Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Javaslom, hogy Jurgenbauer nyisson egy belpol topicot, ha már kötelességének érzi a hittérítést!Nekem nem azzal van gondom, ha valami a témához kapcsolódó magyar belpol hírt/témát is megemlít valaki néha. De a végtelenített NER vs. Gyurcsány meccs az nem ez szerintem. Azt tolják Facebookon. A végén még engem is kihoznak a sodrómból aztán beszállok szégyenszemre.
Mivel a biztpol eleve mostohagyermek, én pedig szeretem a biztpol híreket, illetve messzire vezető geostratégiai konteókat olvasni (amik szerintem sokkal inkább ontopikok), és nem szívesen veszteném el ezt. Néha azt érzem, hogy egyesek szándékosan dobják mindig be ezeket a gumicsontokat, nem önkontroll hiányából, hanem a fórum rombolásának céljával. Ez viszont ha igaz, már biztpol, mert egy a téma iránt érdeklődő közönség bomlasztása, szétverése már érdekes, hogy vajon kinek áll éredekében?
Te sokszor provokálsz. Legutóbb éppen ebben a topikban jártál sikerrel, és még te küldenél el másokat? Na ne röhögtess! Már eleve az elcseszett nicked is egy béna provokációnak készült, és azóta is csak ugyanazt az aknamunkát tolod.Akkor nincs rombolva más topic,
Bármilyen fura, a verekedés nem a visszaütéssel kezdődik!Te sokszor provokálsz. Legutóbb éppen ebben a topikban jártál sikerrel, és még te küldenél el másokat? Na ne röhögtess! Már eleve az elcseszett nicked is egy béna provokációnak készült, és azóta is csak ugyanazt az aknamunkát tolod.
Megjegyzem elég jól halad a Zrínyi, még a járvány ellenére is. Hehe!
Szerintem erre bőven elég lett volna az hogy ide engedjük a Huawei gyárat, főleg hogy megy az 5G háború.A világ második gazdasági és katonai hatalmának jóindulatának nincs értelme?
Veszek egy szegmenst a logisztikat tovabbiszalitastol raktarozastol eltekintek a visszfuvarto is amin magyar aruk juthatnak keletre gyorsan nagy menmyisegbe olcson.Te csak csípőből tüzelsz, vagy elolvasod (és megérted) amit írok?
Nehogy kitalald hogy a vilagkerekedelembe valo bekotesunk nem gazdasagos mert az agyamat eldobom... Eddig ha valamit a vilag legnagyobb termelojetol venni akartunk 5kezen kellett keresztul mennie. Ezentul az 5 kezbol 4 a mienk lessz/lehet europai szinten is merheto % aranyba de minimum 2. Nyilvan nem eri meg tobb ezer milliardos forgalombol lecsipegetni... Egy szuezi csatorna bibi eseten tobb tizezer miliardnyibol evente...Szerintem erre bőven elég lett volna az hogy ide engedjük a Huawei gyárat, főleg hogy megy az 5G háború.
Ennek sem nagyon örültek a tengeren túlon, de ennek legalább van is értelme hiszen tudást hoz ide.
Kadhafi szelleme válaszólna tintafestéket nem tűrő szavakkal, hogy mire mész a megvásárolt jóindulattal.A világ második gazdasági és katonai hatalmának jóindulatának nincs értelme?
Jó ebben van valami.Kadhafi szelleme válaszólna tintafestéket nem tűrő szavakkal, hogy mire mész a megvásárolt jóindulattal.
Ki kell ábrándítsalak, a legjövedelmezőbb a szolgáltatás. Nézz körbe csak a magyar piacon....Veszek egy szegmenst a logisztikat tovabbiszalitastol raktarozastol eltekintek a visszfuvarto is amin magyar aruk juthatnak keletre gyorsan nagy menmyisegbe olcson.
Csak a beerkezo arut veszem abbol is egy olyan opciot amit nem viszunk kulfoldre pl kamionon vagy masik vasuti szerelvenyen atrakas utan.
Ha akarsz nyitni egy vallalkozast ami pl. Teszem azt muanyag vodroket arul. Az osztrak nagy keresletet ad muanyagvodrokre /epitoipari alapanyag/ eddig rotterdambol kapta ezt a csomagoloanyagot. Erre jossz te aki olvsobban tud szallitani neki. Es gyorsabban egy nagyobb megrendelest ami beesik napok alatt le tudsz reagalni mig a rotterdami kereskedo hetek alatt... Vizetsz adot akalmazottat es a szallitmanyozo cegnek... Csak azert mert olcsobban gyorsabban hozzafersz valamihez... Ez a kerekedelem igen fontos 2 tenyezoje... Ar es ido...
A kereskedelem a viag eggyik legjobedelmezobb agazata... Nem a termeles vagy a zolgatatas....
Az egyetemre mi szükség? Hogy néz ki hogy egy ceu-t elüldözünk,de egy fudan jöhet amit kínai munkások, kínai alapanyagból, kínai hitelből fognak megépíteni? Szerintem nem jól, becsípődésem meg azért van mert miért nekünk kell lenni az egyedüli nyugati "elköteleződésű "országnak akik beengedik ezeket a kicsit sem demokratikus hatalmakat, miért nálunk tudnak befolyást szerezni az unión belül? Szerintem ez nem tökösség.Jó ebben van valami.
A Huawei beeresztése egy nagyságrenddel kellemetlenebb fejlemény. Nem csak a tengerentúlon nem örülnek, de már szerintem a NER is erősen megbánta, mint a kutya amelyik 10-et kölykedzett. Ugye van egy agyonhallgatott kb. 1 éves lehallgatási botrányunk, kormány és egyéb politikai üzleti körökben.Szerintem erre bőven elég lett volna az hogy ide engedjük a Huawei gyárat, főleg hogy megy az 5G háború.
Ennek sem nagyon örültek a tengeren túlon, de ennek legalább van is értelme hiszen tudást hoz ide.
A ceut nem uztuk el.Az egyetemre mi szükség? Hogy néz ki hogy egy ceu-t elüldözünk,de egy fudan jöhet amit kínai munkások, kínai alapanyagból, kínai hitelből fognak megépíteni? Szerintem nem jól, becsípődésem meg azért van mert miért nekünk kell lenni az egyedüli nyugati "elköteleződésű "országnak akik beengedik ezeket a kicsit sem demokratikus hatalmakat, miért nálunk tudnak befolyást szerezni az unión belül? Szerintem ez nem tökösség.
Pakssal kapcsolatban valószínű igazad van, bár azt hogy bővítésre mennyire van szükségünk azt nem tudom. Miért nem elég csak a meglévő életben tartása, korszerűsítése azt sem tudom.
Mert be kell csukni az ezeréves hőerműveket mert nem gazdaságosak és baromi környezetszennyezők a megújúlóból meg nem tudod pótolni a kiesést (Lásd a németek esetét akik most külföldről vesznek áramot...) Jelenleg sajnos a bősi vízerűmőből kapunk áramot ha a fogyasztás megugrik.Az egyetemre mi szükség? Hogy néz ki hogy egy ceu-t elüldözünk,de egy fudan jöhet amit kínai munkások, kínai alapanyagból, kínai hitelből fognak megépíteni? Szerintem nem jól, becsípődésem meg azért van mert miért nekünk kell lenni az egyedüli nyugati "elköteleződésű "országnak akik beengedik ezeket a kicsit sem demokratikus hatalmakat, miért nálunk tudnak befolyást szerezni az unión belül? Szerintem ez nem tökösség.
Pakssal kapcsolatban valószínű igazad van, bár azt hogy bővítésre mennyire van szükségünk azt nem tudom. Miért nem elég csak a meglévő életben tartása, korszerűsítése azt sem tudom.
A honvédségi levelezésbe nem tudsz már belépni Huawei eszközről 2 éve.A Huawei beeresztése egy nagyságrenddel kellemetlenebb fejlemény. Nem csak a tengerentúlon nem örülnek, de már szerintem a NER is erősen megbánta, mint a kutya amelyik 10-et kölykedzett. Ugye van egy agyonhallgatott kb. 1 éves lehallgatási botrányunk, kormány és egyéb politikai üzleti körökben.
A minap írtunk alá szerződést a svédekkel (Ericcson) hálózatfejlesztési témában. Szóval ne nagyon legyünk meglepve, ha SOS sebességgel fogjuk megkerülni a Huawei 5G-jét.
Én sem vagyok meggyőzve arról, hogy jó ötlet a belgrádi vonal megépítése, de az egy olyan tétel, ami sokkal kevésbé problémás. Inkább csak pénzbe kerül, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle. Az Huawei hálózat viszont nettó nemzetbiztonsági probléma.
A belgrádi vonal elsőre marhaságnak tűnik, de ott sem csak transit és transport gazdasági haszna van a projektnek. Én azt mondanám, hogy az egy hosszútávú és jelentős pénzügyi kockázattal "megáldott" ügyről van szó. Ha bejön, akkor az egész nemzetgazdaság profitálhat belőle.
Kínából se?A honvédségi levelezésbe nem tudsz már belépni Huawei eszközről 2 éve.
Hagyjuk már a picsába ezeket a politikai lófaszokat itt!! Egyetem, vasút, kinai hitel.Az egyetemre mi szükség? Hogy néz ki hogy egy ceu-t elüldözünk,de egy fudan jöhet amit kínai munkások, kínai alapanyagból, kínai hitelből fognak megépíteni? Szerintem nem jól, becsípődésem meg azért van mert miért nekünk kell lenni az egyedüli nyugati "elköteleződésű "országnak akik beengedik ezeket a kicsit sem demokratikus hatalmakat, miért nálunk tudnak befolyást szerezni az unión belül? Szerintem ez nem tökösség.