[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
Azt nem reménynek hívják hanem illúziónak. Sok sikert kívánok (köztünk magunknak is) minden, a Lajtától keletre létező európai országnak akik megpróbálnak egy 3-4 évszázados hátrányt behozni a nyugattal szemben.
Csak azoknak sikerült, akik valamekkora függetlenséget/semlegességet kivívtak maguknak. Ausztria, Finnország (hatalmas kereskedelmi többlet a SU-val) és Valamennyire Jugoszlávia, hogy aztán a végén elcsesszék, kivéve Szlovénia.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 573
113

Jeszenszky: Utolsó figyelmeztetést küldött Magyarországnak az Egyesült Államok​

Küdik majdan a viktóriát a viktornak sütiket osztogatni.
Negyon rühellem ezt a kecskefejű jeszenszkit.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 504
6 474
113
MED_0017439596.jpg
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 573
113
Csak azoknak sikerült, akik valamekkora függetlenséget/semlegességet kivívtak maguknak. Ausztria, Finnország (hatalmas kereskedelmi többlet a SU-val) és Valamennyire Jugoszlávia, hogy aztán a végén elcsesszék, kivéve Szlovénia.
Le kő bombázni meg sóval behinteni Bécset oszt egybül utolértük üket gazdaságilag.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
513
1 430
93
Van igazság abban amit írsz, azonban nem hiszem, hogy ha a szervezet, amibe beléptünk arra készül, hogy a keurópai tagjait feláldozza, illetve úgy képzeli el a nagy háborút, hogy azt itt KEurópában vívják meg, mi magyarok ehhez hevesen kellene bologassunk. Egyébként nem vagy tisztában az árulás fogalmával. Érthetően leírom. Az azt jelenti, hogy azt mutatom feléd, hogy mindenben egyet értek és mindenben támogatlak és ha úgy alakul a helyzet, akkor az addig magatartásommal ellentétesen, homlok egyenest más magatartást tanúsítok, azaz elárullak. Nagyjából ahogy a románok szoktak tenni. Mi jelen esetben nyilt lapokkal játszunk. Nem azt mondjuk, hogy jujj de jó a háború és támogatjuk az ukránokat, közben meg máson törjük a fejünket. Mi a többséggel ellentétben ellenezzük a háborút és nem is kívánunk abban részt venni. Ezt nyíltan vállaljuk/mondjuk, így a szövetségeseink jól tudják, hogy mire számíthatnak velünk kapcsolatban, nem mint egy árulónál. Akkor lenne árulása ha a NATO 5. cikkelye élesedne és mi nem tennénk eleget a kötelezettségünknek. Addig, pedig mindenki olyan álláspontra helyezkedik, amilyenre akar (hidd el még sok olyan EU-s ország van, aki szíve szerint nem döglene meg az ukránért). Szóval a magyar magatartás (mivel nyílt színi és számolni lehet vele) minden csak nem árulás.
És, hogy nem áll szóba Magyarországgal senki csak a "segglyukak", az egy nagy libsi hazugság. Ezt mantrázás 13 éve. Aztán közben volt nem egy Macron, Merkel, meg egyéb nagyobb nyugati vezetővel találkozó (pl. Trumpal, na jó ő nem számít, mert...). A Hlland, Dán meg egyéb mosott agyú ultarliberális kormányok tény, hogy nem verték le az ajtót, de hát ők nem tényezők.
Nem tudom, hogy mire készül a NATO, honnan is tudnám. Életemben nem találkoztam senkivel, aki a NATO-ban döntéshozó lenne. De azt tudom, hogy rajtunk kívül minden ország úgy gondolja, hogy jobb az oroszt ott megállítani, ahol most van, és nem a saját határainkon. Ha Ukrajna nem kap fegyvert és támogatást, akkor az oroszok már bedarálták volna őket. Persze nem olyan könnyen, mint elsőre gondolták, de azért mára már egy orosz bábkormány ülne Kijevben. És akkor mi történt volna tovább? Moszkvában örömünnep, egy hétig az összes szökőkútból vodka folyt volna, mert megnyerték a háborút. Aztán pár hónap feltöltés, és felkészül Moldova, Transznisztria. Még erre is mondhatjuk azt, hogy sok orosz él arra felé, és Debrecenért meghalunk, ha kell, de Kisinyovot ott egye meg a rosseb. De engem azért nagyon aggaszt Putyin 2021-es, még a háború előtt megfogalmazott feltételei közül az, amiben azt követelte, hogy a NATO vonuljon vissza az 1997-es határok mögé. Ebben mi is benne vagyunk, ha jól gondolom. https://www.portfolio.hu/global/202...-magyarorszagrol-az-amerikai-katonakat-517320
Putyin víziója a Szovjetúnió újraélesztése. És ennek mi is az érdekszférájába tartoztunk, így nem hiszem, hogy a többi szockó országgal egyetemben a lelke mélyén Putyin lemondott volna K-Európáról. A kérdés az, hogy mi lenne akkor, ha a dolgok Putyin forgatókönyve szerint alakulnának. És ez innentől eléggé on topic. Most viszont abban a helyzetben vagyunk, hogy sem az orosz forgatókönyve nem jó nekünk, sem az ukrán. Két szék közül a földre sikerült esnünk.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 342
113
Ment a like, de ennél nyilvánvalóan nagyobb haderő kell. De abban igazad van, hogy jelenleg hősi halál lenne az egyetlen opció.

Amúgy miből indult ki ez a vita/eszmecsere ?

Mert szerintem itt mindenki egyetért abban, hogy a honvédséget fejleszteni kell.
Fejlesztik is, a Zrínyi egy nagyon jó program.

3.vh meg nem lesz, mert semelyik uniós országban sem fogják tudni belekényszeríteni a lakosságot egy háborúba... rengeteg tüntetés van szerte Európában a háború ellen, persze a ratyi ballib média ezeket nem veri nagy dobra.. de a lényeg, hogy hiába a cenzúra, meg a véleményterror, Európa lakossága békepárti..
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113
Amúgy miből indult ki ez a vita/eszmecsere ?

Mert szerintem itt mindenki egyetért abban, hogy a honvédséget fejleszteni kell.
Fejlesztik is, a Zrínyi egy nagyon jó program.

3.vh meg nem lesz, mert semelyik uniós országban sem fogják tudni belekényszeríteni a lakosságot egy háborúba... rengeteg tüntetés van szerte Európában a háború ellen, persze a ratyi ballib média ezeket nem veri nagy dobra.. de a lényeg, hogy hiába a cenzúra, meg a véleményterror, Európa lakossága békepárti..

A Zrínyi nem egy nagyon jó program. A Zrínyi egy tetű lassú és alulméretezett program, aminek végeredménye egy NATO-nak felajánlott nehéz dandár lesz + egy szedett-vedett közepes.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113
Nem tudom, hogy mire készül a NATO, honnan is tudnám. Életemben nem találkoztam senkivel, aki a NATO-ban döntéshozó lenne. De azt tudom, hogy rajtunk kívül minden ország úgy gondolja, hogy jobb az oroszt ott megállítani, ahol most van, és nem a saját határainkon. Ha Ukrajna nem kap fegyvert és támogatást, akkor az oroszok már bedarálták volna őket. Persze nem olyan könnyen, mint elsőre gondolták, de azért mára már egy orosz bábkormány ülne Kijevben. És akkor mi történt volna tovább? Moszkvában örömünnep, egy hétig az összes szökőkútból vodka folyt volna, mert megnyerték a háborút. Aztán pár hónap feltöltés, és felkészül Moldova, Transznisztria. Még erre is mondhatjuk azt, hogy sok orosz él arra felé, és Debrecenért meghalunk, ha kell, de Kisinyovot ott egye meg a rosseb. De engem azért nagyon aggaszt Putyin 2021-es, még a háború előtt megfogalmazott feltételei közül az, amiben azt követelte, hogy a NATO vonuljon vissza az 1997-es határok mögé. Ebben mi is benne vagyunk, ha jól gondolom. https://www.portfolio.hu/global/202...-magyarorszagrol-az-amerikai-katonakat-517320
Putyin víziója a Szovjetúnió újraélesztése. És ennek mi is az érdekszférájába tartoztunk, így nem hiszem, hogy a többi szockó országgal egyetemben a lelke mélyén Putyin lemondott volna K-Európáról. A kérdés az, hogy mi lenne akkor, ha a dolgok Putyin forgatókönyve szerint alakulnának. És ez innentől eléggé on topic. Most viszont abban a helyzetben vagyunk, hogy sem az orosz forgatókönyve nem jó nekünk, sem az ukrán. Két szék közül a földre sikerült esnünk.

Ha a jenkik nem nyomulnak az ex-szovjet térségben, nem fúrják meg az EU-orosz gazdasági kapcsolatokat és Ukrajna nem pattog, az oroszoknak eszébe sem jutott volna beradálni őket.
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 911
7 609
113