Baszki, tényleg ennyire nehéz megérteni a dolgot?
Azt hittem, hogy azért ennél a szintnél értelmesebb emberek járnak ide.
A románoknak most kell megvenni a T-55 és 62-t? A románok raktárban tárolják? Egyáltalán mennyi bevethető van? Mennyi személyzet hozzá? Vagy egyáltalán van e akkora haderejük, hogy ennyit kiszolgáljanak, mellé rakják a többi technikát, gyalogságot etc? Egyáltalán eljutnának e határig és azon túl meddig lábon?
Itt arról volt tegnap szó, hogy a saját gyártáson felül azonnal, tegnapi hatállyal venni kell rengeteg plusz dolgot ...amit majd raktárakban elraktározunk, ha(!) lesz elég új cucc. De ez nem annyi, hogy besétálunk a német hadilomi boltba, kifizetjük az árát és ennyi az össz költsége a dolognak, hanem erre még elég sok minden rárakódik. És kérdés, hogy így, összességében megéri e MOST venni ilyen kondíciók mellett; jelent e olyan szintű képességnövekedést, mint amennyit sokan elvárnak tőle. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem... de még számszerűen az se derült ki, hogy lenne e rá keret. Persze, kell, hogy legyen; de azért nem adnak a boltban olcsóbban kenyeret, mert korog a hasunk.
Igen, elcigányoztuk a dolgot; mint ahogy jönnek szénáért, hogy "Főnök, három bála van, nincs mit adni neki, éhendöglik a ló, aggyá már el pár bálát", amire mit gondol az ember, hogy miért nem vettél időben... mi is lehet, hogy vehettünk volna időben, nem vettünk. Ha ma észbekapnának a döntéshozók meg nem tudom, hogy valóban megérné e még venni. Van aki szerint igen, de lehet, hogy más szerint meg nem.
De tudom, én vagyok a fasz, mert nem látom be, hogy egy beszerzés összköltségében nehogymár ne legyen még 21 milliárd plusz.