[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Oktathatod a legnemesebb görög erkölcsi tanokat is -amik pont nem voltak különbek, mint bármely más; ha a szülő és környezet százszor nagyobb hatást fejt ki a gyerekre, mint bármilyen iskola. Ez van. Még az idiotizmus a menő, addig csak annyi lesz a gyerek utcáról bekiabált reakciója, hogy "szoptok törin". *
Ahol az a társadalmi elvárás [és igen, benne a szülők, a tanárok, az intézmény] és nyomás, hogy pl.: az érdemjegy ne a tanuló valós tudását tükrözze, hanem a vágyakat (ami már lassan jobb esetben az egyiknek csak görbüljön; a törekvő szülőnek meg, hogy ötös legyen) egy következmények nélküli, minőség nélküli 'terméket' állít elő. És amíg ez fenn áll és ez nem oktatáspolitikai, nem politikai, nem rendszer nyomása, hanem a társadalomé, az embereké, akik a rendszerben bárhol lehetnek, addig se hatékony oktatásról, se jobb világ teremtés igényéről, pláne nem sznobságról nem lehet beszélni.

"a buta kurva meg tolvaj geci mindenhol, mennyi az udvariatlan, fogalmatlan, antiszociális, életképtelen idióta." -a társadalom és a társadalmi nyomás** és a következetlenség és a totális individualizmus termeli ki. Az oktatási rendszer felépítése másodlagos, vagy sokadlagos ebből a szempontból. A legrosszabb rendszer is lehet relatív 'jó', ha a társadalmi és benne a szülői elvárások 'jók'.

*megtörtént eset alapján (mert persze a sport az nagyon fontos, fontosabb, mint a tanulás; és szegények annyira kifáradtak és olyan sikeresek voltak (nem), hogy haza kellett engedni őket... és még majd biztos kapnak dicséretet, meg vállveregetést és kacsintást, hogy na faszák vagytok gyerekek.)
**mai divatos mantra, hogy mindenkiben van valami jó és van valami szép -igen ám, szépen hangzó individualista szöveg, de kérdés, hogy az egyén -rész- szépsége felül írhatja e a közösség érdekét. És lehet folytatni, hogy valójában mi a közösség érdeke?
Igazad van, az nem is volt kérdés, hogy a család és a külső környezet a meghatározó. De az iskolarendszer célkitűzése is nagyban befolyásolja a kultúrát, és van oda-vissza hatása. Egy "konzervatív" szemlélétű iskola értékelvű, és ezt nagyon hiányolom. Így olyan gyerekeket is elveszítünk, akikben még motoszkál valami jó irányba fordítható igény.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 775
80 873
113

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
A cenzúra valami miatt másodszorra is eltávolította azt a hozzászólásomat, amely a Mi Hazánk Mozgalom hétvégi tömegmegmozdulásáról tudósított. (Indoklást erről nem kaptam, a hírhez kommentárt, magánvéleményt nem fűztem.) Akit érdekel esetleg, hogy mi hangzott el pl. Szakács Árpád beszédében, az megtalálhatja az erdely.ma hírportálon írott és audiovizuális formában is.
..
Amúgy...
---
Alaptörvény
IX. cikk
(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.

..
VI. cikk
(3) Mindenkinek joga van
személyes adatai védelméhez, valamint a közérdekű adatok megismeréséhez és terjesztéséhez.
/Szakács Árpád beszédében fontos közérdekű adatok is elhangzottak, többet között azzal kapcsolatban, hogy Cristian Terhes román európai parlamenti képviselő milyen lépéseket tett a vakcinagyártókkal kötött szerződések nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban./
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and L.O.B

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Igazad van, az nem is volt kérdés, hogy a család és a külső környezet a meghatározó. De az iskolarendszer célkitűzése is nagyban befolyásolja a kultúrát, és van oda-vissza hatása. Egy "konzervatív" szemlélétű iskola értékelvű, és ezt nagyon hiányolom. Így olyan gyerekeket is elveszítünk, akikben még motoszkál valami jó irányba fordítható igény.
Az iskolában is ugyan azok az emberek vannak, mint akik 'civilek'. Se nem jobbak, se nem rosszabbak, de mindenképp a társadalom részei és annak letükröződései. Ha társadalmi értékvesztés van, akkor a rendszer alkotó részei, illetve az alkotó részei közül a tanár is ugyan úgy értékvesztésen megy át (meg a gyerek, a szülő). Tehát magának az iskola rendszernek pont annyira van köze az oktatás minőségéhez, mint a rendszer részeinek összességének eredménye. És pont ez a szomorú, hogy a rendszertől várunk bármit is, miközben az azt alkotó egyének maga a rendszer.
Csak kemény következetességgel, szigorral (addig még a gyerekért és nem a gyerek ellen van) lehetne változtatni, de mivel a rendszer tagjainak jelentős része nem vallja ezt, illetve nem tartja magát ehhez, addig nem fog társadalmi javulást (és így körforgásszerűen a rendszer részeinek javulására hatóan) eredményezni.
Remélem normálisan meg tudtam fogalmazni az iskolarendszer uroboroszi mivoltát. Legalábbis én így látom.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 192
67 034
113
Mondtam már, ez azért van, mert mindannyiuknak béna, deficites a demokráciája, a miénk viszont kiváló, így nem kell ott lennünk. :D Ezt kellene kommunikálni már egy hónapja.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 561
16 108
113
Mondtam már, ez azért van, mert mindannyiuknak béna, deficites a demokráciája, a miénk viszont kiváló, így nem kell ott lennünk. :D Ezt kellene kommunikálni már egy hónapja.
Nana...van mit javítani. Pl.: itthon a halottak (még) nem szavazhatnak, meg a szavazatokat nem bemondásra állapítják meg. Meg ugye az a tuti, ha a legszervilisebb és leginkompetensebb bagázs kormányoz a CIA által nyomatott mzp vel az élen (egyidőben 3 egyetem+doktori az átkosban, telefonon ment csak).
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 990
53 869
113
Te sem láttál még büntetőügyet közelről ha ilyen marhaságokkal jössz.



Volt benne irónia is.... :D
Nem láttam közelről, de azt látom, hogy kívánnivalókat hagynak maguk után bizonyos buncselekményekben, bizonyos elkövetoi körben indított bunteto eljárások.
Nem téged hibáztatlak.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 847
91 298
113
Az ország masidik vagy harmadik leggazdagabb embere úgy tűnik egy új párttal elindul a választáson.


Vagyona a pornóból, volt némi adócsalásgyanu. Úgy 50 milliard.
USA-ba lelécelt, most onnan visszatér immár filantrópként. Bige és Bojár után 1 újabb milliárdos jött ki a fényre.


Wiki
Miután kiderült, hogy a felnőtt tartalmakra épülő Livejasmin.com-ot egy portugál cég üzemeltette, amely forgalma után nem a magyar forgalmi adót (27%), hanem a 17%-os portugál adót fizették be, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal éveken keresztül figyelte tevékenységét. A magyar adóhatóság szerint a portugál cég is Gattyánék irányítása alatt állt. A NAV vélhetően titkos adatgyűjtéssel, például lehallgatással és e-mailek átnézésével jutott hozzá azokhoz az információkhoz, amelyek alapján úgy vélik, a portugál céget csak álcából, adóelkerülési céllal működtették. Ezért a bíróság több ingatlant, céget és bankszámlát előzetes zár alá vett 2014-ben vagy 2015 elején, még a jogerős ítélet kihirdetése előtt. A zár alá vett ingatlanok között van az Il Bacio luxusáruház, a Normafa Hotel, és az üzletember Budakeszi és Szerémi úti magáningatlanai is.[16][17] 2015. június 2-án ismeretlen okból zárva volt az Andrássy úton álló Il Bacio di Stile luxusáruház. A Blikk információ szerint a NAV és a rendőrség tartott közös razziát (a rendőrség érintettségét és a bolt ideiglenes bezárását a cég később cáfolta).[18][19] Az Európai Bíróság 2015 szeptemberében kiadott főtanácsnoki indítványa szerint a két cég licencszerződésével nem kívánt adót csalni. Kimondta, hogy a NAV jogszerűtlenül felhasznált olyan adatokat is az ügyhöz, amiket még egy másik nyomozás során gyűjtöttek titokban.[20][21] A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2016. június 1-én jogerősen megszüntette a NAV azon határozatát, miszerint körülbelül 50-50 milliárd forintnyi áfa és büntetés megfizetésére kötelezték volna a Docler Holding-ot. A bíróság megállapította, hogy az adóhatóság jogszerűtlenül használt bizonyítékokat a vádemeléshez annak ellenére, hogy azok sem bizonyították az adócsalást.[22]
 
K

kamm

Guest
Vicces ez a Zuya: elvileg nyakig volt a sajat volt (indiai) NY konzulja elleni szovetsegi akcioban, meg a cseledet is kimentette onnan, de mindenhonnan kivakartak a sztoribol: https://en.wikipedia.org/wiki/Devyani_Khobragade_incident

Viszont a sajat oldalan valaki azert ott tartja:
"In 2013, Zeya was suspected to have been involved in the arrest of Indian diplomat Devyani Khobragade.[7][8] Zeya was accused of helping evacuate the domestic help's kin out of India,[clarification needed] just two days prior to Khobragade's arrest.[9]"
 
  • Tetszik
Reactions: kétkedő
K

kamm

Guest
Az ország masidik vagy harmadik leggazdagabb embere úgy tűnik egy új párttal elindul a választáson.


Vagyona a pornóból, volt némi adócsalásgyanu. Úgy 50 milliard.
USA-ba lelécelt, most onnan visszatér immár filantrópként. Bige és Bojár után 1 újabb milliárdos jött ki a fényre.


Wiki
Miután kiderült, hogy a felnőtt tartalmakra épülő Livejasmin.com-ot egy portugál cég üzemeltette, amely forgalma után nem a magyar forgalmi adót (27%), hanem a 17%-os portugál adót fizették be, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal éveken keresztül figyelte tevékenységét. A magyar adóhatóság szerint a portugál cég is Gattyánék irányítása alatt állt. A NAV vélhetően titkos adatgyűjtéssel, például lehallgatással és e-mailek átnézésével jutott hozzá azokhoz az információkhoz, amelyek alapján úgy vélik, a portugál céget csak álcából, adóelkerülési céllal működtették. Ezért a bíróság több ingatlant, céget és bankszámlát előzetes zár alá vett 2014-ben vagy 2015 elején, még a jogerős ítélet kihirdetése előtt. A zár alá vett ingatlanok között van az Il Bacio luxusáruház, a Normafa Hotel, és az üzletember Budakeszi és Szerémi úti magáningatlanai is.[16][17] 2015. június 2-án ismeretlen okból zárva volt az Andrássy úton álló Il Bacio di Stile luxusáruház. A Blikk információ szerint a NAV és a rendőrség tartott közös razziát (a rendőrség érintettségét és a bolt ideiglenes bezárását a cég később cáfolta).[18][19] Az Európai Bíróság 2015 szeptemberében kiadott főtanácsnoki indítványa szerint a két cég licencszerződésével nem kívánt adót csalni. Kimondta, hogy a NAV jogszerűtlenül felhasznált olyan adatokat is az ügyhöz, amiket még egy másik nyomozás során gyűjtöttek titokban.[20][21] A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2016. június 1-én jogerősen megszüntette a NAV azon határozatát, miszerint körülbelül 50-50 milliárd forintnyi áfa és büntetés megfizetésére kötelezték volna a Docler Holding-ot. A bíróság megállapította, hogy az adóhatóság jogszerűtlenül használt bizonyítékokat a vádemeléshez annak ellenére, hogy azok sem bizonyították az adócsalást.[22]
Tudomasom szerint Luxemburgba ment a ceggel, nem Amerikaba. Itt kb 10x akkora adot fizetne, mint a penzmoso csaladi mafia mini kamuallamaban.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 435
10 189
113
Az ország masidik vagy harmadik leggazdagabb embere úgy tűnik egy új párttal elindul a választáson.


Vagyona a pornóból, volt némi adócsalásgyanu. Úgy 50 milliard.
USA-ba lelécelt, most onnan visszatér immár filantrópként. Bige és Bojár után 1 újabb milliárdos jött ki a fényre.


Wiki
Miután kiderült, hogy a felnőtt tartalmakra épülő Livejasmin.com-ot egy portugál cég üzemeltette, amely forgalma után nem a magyar forgalmi adót (27%), hanem a 17%-os portugál adót fizették be, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal éveken keresztül figyelte tevékenységét. A magyar adóhatóság szerint a portugál cég is Gattyánék irányítása alatt állt. A NAV vélhetően titkos adatgyűjtéssel, például lehallgatással és e-mailek átnézésével jutott hozzá azokhoz az információkhoz, amelyek alapján úgy vélik, a portugál céget csak álcából, adóelkerülési céllal működtették. Ezért a bíróság több ingatlant, céget és bankszámlát előzetes zár alá vett 2014-ben vagy 2015 elején, még a jogerős ítélet kihirdetése előtt. A zár alá vett ingatlanok között van az Il Bacio luxusáruház, a Normafa Hotel, és az üzletember Budakeszi és Szerémi úti magáningatlanai is.[16][17] 2015. június 2-án ismeretlen okból zárva volt az Andrássy úton álló Il Bacio di Stile luxusáruház. A Blikk információ szerint a NAV és a rendőrség tartott közös razziát (a rendőrség érintettségét és a bolt ideiglenes bezárását a cég később cáfolta).[18][19] Az Európai Bíróság 2015 szeptemberében kiadott főtanácsnoki indítványa szerint a két cég licencszerződésével nem kívánt adót csalni. Kimondta, hogy a NAV jogszerűtlenül felhasznált olyan adatokat is az ügyhöz, amiket még egy másik nyomozás során gyűjtöttek titokban.[20][21] A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2016. június 1-én jogerősen megszüntette a NAV azon határozatát, miszerint körülbelül 50-50 milliárd forintnyi áfa és büntetés megfizetésére kötelezték volna a Docler Holding-ot. A bíróság megállapította, hogy az adóhatóság jogszerűtlenül használt bizonyítékokat a vádemeléshez annak ellenére, hogy azok sem bizonyították az adócsalást.[22]
Nem gondolom hogy a baloldal szekerét kívánná tolni, ő nem az a kategória aki eltűri azt hogy neki a baloldalon található kétes képességű emberek parancsoljanak, de ugyan ez igaz a másik oldalról is. Őt azért próbálták meg megszorongatni mert nem függött senkitől, és a mai napig igaz rá, neki a jövedelme nem a haveroktól, meg Magyarországról származik. Szerintem a cég bevételeinek még 0,5% se jön Magyarországról.
Igazából a magyar adórendszer ilyen téren szar, nem kedvez a innen kinövő multiknak, de főleg nem az online térben üzemelő vállalkozásoknak.
Szóval lehet eltartott kisujjal fújolni hogy ehh pornó, hát nem lesz erkölcstelenebb mint azok akik az egyszerű adófizetők vérét szívják különböző módokon.

Amúgy ezt most úgy írtam meg hogy én erről csak most hallok először.
Tudomasom szerint Luxemburgba ment a ceggel, nem Amerikaba. Itt kb 10x akkora adot fizetne, mint a penzmoso csaladi mafia mini kamuallamaban.
Azért ez sok mindentől függ, nyilván jobban ismered az országod szabályait, de cégként, nagyon jó lehetőségek vannak az adóelkerülésre, főleg ha globális a tevékenységed, mondjuk egy nevada tud lehetőségeket nyújtani ilyen téren, de gondolom rengeteg tényezőt figyelembe vettek a döntésnél. Egy biztos a nemzetközi adó tanácsadók csodákra képesek. :)
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Nekem az volt fura, hogy wilson ajánlott tőle egy tök üres Jakupcsek interjút, de így máris érthető a dolog. :oops:
???
Nekem abból kb. az jött le, figyelembe véve a mostani részletet, hogy tulajdonképen ugyan azt kínálja, mint Márki-Zay, csak sokkalta normálisabb, konszolidáltabb és kulturáltabb hangvételben előadva. Kérdés, hogy ki veszítene, vagy ki nyerne legtöbbet az indulásával?
Mondjuk sose értettem, hogy egy multimilliárdos, aki egy csomó mindenben tud filantrópkodni, akár negatív, akár pozitív értelemben és ebben sokkal hasznosabban és sikeresebben és sokszor szabadabban tud beavatkozni, mint egy megalkuváskényszerben levő politikus, az miért akar politikai pályára menni?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 847
91 298
113
Tudomasom szerint Luxemburgba ment a ceggel, nem Amerikaba. Itt kb 10x akkora adot fizetne, mint a penzmoso csaladi mafia mini kamuallamaban.
Itt is, ott is.

Viszont, mit találtam.

2016-tól Gattyán az Amerikai Egyesült Államokban kezdett terjeszkedni újfajta videostreaming-szolgáltatásival, pl. az élő zenét kínáló SonicBox-szal vagy az Oranum internetes jósdával.

@milagro sztem egy online CV-t megér. ;)
 
K

kamm

Guest
???
Nekem abból kb. az jött le, figyelembe véve a mostani részletet, hogy tulajdonképen ugyan azt kínálja, mint Márki-Zay, csak sokkalta normálisabb, konszolidáltabb és kulturáltabb hangvételben előadva. Kérdés, hogy ki veszítene, vagy ki nyerne legtöbbet az indulásával?
Mondjuk sose értettem, hogy egy multimilliárdos, aki egy csomó mindenben tud filantrópkodni, akár negatív, akár pozitív értelemben és ebben sokkal hasznosabban és sikeresebben és sokszor szabadabban tud beavatkozni, mint egy megalkuváskényszerben levő politikus, az miért akar politikai pályára menni?
Ez ilyen hatalmi mania. Ok nem igy gondoljak, de valojaban a sikerhajhaszas tipikus esete. Raadasul az osszes ilyen elhiszi, hogy valami fantasztikusan jo uzletember - mikozben pl Gattyan a legalja mocsokkal lett milliardos, nulla "egyeni" innovacioval (nem, az egyeni porn streaming sem az o otlete volt.)
Valojaban igazabol semmi kozuk semmihez, plane nem politikatudomanyhoz - hacsak nem szerzett egy PolSci major vegzettseget valahol kozben? -, de pont ezert altalaban nem is jok semmire, csak elbaszarintanak egy kozepesen szemermetlen osszeget erre es qrva fontosnak erzik magukat hirtelen, nem 'pornomilliardos' lesz tobbe, ugye...