[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 556
16 094
113
Hát annyi jó van ebben a cikkben, hogy felveti a 12 éve regnáló 2/3 nem a megfelelő irányba halad a mezőgazdaság fejlesztése terén, sőt a cikk levonja a tanulságot, hogy csak a mezőgazdaság visszafejlesztése lehet az irány, mert az épített megoldás nem jó (nincs rá pénz mert 12 évig semmit nem csináltunk) egyszerűen adjunk fel termőterületeket ártérnek a megoldás. Ez egy szükségmegoldás. Lehetne hatékonyabban, szabályozottabban, drágábban, de most csak erre van pénz... ez is valami, ha most végre belátják amit már 12 évvel ezelőtt is megmondtak a szakemberek... csak akkor néznek szembe vele, amikor már nincs más lehetőség, ez a cikk egy félbeismerés a félrevezetett mezőgazdaságfejlesztésnek. Új kormányzati negyedre van pénz, meg a Hadtörténetit új épületbe költöztetni, hogy a HM is beköltözhessen a várba, de a mezőgazdasági termelés problémáinak megoldására nem volt... amiről nem szól a cikk, hogy ez is pénzbe fog kerülni, mert a termőföldek tulajdonosait kártalanítani kell majd amiért tremőföldből ártérré minősítik át a területeket valószínűleg kisajátítással együtt.
A megoldás egyébként jó abbóla szempontból, hogy a nedves, ártéri erdőterületek amúgy vonzzák is az esőt, érdekes, de ez egy önvisszacsatoló folyamat, oda megy az esőfelhő, ahol már eleve van víz, szóval van benne ráció, hogy a mezőgazdasági területek között ártéri erdőket tartunk, mert a bevonzott esőből talán máshova is jut, vagy onnan ki lehet majd pumpálni. De ezt a munkát nem ma kellett volna elkezdeni... és egyébként is a termőterületek jelentős csökkenésével fog járni ez az intézkedés, nem mintha már nem csökkenne amúgy is hosszú évek óta.

És akkor ezt fogjuk még tovább csökkenteni lol.
Komolyan ennyi jött le??? 4-6 aranykoronás "szántóföldön" mit akarsz "hatékony" módszerekkel termelni?! Most jön az "erdőt", mint a sötétzöldek csodafegyvere? Az erdő iszonyatosan vízteleníti a feltalajt (1 db fa nyáron akár 100-300 L vizet párologtat naponta!) és már azok is kezdenek kiszáradni (Békéscsabán akácosok, nyarasok mentek tönkre). Milyen szakemberek és mit mondtak meg?! Remélem nem a legendás kommancs-káder kifizetőhelyként működő vízügyre gondolsz, ahol a csatornákat talajvízig kotorják!
2 opció van; erőltetjük a korszerű mezőgazdaságot és 10 év múlva tevés kirándulásra mehetünk a lakhatatlan alföldre. Vagy a második; ahol csak lehet, azonnal visszakötni a holtágakat az élővízre, földcsere program (legeltetésre kiváló árterek), halgazdaságok támogatása, stb. Lehet ekézni a kormányt, de pont ők hirdették meg a tanyató programot is. Érdekelne, h valaha gazdálkodtál e ezek után, de kétlem.
 
W

Wilson

Guest
Nem tudom, én 2015ben voltam utoljára azthiszem, de már akkor is elkezdődtek az utak felújításai. Én mondjuk pont Segesvár-Keresztúr-Udvarhely útvonalon.. hááát... mondjuk amíg kiértünk irigykedtünk sok helyen, illetve voltam 17-18 környékén Brassóban szintén busszal. Lehet, hogy az emlékek megszépülnek, de hasonló rendű utakon pl. Bács Kiskunban sokkal rosszabb minőségűek voltak. Nekik az autópálya az sokáig szenvedés lesz.. a főútvonalakkal meg inkább az probléma, hogy milyen közel vannak az épületekhez, talán keskenyebbek is valamivel és eléggé kanyargósak.

@kamm:
Még szerencse, hogy nálunk csak élvonalbeli felszerelések vannak.
HX? Hol vannak aktív szolgálatban nagy számban az MH-ban?,
A4: Jelenleg van pár darab.. vajon eljutnának-e a román csapatokkal szemben, vagy mondjuk akár a HIMARS odacsapna esetleg a 40 éves 16osok közül valamelyik. Illetve azzal az óriási darabszámmal mit tudunk kezdeni?
Román IFV: MLI-84, Piranha a btr ellenálló páncélzatával szemben.
Létszám: Még jó, hogy hegyipásztorokból áll és nem képzik őket, sőőt se csendőrség se SRI nincs náluk... még szerence, hogy nálunk mindenki magasan képzett elitkatona.. :D :D :D
Ipar: Tényleg ők a leggázabbak az IT szektorban, jaa az tényleg nem fontos. Náluk és nálunk mióta van Airbus? Hány helikoptert is szereltünk mi össze? és ők? Ja, hogy ők még exportáltak is. Uhh tényleg ők hülyék.. TR-85 egy hulladék.. szerencsére mi tiporjuk őket, mert ugye akkora hadiipar van nálunk.. sikerült pár mindenhol elbukó Kommondort összehegeszteni.

Nincs angol wc: Egyébként az megvan, hogy a román fiatalok boldogabbak és egyébként találékonyabbak, mint az elkényeztetett magyar, ugye? Legalábbis nagy átlagban. Egyébként sok helyen pedig a guggolós wc higéniai okokból terjedt el és bár kényelmetlenebb, de egészségesebb.

De neked lehet bármit magyarázni, nem tudom éltél-e kint és láttad e a különbséget mondjuk a Parcium, Erdély és Mordor között. Gondolom nem, én éltem és sokat jártam ki, ráadásul nem úgy ahogy az átlag magyar kamionsofőr elmondja, hogy mekkora világlátott ember, de igazából kommunikálni nem tud se angolul, se németül viszont osztja az észt, hogy mi van külföldön.. mert bár a helyiekkel nem tud kommunikálni, de ő lát valamit a szélvédőn keresztül meg hozzágondol, illetve alkalmak adtán tapasztal valamit és máris megvan a vélemény, amit szórnak szanaszét. (Tisztelet a kivételnek, bár abból nagyon kevés van.)


Én sem szeretem őket, de eltudok velük lenni, mert ugyanolyan emberek mint mi. Vannak normálisak és idióták is.
Te lenézed őket, régen én is lenéztem őket, míg nem éltem közöttük - is - , mondjuk pont az ilyen hozzáállásoknál szoktak csatákat bukni. :D De biztos nincs igazam. :D Hallgass csak az erdélyi barátaidra akik nagy része a magyar államhoz dörgölőzik mikor az ad valamit, de a romántól is ugyanúgy elveszi. Nagyon patrioták és utálják a románokat, de mégis a nagy részük a román fociválogatottnak szurkol, csak hogy 1 konkrét példát mondjak.. és ilyenből még sok van ám.
Azért a román útfelújítás technológiai része is megér egy misét, dióhéjban az esetek 99%-ban a minél rövidebb idő alatt a minél látványosabb eredmény elérése a cél cserébe feláldozva pl az élettartamot...

Ami pedig a román hadsereget illeti nincs jobb állapotban mint a magyar, sőt az ő haderőfejlesztésük egy jelentős részét elviszi a haditengerészetük felépítése.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
691
1 717
93
Azért a román útfelújítás technológiai része is megér egy misét, dióhéjban az esetek 99%-ban a minél rövidebb idő alatt a minél látványosabb eredmény elérése a cél cserébe feláldozva pl az élettartamot...

Ami pedig a román hadsereget illeti nincs jobb állapotban mint a magyar, sőt az ő haderőfejlesztésük egy jelentős részét elviszi a haditengerészetük felépítése.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
A romulánokról annyit tudok csak "érdemben" hozzászólni hogy két éve mikor hatalmas szájkarate fotelcsata zajlott köztem és vagy 15 romulán között valamelyik online felületen (egy-két komment erejéig beszállt egy magyar is mellettem, de nem bírta a gyűrődést az a "gyáva sz@r" :D ) hogy "kinek lesz több F35 meg atomtengeralattjárója 2020-ban" és akkor "leszállt az égből" egy román (állítása szerint) katonatiszt a flottájuktól és leb.szta a sajátjait, hogy nincs 22 millió román csak kb. 15, a gazdaságuk szar, és ezek a beszerzendő eszközök, amit vízionálnak "esetleg 2060-ban", de leginkább sosem valósulnak meg, aztán azt, hogy Erdély az erdélyieké meg van ott vegyesházasság is és, hogy sok a sváb is de még az államfő Klaus se román az autonómia meg jár nekik. És itt jön a lényege, hogy felém azt kommunikálta, hogy a románok számos konfliktusban nemzetközi misszióban részt vettek, de nem az ottani mobilwc-ket őrizni, hanem harcoltak(!) kb. 200 román elesett a 17 év alatt rengeteg amerikai tudást és tapasztalatot szereztek és többszáz(!) ellenséget iktattak ki, tehát szagoltak puskaport velünk ellentétben (viszont ezt nem tudom, hogy tényleg így van-e)
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 647
113
A romulánokról annyit tudok csak "érdemben" hozzászólni hogy két éve mikor hatalmas szájkarate fotelcsata zajlott köztem és vagy 15 romulán között valamelyik online felületen (egy-két komment erejéig beszállt egy magyar is mellettem, de nem bírta a gyűrődést az a "gyáva sz@r" :D ) hogy "kinek lesz több F35 meg atomtengeralattjárója 2020-ban" és akkor "leszállt az égből" egy román (állítása szerint) katonatiszt a flottájuktól és leb.szta a sajátjait, hogy nincs 22 millió román csak kb. 15, a gazdaságuk szar, és ezek a beszerzendő eszközök, amit vízionálnak "esetleg 2060-ban", de leginkább sosem valósulnak meg, aztán azt, hogy Erdély az erdélyieké meg van ott vegyesházasság is és, hogy sok a sváb is de még az államfő Klaus se román az autonómia meg jár nekik. És itt jön a lényege, hogy felém azt kommunikálta, hogy a románok számos konfliktusban nemzetközi misszióban részt vettek, de nem az ottani mobilwc-ket őrizni, hanem harcoltak(!) kb. 200 román elesett a 17 év alatt rengeteg amerikai tudást és tapasztalatot szereztek és többszáz(!) ellenséget iktattak ki, tehát szagoltak puskaport velünk ellentétben (viszont ezt nem tudom, hogy tényleg így van-e)
Most is harcol 500 kint ukrajnában tehát lehet igazsága neki!
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 642
888
113
Azért a román útfelújítás technológiai része is megér egy misét, dióhéjban az esetek 99%-ban a minél rövidebb idő alatt a minél látványosabb eredmény elérése a cél cserébe feláldozva pl az élettartamot...

Ami pedig a román hadsereget illeti nincs jobb állapotban mint a magyar, sőt az ő haderőfejlesztésük egy jelentős részét elviszi a haditengerészetük felépítése.
Még szerencse, hogy itthon is nagyon jó minőségű, hosszú élettartamú utak készülnek, valós áron. :) Igaz?
 
  • Tetszik
Reactions: bel