[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 890
93
Szorakoztato visszaolvasni az altalam par honapja alaposan kifejtett magyarazatot. Kar, hogy a felet sem ertetted meg, es igy marhasag lett a vege...
Lehet jobb lett volna betenned azt az alaposan kifejtett magyarázatodat, de elég lett volna a hozzászólásod számát betenni.

De, azért kifejthetnéd, hogy pl. a hollandok mekkora nemzeti ünnepet rendeznének annak örömére, hogy pl. az Europoort Rotterdam olyan évi ~20-30% bevételkiesést jelent az említett útvonal kiépítése.
De, kifejthetnéd azt is, hogy melyik hajóskapitány vagy hajóstársaság hagyná ki azt a lehetőséget, hogy ~10 000 km-rel rövidebb útvonallal tehet meg egy fuvart.

Szívesesen tanulok új gazdaságtant. Csak a gyakorlattól elrugaszkodott nagyon elméleti oktatók tanítanak olyan marhaságot, hogy a cégek szeretik a szabad versenyt. A valóságban nagyon nem szeretik.

Amúgy rajtad kívül majdnem mindenki értelmezi, hogy magyar fórumban illik magyar ékezetes betűkkel írni. Tudom nem előírás, de.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 466
23 986
113
a social media stábja képtelen volt ezt az egyszerű feladatot megugrani
A kedvenc politikusom Natalia Poklonskaya saját maga posztolt :( Amióta tavaly nyár óta főügyész, bejelentette, hogy nem posztol mert nincs rá ideje :(
Nem védeni akarom ezt a német törpe boszorkányt, de van olyan is aki maga csinálja.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Miért ne posztolhatna saját maga?
Nagyon sok politikus saját maga posztol. Akármennyire el vannak eresztve, annál sokkal sóherebbek hogy ilyenre embert vegyenek fel.
De most komolyan nem feltételezzük, hogy ismeri a magyar zászlót egy magyarországi nagykövet?!
Nem kell ott is ürgebőrbe bujtatott ügynököket keresni, ahol nincsenek.

Azt meg különösen nem értem, hogy "ezt meg csinálják velünk".
Miért? Mi történt?
Nem küldött el jó mamába.
Nem uszította ránk a CIA fedőszervezetét.
Egyszerűen csak szar zászlóra tappantott. Nekem monitoros gépen sem tűnt fel a sárga címer a zászlóban.
Én is volt már, hogy olasz helyett írt tettem be - hogy vágjam le a kezem o_O
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
A kedvenc politikusom Natalia Poklonskaya saját maga posztolt :( Amióta tavaly nyár óta főügyész, bejelentette, hogy nem posztol mert nincs rá ideje :(
Nem védeni akarom ezt a német törpe boszorkányt, de van olyan is aki maga csinálja.
Ez valószínűleg a kivétel. Egy nagykövetnél biztos van PR-stáb is.
 
K

kamm

Guest
Minek lépnénk ki Viktor kibaszot jó diplomáciai képessége úgy üt nagyot, ha az eu-n belül vagyunk. Kívülről nem lenne ekkora mozgásterünk
A diplomaciai kepessegeit talan inkabb hagyjuk, kb annyibol all, hogy gatlastalan, meg faragatlan.
Ez hol jo, hol meg rossz, mostanaban inkabb az utobbi.
Az viszont teny, hogy teljesen sulytalan, partvonalon szotyizo, bekiabalo kis senki lenne az EUn kivul.


egyelőre (ti. nem = egyenlőre)
 
  • Vicces
Reactions: zeal and hete

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 890
93
Ennek semmi koze a tavhoz, a szazalekokat meg az alfeledbol huztad ki, mert senki nem tudja meg megbecsulni sem.
Látod, ezert mondom, a felét (sem) sikerült megertened. :p


Leirtam reszletesen, meg azt is, hogyan kell atpakolni mas, kisebb hajokra, altalaban a gorogoknel (ha nem a direkt VLCS fogadasra kepes Rotterdamba erkeznek, hanem csak valamelyik masikba pl horvath, olasz kikötőbe.)

Ami nalad teljes egészeben kimaradt, az a lényeg, hogy egyetlen hajón elmegy 15-20 ezer (!) TEU, mig vonaton mondjuk 100-150 (es akkor mar kettot raktak egymasra, es felteteleztuk, elbirja a ruszki, ukran stb nyomtav egeszen Budapestig.) Igen, 100-200 baromi hosszú (200m+) tehervonat kell egyetlen megahajó kivaltasara.

A nagy tudomany az automatizalt, 5G-integralt ket intermodal hub lesz ill. lett volna (Putyin aggresszioja keresztbetett mindennek) a magyar es a lengyel hataron, ezzel a gyorsan szállítandó aruk piacat valoban le lehetett volna nyulni, valamint a román, magyar, szlovak, cseh, osztrák stb meg lengyel piacokat reszben vagy egészében el pehetne látni dirket kapcsolattal.

Mashol azt is leirtam, nem véletlenül Rutte és aljas kis brigadja orditja, higy MO zarjak ki az EUbol - nekik ez életveszélyes, hiszen az elmult 300 evben kialakított kis kvazi-monopoliumukba akarnak beletenyerelni...


Jajj, nem vagy te ehhez eleg okos, ne erolkodj ennyire, mert ugy maradsz.
Biztos így van, ahogy elképzeled. Csak az ilyeneket a valóság néha pofán csapja.

Szerintem jelentkezz a kínaiaknál kereskedelmi és logisztikai tanácsadónak. Nem biztos, hogy sikerrel jársz, mert ők valamiért úgy gondolják, hogy reális az elképzelésük. Miből gondolod, hogy a kínaiak nem gondolták át az egészet? Ja, hogy ők hülye ázsiaiak és ők az ilyesmire képtelenek. AHA. Én úgy vettem észre, többnyire bejön az elgondolásuk, főleg ha befektetésről van szó.

Mit gondolsz mennyi 15 000 konténert szállító hajó van? És mennyi 1 000 – 8 000 konténernyit szállító hajó? Klaine Fische, gute Fische, ahogy a bölcs paraszt mondaná.

A másik. Ha ennyire esélytelen, gazdaságtalan, hülyeség ez a beruházás, akkor miért is támadják ennyire elkeseredetten? Nem az lenne a normális, ha a vetélytársam valami hülyeséget akar csinálni, akkor inkább támogatom?
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Szerinted hány perc alatt tennének ki a NATO-ból?
szerintem, aki reális fenyegetés, az mind NATO tag, a NATO nem fog ellenük megvédeni, viszont szerintem, a vicc mennyiségű leopard beszerzés árából megteremthető lett volna az egészségügyi szűrőlabor rendszer, és nem egy külföldi multihoz menne a vizsgálatok nagyobb része (synlab)
Esetleg az egyetemi laborok, és főleg kutatók fizethetőek lennének, a fegyvertelen gripenjeink árából, és akkor talán lenne reális esély előre lépni.
Vagy mondjuk az NNK, Nébih, NAV meg tudná fizetni az ellenőreit, és így lenne valós ellenőrző rendszer, ami miatt esetleg a vadkapitalista, munkajogot, és biztonságot súlyosan megszegő kkv és hozzájuk idomult kisebb multi cégek nem gondolnák azt, hogy megoldjuk boritékba, lejárt élelmiszerből, számla nélkül okosba, ami nagyban hozzájárulna az ország versenyképességéhez.
Így cserébe van egy hadseregünk, ami még árvízi védekezésben sem képes segíteni, mert Csobánkáról több önkéntes jön össze homokzsákot pakolni, mint amennyi a teljes harcoló, és ez által erre bevethető honvéd állomány.
 

zulu

Well-Known Member
2012. március 8.
635
906
93
szerintem, aki reális fenyegetés, az mind NATO tag, a NATO nem fog ellenük megvédeni, viszont szerintem, a vicc mennyiségű leopard beszerzés árából megteremthető lett volna az egészségügyi szűrőlabor rendszer, és nem egy külföldi multihoz menne a vizsgálatok nagyobb része (synlab)
Esetleg az egyetemi laborok, és főleg kutatók fizethetőek lennének, a fegyvertelen gripenjeink árából, és akkor talán lenne reális esély előre lépni.
Vagy mondjuk az NNK, Nébih, NAV meg tudná fizetni az ellenőreit, és így lenne valós ellenőrző rendszer, ami miatt esetleg a vadkapitalista, munkajogot, és biztonságot súlyosan megszegő kkv és hozzájuk idomult kisebb multi cégek nem gondolnák azt, hogy megoldjuk boritékba, lejárt élelmiszerből, számla nélkül okosba, ami nagyban hozzájárulna az ország versenyképességéhez.
Így cserébe van egy hadseregünk, ami még árvízi védekezésben sem képes segíteni, mert Csobánkáról több önkéntes jön össze homokzsákot pakolni, mint amennyi a teljes harcoló, és ez által erre bevethető honvéd állomány.
szerintem a legnagyobb fenyegetés Ukrajna. Nem NATO tag.

Normális adórendszer kellene és akkor a fenti problémák nagyrésze nem létezne.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 940
19 231
113
szerintem a legnagyobb fenyegetés Ukrajna. Nem NATO tag.

Normális adórendszer kellene és akkor a fenti problémák nagyrésze nem létezne.
Teljesen jó a mostani adórendszer, nem bünteti a nagyobb termelékenységet/többlet munkát jobban, és a kedvezmények is mind ösztönzőek.

Akarat és bátorság kellene a pocsolya felkavarására, ahogy a hálapénzhez félig-meddig se mertek hozzányúlni. A hatóságoknak a dolguk kéne végezniük, de rendszerszintű a korrupció és a lustaság, és nem, ez nem NER sajátosság, így volt ez már nagyon rég, és senki sem érdekelt a változásban a rendszer üzemeltetői közül.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Krím Oroszok általi megtámadása, anektálása verte be az első szöget ebbe az ez nem fontos mert kitöl félünkbe, majd Ukrajna full scale megtámadása kombinálva Putyin "béke" ajánlata verte be az utolsó szöget ebbe a rendszerbe. Van kitől félni, nem is kicsit. Az Orosz imperializmus fullba megy.
Ha ignoreon lenne:
“Krím megtámadása… Ukrajna megtámadása…Van kitől félni… Orosz imperializmus fullba megy”

Levezetnéd kérlek, hogy nekünk itt Magyarországon milyen félnivalónak van az orosz “imperializmustól”?
Úgy értem, milyen orosz érdek fűzödne a megtámadásunkhoz?
Csak mert a közelmúltbeli ukrán események orosz szemszögből érthetőek, nekem legalábbis annak tűnnek:
  • nyugatbarát ÉS oroszellenes kormány hatalomra segítése az USA által
  • a szevasztopoli kikötőjük átjátszása USA/NATO kézre, de legalábbis orosz bázisként megszűnt volna létezni
  • orosz etnikumú lakosság folyamatos, egyre erősödő vegzálása
  • Európa legnagyobb haderejének előállítása az orosz előszobában, ráadásul kiemelt NATO-partnerség mellett.

Szóval mi nem vagyunk határosak velük, stratégiai (biztonsági) jelentőségünk orosz szempontból nincs, és nem is nagyon várható, hogy lenne. Az oroszok szempontjából a magyar status quo pont megfelel.

Akkor milyen veszélyről beszélsz?
 
Status
Not open for further replies.