Kedves Negan....
Tiszteletben tartva véleményed, kérlek, próbálj egy másik nézőpontból is végig gondolni, amit írtál.
1. A zsarnokság intézménye, ha valóban az lenne, nem tenné lehetővé, hogy itt vitatkozzunk ezen. Azt hiszem, ezzel ezt lezárhatjuk.
2. A burzsoázia diszkrét bája. Igen. Sajnos, Kelet-Európa társadalmi fejlődése ennyivel van elmaradva anyugati demokráciáktól. Ennek oka kb. Ferenc Jóskától az összes, kis hazánkban regnáló hatalom. Úgy hívják, a kapitalizmus fejlődése. Szerinted anno mik voltak az olyan nevek viselői, mint Ford, Vanderbilt, Carnegie, vagy európai társaik ugyanúgy kezdték, mint Mészáros Lőrinc és társai. Igen, ez szúrja az egyszerű közemberek szemét teljes joggal, de a társadalom fejlődése megkívánja ezt a békát. Főleg, ha jobban megnézzük, pl. Mészáros már akkor milliárdos volt, (2008) amikor Orbán még ellenzékben volt. Tehát a közkeletű érvelés hamis. Nem ő teremtette.
3. A magyar melós biodroid volta. Van benne valami, de ez Rákosi-kádári örökség. Ez nem menti az utána jövő kormányokat, de magyarázza a központosított hatalom szűklátókörűségét. Az oktatás színvonala, országunk méreténél fogva a piaci lehetőségeink, munkamorálunk, öröklött hajlam. A munkások kétharmada mindig is - a Te szavaiddal - biodroid lesz. Én ezt a lenéző, lekicsinylő jelzőt nem használnám, mert az, aki nem tudott, vagy nem akart tanulni, a munkaerejét adja el. Ez az ő hozzáadott értéke. Sajnos, kis Hazánkban nagyon sok ilyen ember él még.
4. Fudan Egyetem. Az én nézőpontom az, ahogyan Ázsia Tigrisei felemelkedtek. Szokásomtól eltérően egy német terroristát (Lenin) idézek: tanulni, tanulni. Igen, a Fudan Egyetem drága lesz. Igen. Közpénzből nagy részben. De erre inkább büszke lennék. Ez egy igen hosszú távú befektetés, mely az országnak olyan értékes diplomákat, tudást, elismertséget hoz, mely a verseny miatt magával húzza az egész felsőoktatást. Ettől lesz Magyarország egy generáció múlva Európa Tigrise. Igen, sok érdek sérül, melyek utóvédharcaikban a jövőt támadják olyan érvekkel, melyeket ők is teljesen figyelmen kívül hagytak, mikor hatalmon voltak.
5. Itt az idő, hogy megszabaduljatok ettől az államszervezettől. Miért? Elismerem, szerintem jobb lenne egy alkotmányos királyság Mária Országában, de a diktatúrától nagyon messze vagyunk. Félfeudalizmus a mai Magyarországon nem értelmezhető. A falangistákról pedig, kérlek, olvass még egy kicsit, akkor szívesen vitatkozom Véled. A gyermekeid jövőjét én is féltem, de egy erős, fejlett, polgári rend által vezérelt Magyarországban nem lesz veszélyben. Ellenben a társadalmi anarchia, a társadalmi fegyelem és kötelességérzet felelőssége nélküli liberálmarxizmus hatalmától van félnivaló..
Örömmel várom esetleges válaszod, arra azonban megkérlek, ne ragadj ki részletet posztomból, hisz a szellemisége úgy egységes, ahogy leírtam. Kellemes hét végét.
Bár keményen konzervativ vagy (valójában nem fikuszos értelemben szerintem,hanem eredeti értelmében),szivesen vitázom véled.Főleg mert valójában én is a nemzeti liberalizmus konzervativ irányzatát vallom,és nem a mai,számomra értelmezhetetlen "balliberalizmusát"
1-A vasrács még nem börtön,annak hiány még nem szabadság.Ami nálunk van,az egy EU kompatibilis,adminisztrativ módszerekkel működő zsarnokság.Nem fegyverrel,hanem adminisztrativ törvényekkel uralkodnak.
2.Ford spec bicigliszerelőből lett nagyiparos,de általánosságban igaz a mondás-csak az első 1milkát ne kérdezd meg,honnan van.De ezek a XIX.sz-i rablólovagok után működő piaci cégek maradtak,burzsujok lettek,és nem közpénzen élő arisztokraták.
3.Igen,ez a mult öröksége is-meg a jelen törekvése.Oktatásba nincs igazi beruházás,elitista szemlélet pont azt akadájozza meg,amit a Fidesz hirdet-a polgárosodást.Ehez a minnél szélesebb jó szinvonalu közoktatás lenne az alap,hogy az embereknek megnyiljon a tudás alapu felemelkedés,polgárosodáshoz,a középosztályba vezető út.Hát nem látom,hogy ez folyamatba lenne.Inkább elitizmust látk,ami elzárja a felemelkedés útját.
4.Fudán egyetem a legjobb,és ne haragudj,de a legordinálébban pofátlan példája ennek.Az adófizető kisember pénzén (mert az adó döntő részét a kisember fizeti be) épül egy magyar szempontbol lényegében magánegyetem (tudom,kinai állami,de a mi szempontunkből ugyan az),amire aztán a költségtéritéses oktatás miatt a magyar átlag kisember nem fogja tudni sehogy sem beiratni a gyermekeit.Közben pedig az épités után a fentartása is az adójábol fog történni....Neki mégis marad a biodroid lét.Ezt netto haza és nemzetárulásnak tartom.
Ugyanakkor semmi kifogásom a Fudan egyetem ellen,még ingyen épitési telket is biztositanák neki-de semmi mást nem.Minden mást tessenek saját kinai pénzükből megcsinálni,és nem a magyar adóforintokbol.
5.Semmi kifogásom nem lenne egy alkotmányos királyság ellen.Dánia,Hollandia,Svédország,Norvégia mind azok.Csak momentán nekünk nincs királyi házunk.De ami azt illeti,kialakithatunk olyan rendszert,ahol közjogi szerepet kap a Szentkorona király nélkül is.Mint történelmi folytonosságunknak és nemzeti összetartozásunknak pártok feletti jelképe.
Azon belül maga az államszervezet meg lehet polgári liberális intézményrendszer-ami maga a polgári rend.Csakhogy nálunk nem az van,és nem az épül.Ami itt épül,az szerintem egy XXI.sz-i viszonyokra finomitott keleti feudalista rendszer.amiben a népnek kettős értelemben is a biodroid szerepet juttatják.Egyrészt mint a rendszert eltartó alávetett olcsó munkaerő,másrészt mint hatalmat legitimizáló szavazógép.
Határozottan tagadom,hogy ez a rendszer polgári és nemzeti lenne.Sőt,kifejezetten nemzet rombolónak tartom.Korábban már felsoroltam,miért.Szerintem ez az út Trianon 2.0hoz vezet.Az elit ugyanúgy viselkedik a néppel szemben,mint az akkori elit.Saját magára korlátozza a szabad nemzet fogalmát,és szimola lecserélhető erőforrásnak tekinti a népet.És ugyan az a szemlélet ugyan oda is fog vezetni.Összeomláshoz.Csak most még háború sem kell majd hozzá.Mert a magyar munkást,iparost minden lózung ellenére nem becsülik meg,inkább hagyják elmenni,és hozzák helyette az ukrán biodroidot.A falvakat módszeresen tönkretették,hogy kialakitsák az új latifundiumokat,elcigányosodnak.Ez igy szerintem nem egy erős polgári Mo-hoz,hanem egy társadalmi és etnikai polgárháborúba sűlyedő Mo-hoz fog vezetni.
Szerintem a között,hogy milyen jövöbeli Mo-ot szeretnénk látni,nincs közöttünk lényegi különbség.De a jelen állapotok megitélésében,és az oda vezető út megitélésében viszont nagyon sok eltérés vanCsak megismételni tudom magamat.Szerintem nekünk ma politikai elit szinten nincs se jobb,se bal oldali csoportosulásunk,csak lózung szinten.Tenni mindkettő ugyan azt teszi.Nép felé keményen neokon politikát folytatnak,mig a hatalmi rendszert biztositó bolsevik államszervezetet meg megtartják a szocializmusban,magukat meg kistafirungozák.OV ebben kétséktelenül sokkal profibb és hatékonyabb politikai tehetsége révén-és pont ezért sokkal kártékonyabb is.
Különben szintén sokadszorra megkockáztatom azt a kijelentést,hogy ha 90ben rendszerváltás is lett volna államszervezeti szinten is,akkor OV tehetsége éppen úgy a politikai hatalom csúcsára vitte volna-de egy másmilyen rendszerben hasznára válhatott volna a Hazának,és nem kárára,mint most.