Nem tudom, hogy mire készül a NATO, honnan is tudnám. Életemben nem találkoztam senkivel, aki a NATO-ban döntéshozó lenne. De azt tudom, hogy rajtunk kívül minden ország úgy gondolja, hogy jobb az oroszt ott megállítani, ahol most van, és nem a saját határainkon. Ha Ukrajna nem kap fegyvert és támogatást, akkor az oroszok már bedarálták volna őket. Persze nem olyan könnyen, mint elsőre gondolták, de azért mára már egy orosz bábkormány ülne Kijevben. És akkor mi történt volna tovább? Moszkvában örömünnep, egy hétig az összes szökőkútból vodka folyt volna, mert megnyerték a háborút. Aztán pár hónap feltöltés, és felkészül Moldova, Transznisztria. Még erre is mondhatjuk azt, hogy sok orosz él arra felé, és Debrecenért meghalunk, ha kell, de Kisinyovot ott egye meg a rosseb. De engem azért nagyon aggaszt Putyin 2021-es, még a háború előtt megfogalmazott feltételei közül az, amiben azt követelte, hogy a NATO vonuljon vissza az 1997-es határok mögé. Ebben mi is benne vagyunk, ha jól gondolom.
https://www.portfolio.hu/global/202...-magyarorszagrol-az-amerikai-katonakat-517320
Putyin víziója a Szovjetúnió újraélesztése. És ennek mi is az érdekszférájába tartoztunk, így nem hiszem, hogy a többi szockó országgal egyetemben a lelke mélyén Putyin lemondott volna K-Európáról. A kérdés az, hogy mi lenne akkor, ha a dolgok Putyin forgatókönyve szerint alakulnának. És ez innentől eléggé on topic. Most viszont abban a helyzetben vagyunk, hogy sem az orosz forgatókönyve nem jó nekünk, sem az ukrán. Két szék közül a földre sikerült esnünk.