthetsz ugye. Ha az emberek többsége egyetért veled akkor OV megy. Ennyi. Én sem szavaztam rájuk. De azok többsége aki szavazott, igen. Teljesen törvényes keretek között külföldi megfigyelők jelenlétében. Szóval ők azt képviselik amit a ténylegesen szavazók akartak, legalábbis a lehetőségeikhez mérten.
Tehát amit mondok hogy azzal jössz hogy téged nem képvisel OV mert kisebbségben vagy és én ugyanezt mondom az EEÁ-ról. Nem képviselné a magyar érdekeket amikor azok szembe mennek a nagyobb államok érdekeivel mert kisebbség lennénk. Nem egy ország, hanem egy kisebbség egy országban.
2.A migránsokat pedig elterelte az országtól a kerítés, ha emlékszel napi majd 10k ember jött és utána pedig 1k alatt. Most jöhetsz azzal hogy csak más utat választottak de ez pont a lényeg, magyar érdek volt hogy ne ide jöjjenek, az EU nem védte a határait a magyarok igen, ergo máshol mentek be.
Az hogy a törökökkel üzletelnek ebben az ügyben meg szerintem legalább kérdéses de inkább röhejes. Amikor folyamatosan az autoriter rendszerek meg az illiberális országok miatt rinyálnak és teljesen függésbe teszik magukat erdogántól aki ezt többször is kihasználta az EU ellen akkor szerintem kár úgy bemutatni a dolgot mint egy jó lépést.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 993
32 318
113
Én a DK mai EU vonalával egyetértek, de az ilyenek miatt soha nem szavaznék Gyurcsányra.
Pontosan ugyanúgy benne volt Putyin valagában is, mint ahogy most Orbán ki sem látszik belőle, és ez az én szememben a hazaárulás minősített esete. Ugyanúgy forgatja a köpönyeget mindkettő, nincsenek emögött elvek, egyszer a ruszkik felé, egyszer nyugat felé hajlik a takonygerincük, ahogy éppen a pillanatnyi érdekük kívánja. Orbánnak is, Gyurcsánynak is, ugyanolyan elvtelen hazaáruló mindkettő. Szükségük is van egymásra, hogy legyen kivel riogatniuk a saját szektájukat.

A kérdés, hogy mi a "haza". Amerika a hazád? A NATO? Az Európai Unió? Vagy csak a megfoghatatlan "Nyugat"? Szerintem Gyurcsány akkor ebben józan reálpolitikát (hintapolitikát) folytatott pl. gázvezetékügyben (de Washington sikeresen megfúrta végül a Déli Áramlat Közép-Európai leágazását, akkor is fontos volt nekik, hogy az ukrik ne lehessenek megkerülhetőek, akkor épp a "gázhercegnő" Julia Timosenko volt ott a góré), nem ez volt a baj vele. Bár az oroszok beengedése a MOL-ba és a Malév átjátszása nekik elég durva volt még tőle is (Orbánék visszavették ugyan, de Brüsszel lépett is gyorsan a tiltott állami támogatás miatt, és csődöt kelett jelenteni). Persze Nyugaton ezekért megorroltak rá, le is vették róla a kezüket, az amerikai nagykövet asszony Orbánnal kezdett találkozgatni, aztán amikor megkapta az útilaput Almúniától, le is mondott, pedig napokkal előtte még kiállt mögötte az MSZP-frakció. Hát igen, akkoriban Magyarország vezetőjéről Brüsszelben, Washingtonban döntöttek, most nem. Pár szomszéddal ellentétben.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
540
1 536
93
Ezt nem értem, hogyan lehet egy állam szuverén, ha gyakorlatilag megszűnik az önredelkezése...

A saját nemzeti valutának megvannak az előnyei is, nyilván egy EEU esetén ez tárgytalan, de jelen esetben az euróval a forint helyett is sokkal nehezebb lenne "játszani".

Amig áthidalhatatlan gazdasági külömbségek vannak európa egyik fele és a másik között, addig ne vásároljon senki helyettünk semmit.

Azt megnézném, hogy ez hogyan működne...

Továbbra is azt mondom, hogy egy álomvilágban élsz. Nem sértésből,...csak jobb szó erre nincsen. Ez kb. amikor megigérnéd két tucat külömböző vallású, szokású, nagyságú a világon szétszórt törzsnek, melyek korábban egymást irtották, hogy Te majd királyuk leszel, kormányzod őket és közösen hadba vezeted az összeröffentett hadakat vlmi nemes célokért...nemáááá'
"Ezt nem értem, hogyan lehet egy állam szuverén, ha gyakorlatilag megszűnik az önredelkezése..."

Úgy, hogy az EU állam lenne szuverén. Ahogy UK is szuverén, miközben Skócia nem az. De a britek mégis szuverén államban élnek.

"Amig áthidalhatatlan gazdasági külömbségek vannak európa egyik fele és a másik között, addig ne vásároljon senki helyettünk semmit."

Ezzel az erővel mondhatnád, hogy Budapest se vásároljon a leszakadó megyék helyett, mert itt is vannak hatalmas külöNbségek.

"Azt megnézném, hogy ez hogyan működne..."
Úgy, ahogy most működik például a brit, svájci vagy német szövetségi hadsereg.

"mikor megigérnéd két tucat külömböző vallású, szokású, nagyságú a világon szétszórt törzsnek, melyek korábban egymást irtották, hogy Te majd királyuk leszel"

Európában minél nagyobb valahol a nacionalizmus, annál több a probléma. A nacionalizmus nem megoldás, nem érdekvédelem, hanem éppen ez okozza a problémákat. Lásd Észak-Írország. Amíg EU volt, mindenki normálisan élt, most meg már égnek az autók. Ezzel képviselik az ott élők érdekeit? Az én érdekeimet ilyen alakok ne képviseljék, ez nekem nem érdekem.
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
598
2 558
93
"Pontosan ugyanúgy benne volt Putyin valagában is, mint ahogy most Orbán ki sem látszik belőle, és ez az én szememben a hazaárulás minősített esete."

Ahogy te benne vagy az EU valagában az az én szememben a hazaárulás minősített esete.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
A te érdeked nem azonos az enyémmel. Akkor most mi az a "magyar érdek"? Orbánékat a lakosság fele választotta meg. Őket nevezzül "A magyaroknak", az ország másik fele nem számít?
??? :confused:
..
Van olyan, hogy egyetemes magyar érdek! Például: gyarapodás, prosperitás szellemileg, erkölcsileg kulturálisan, meg még rengeteg minden!
Miben nem azonosak az érdekeink?
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and gergo55

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
540
1 536
93
Itt két dolgot mondasz 1. Az eu vezetését össz-EU szintű választáson választanák. Ergo a mi szavazatunk konkrétan kevesebbet érne mint mondjuk a törökök szavazata manapság Németországban. Gyakorlatilag teljesen súlytalanok lennénk mint etnikum senkit nem érdekelne hogy a magyaroknak mint nemzetiségnek milyen aggályai vannak. Amikor azzal jössz hogy szerinted nemzeti szinten nagyobb lesz a szuverenitásunk akkor valamiért nem nemzeti példát hozol hanem személyest, hogy neked nem tetszik a jelenlegi politikai vezetés. Ezzel nincs is gond az tetszik vagy nem amit csak gondolsz de mivel az országban szavazol ezért dönthetsz ugye. Ha az emberek többsége egyetért veled akkor OV megy. Ennyi. Én sem szavaztam rájuk. De azok többsége aki szavazott, igen. Teljesen törvényes keretek között külföldi megfigyelők jelenlétében. Szóval ők azt képviselik amit a ténylegesen szavazók akartak, legalábbis a lehetőségeikhez mérten.
Tehát amit mondok hogy azzal jössz hogy téged nem képvisel OV mert kisebbségben vagy és én ugyanezt mondom az EEÁ-ról. Nem képviselné a magyar érdekeket amikor azok szembe mennek a nagyobb államok érdekeivel mert kisebbség lennénk. Nem egy ország, hanem egy kisebbség egy országban.
2.A migránsokat pedig elterelte az országtól a kerítés, ha emlékszel napi majd 10k ember jött és utána pedig 1k alatt. Most jöhetsz azzal hogy csak más utat választottak de ez pont a lényeg, magyar érdek volt hogy ne ide jöjjenek, az EU nem védte a határait a magyarok igen, ergo máshol mentek be.
Az hogy a törökökkel üzletelnek ebben az ügyben meg szerintem legalább kérdéses de inkább röhejes. Amikor folyamatosan az autoriter rendszerek meg az illiberális országok miatt rinyálnak és teljesen függésbe teszik magukat erdogántól aki ezt többször is kihasználta az EU ellen akkor szerintem kár úgy bemutatni a dolgot mint egy jó lépést.
1. "Ergo a mi szavazatunk konkrétan kevesebbet érne"
Nincs olyan, hogy "MI szavazatunk". A te érdekeid, céljaid eltérőek az enyémektől, nekem is van 1 szavazatom, meg neked is van 1.
De nincs olyan, hogy "MI" szavazatunk.
Én megszavazom az EP-ben a nekem tetsző pártokat és képviselőket, te pedig a neked tetszőeket, nem ugyanarra szavazunk. Aztán amelyikből több van az EP-ben, annak akarata érvényesül egy szavazásnál. Ez így demokratikus, ennek semmi köze a nemzeti hovatartozáshoz. Jelenleg az EP-ben rengeteg képviselő szavaz nekem tetsző módon, ők képviselik az én akaratomat, függetlenül attól hogy magyarok, németek, belgák vagy olaszok az illetők. Nem is érdekel a nemzeti hovatartozásuk. Sajnos most az EP választásnál nem segíthetem őket a szavazatommal, ezen lehetne változtatni az össz-EU szintű választási rendszerrel.

2. 10k migránst visszatarthat a kerítést, de milliókat már nem. Ez egy globális probléma, amit nem lehet lokálisan megoldani.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
540
1 536
93
A kérdés, hogy mi a "haza". Amerika a hazád? A NATO? Az Európai Unió? Vagy csak a megfoghatatlan "Nyugat"? Szerintem Gyurcsány akkor ebben józan reálpolitikát (hintapolitikát) folytatott pl. gázvezetékügyben (de Washington sikeresen megfúrta végül a Déli Áramlat Közép-Európai leágazását, akkor is fontos volt nekik, hogy az ukrik ne lehessenek megkerülhetőek, akkor épp a "gázhercegnő" Julia Timosenko volt ott a góré), nem ez volt a baj vele. Bár az oroszok beengedése a MOL-ba és a Malév átjátszása nekik elég durva volt még tőle is (Orbánék visszavették ugyan, de Brüsszel lépett is gyorsan a tiltott állami támogatás miatt, és csődöt kelett jelenteni). Persze Nyugaton ezekért megorroltak rá, le is vették róla a kezüket, az amerikai nagykövet asszony Orbánnal kezdett találkozgatni, aztán amikor megkapta az útilaput Almúniától, le is mondott, pedig napokkal előtte még kiállt mögötte az MSZP-frakció. Hát igen, akkoriban Magyarország vezetőjéről Brüsszelben, Washingtonban döntöttek, most nem. Pár szomszéddal ellentétben.
"Amerika a hazád? A NATO? "
Nem, ezek szövetségeseink.

"Az Európai Unió?"
Igen. Azon belül Magyarország, azon belül a városom, azon belül a házam stb. Ezek nem mondanak ellent egymásnak.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 047
2 739
113
Csak annyi a gond ezzel, hogy az EU főtisztviselőinek a megválasztásához se te, se én nem kellünk, mert megoldják egymás okosba' közt az imádott eu parlamenti képviselőid. De álmodj csak tovább.
A "nemzeti" főtisztviselők megválasztásához sem kell sem a te sem az én szavazatom, okosban megoldják az "imádott parlamenti képviselőid" .
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
540
1 536
93
??? :confused:
..
Van olyan, hogy egyetemes magyar érdek! Például: gyarapodás, prosperitás szellemileg, erkölcsileg kulturálisan, meg még rengeteg minden!
Miben nem azonosak az érdekeink?
Ezek olyan általános érdekek, melyek mindenkinek érdekeik, egy portugálnak, hollandnak is. Egy atomháborút is ugyanúgy el akar kerülni egy osztrák, mint te vagy én. Nem speciálisan magyar érdekek.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Az én érdekeimet ilyen alakok ne képviseljék, ez nekem nem érdekem.
Az áhított nyugati szövetséged, ahol nem ezek a szemétnáczik védik az érdekeidet, mer azok olyanok:

8 éve:


2 éve:



10 hónapja amerikai demokrácia szövetségesed nemnáci náci békés lakossága:


Egy új európai embertársad, akiknek válogatás nélkül mindent is akarnak adni a vezetőid:
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
540
1 536
93
És ez mire példa?
Olaszország ráadásul sántít is...
Ha egy népnek lehet tekinteni a skótokat és az angolokat, vagy a vallonokat és a flamandokat, vagy egy szicíliait és egy lombardiait, akkor ezzel az erővel az egész EU-t is lehet. Mégis közös szuverén országban élnek. Olaszország nem olyan régen még nem is létezett, önálló királyságok voltak. Változnak az országhatárok, Európa 100-200 évvel ezelőtti országtérképére rá sem lehetne ismerni. Ne tekintsük a mai határokat se kőbevésettnek.
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
1. "Ergo a mi szavazatunk konkrétan kevesebbet érne"
Nincs olyan, hogy "MI szavazatunk". A te érdekeid, céljaid eltérőek az enyémektől, nekem is van 1 szavazatom, meg neked is van 1.
De nincs olyan, hogy "MI" szavazatunk.
Én megszavazom az EP-ben a nekem tetsző pártokat és képviselőket, te pedig a neked tetszőeket, nem ugyanarra szavazunk. Aztán amelyikből több van az EP-ben, annak akarata érvényesül egy szavazásnál. Ez így demokratikus, ennek semmi köze a nemzeti hovatartozáshoz. Jelenleg az EP-ben rengeteg képviselő szavaz nekem tetsző módon, ők képviselik az én akaratomat, függetlenül attól hogy magyarok, németek, belgák vagy olaszok az illetők. Nem is érdekel a nemzeti hovatartozásuk. Sajnos most az EP választásnál nem segíthetem őket a szavazatommal, ezen lehetne változtatni az össz-EU szintű választási rendszerrel.

2. 10k migránst visszatarthat a kerítést, de milliókat már nem. Ez egy globális probléma, amit nem lehet lokálisan megoldani.
1.Oh szóval most már nincsenek nemzeti érdekek csak személyesek, hmm értem. Ezzel teljesen megcáfoltad magad, gyakorlatilag kijelented amitől féltem. Nem lennénk szuverének.
2. Itt beláttad hogy visszatartó volt a kerítés. Tehát megcáfoltad a döntés hatástalanságát. Ergo a kerítés működött és az országnak igaza volt.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Ezek olyan általános érdekek, melyek mindenkinek érdekeik, egy portugálnak, hollandnak is. Egy atomháborút is ugyanúgy el akar kerülni egy osztrák, mint te vagy én. Nem speciálisan magyar érdekek.
Csak amíg a nemzetállami alapokon álló, gazdaságilag és védelempoltikában értelmesen működő szövetségnek lenne európai érdeke, addig az eu parlamented eddig nyilvánvalóan még arra sem képes hogy ennyit felfogjon. Sőt, kimondottan ellene játszik, ha a tagállamai a számukra kedvező növekedési vagy gazdasági lépéseket meg akarják tenni. Elég, ha megnézed azt az elmebeteg balfasz Dunja Mijatović-ot, aki az Európai Únió emberjogi biztosaként annyit tud felmutatni, hogy az európai emberek jogi problémái helyett az afrikaiak problémáit akarja ránkerőltetni. Fel sem fogja ez az ostoba állat, hogy nem az Afrikai Únió biztosa, akinek a munkája az afrikai emberek jogainak és problémájának a megoldása lenne, a feketék elleni előítéletek elleni harc, hanem az Európai Únió biztosaként nem a munkáját végzi, hanem a mi porblémáink helyett küzd az afrikaiak elfogadásáért. Ez egy retardált halmaz amiben hiszel, ami kiárusít téged is bárkinek, aki pénzt ad érte, vagy az érdekeik így kívánják. És ilyen emberek alkotják legnagyobbrészt mint ez az ostoba állat pont azt az oldalát, ami a te hited szerinti USE létrehozásán fáradozik. Ha megnézed, mind javarészt ugyanezt a retardált baromságot tolja, ez lenne a naaaagy államod ideológiája, mert a katyvasz usában kiírtották a betelepülők a nemzeteket akik ott éltek, akkor it is megpróbálják. Hát az anyjukat! Nem!
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Ha egy népnek lehet tekinteni a skótokat és az angolokat, vagy a vallonokat és a flamandokat, vagy egy szicíliait és egy lombardiait, akkor ezzel az erővel az egész EU-t is lehet. Mégis közös szuverén országban élnek. Olaszország nem olyan régen még nem is létezett, önálló királyságok voltak. Változnak az országhatárok, Európa 100-200 évvel ezelőtti országtérképére rá sem lehetne ismerni. Ne tekintsük a mai határokat se kőbevésettnek.
A skótokat és az angolokat nem lehet egy népnek tekinteni. Senki nem tartja őket egy népnek. Ahogy a flamandokat és a vallonokat sem.
Úgy látszik, nem érted mi a különbség az állam és az etnikum között.
Az a baj a hozzád hasonló hívőkkel és hittérítőkkel, hogy ott is a saját hitetek igazolását látjátok, ahol nem az van!
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
540
1 536
93
Én is ezt mondom. MINDENT VISSZA!
A többit viheti az Egybesült Európisztánod!
"Én is ezt mondom. MINDENT VISSZA!"
Nem hinném, hogy az erdélyiek vissza akarnának csatlakozni (a burgenlandi magyarok meg pláne nem). Ők sokkal inkább egy önálló Erdély tartományt szeretnének. Tehát pont azt, amit én képviselek: az EU állam alatt olyan tartományok, mint Erdély, Lombardia, Szicília, Bajoroszág stb. A mai "nemzetállamokra" (vagyis tagállamokra) semmi szükség.
 
Status
Not open for further replies.