Most őszintén, ezt végiggondolta valaki? A Kárpát-medencei népeknek egy közös szövetsége? Úgy, mint magyarok, románok, szlovákok, ruszinok, ukránok, szerbek, horvátok, együtt, mint egy nagy család? Hú, az biztos nagyon szuper lenne, akkora lenne a bizalom, hogy csak na. Meg senki nem akarna ám a Kárpát-medencén kívül eső nemzetrészéhez tartozni, á, dehogy.
Valaki azt is kitalalta, hogy ezekhez meg dobjuk hozza a baltiakat, lengyeleket, ukranokat(!), bolgarokat. Az biztos tutibb
Szerintem is sok orultseget papirra vetnek, a szomoru inkabb az, hogy az "ilyesmik" letrejottekor senki se kerdezte meg eddig sem az "istenadtanepet" es a dolgok ugy festenek hogy ezutan sem
Azt akarom, kihozni ebbol, hogy ez nem ugy van, hogy kiallunk a terre es azt mondjuk, hogy "szia uram, mi ezt nem szeretnenk...".
Eloallitanak muvileg kivulrol egy helyzetet ahol vegeredmenyben a kis onallo allamoknak, ket lehetoseguk lesz, vagy besorolnak valami "kepzodmenybe", vagy teljes mertekben megsemmisulnek... (vagy gazdasagilag, vagy katonailag, vagy is-is) ez sajnos egy letezo szcenario, kerdes meddig fokozzak a haborus oruletet stb. (ez pl. lehet az Europai Egyesult Allamok, Intermarium, Dunamenti Szovetseg, tenyleg barmi amit fantazia kepes kihozni...) Ha elsore nem megy, akkor az egyik "kicsit" bedaraljak. Abbol a tobbi megerti merre az arra . . .
A klasszikus ervenyes: "A nemzetkozi helyzet fokozodik."
Mar az is nyereseg ha keveset vesztunk, vagy 0-ra jovunk ki az elkovetkezo evekben sajnos
Az ilyen "onrendelkezunk", meg "szavazgatunk" hozzaallas nem lesz jellemzo szerintem a jovore
Erobol fognak ujra politizalni: mennyi tank, mennyi ember, mennyi raketa, mennyi nyersanyag... most mindenki helyezgeti a figurakat, hogy jobb kiindulo pontbol alkudozhasson. Kozben meg mar zajlik a "spanyol polgarhaboru 2.0", ahol az uj taktikakat meg fegyvereket probalgatjak . . .
Azon kell lenni, hogy ez a kutyaszorito vagy ki se alakuljon, vagy olyan mederbe tereljuk, amibol meg valami kolcsonos win-win szitu meg esetleg eloallhat. De lehet, hogy csak tul komor vagyok igy egy hosszu melos nap utan