[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 499
113
Az összes többire is vonatkozik, hogy a Bonsaiduce beléjük mászik és semmiben sem támogatják, sehol a
magyar érdekeket, ellentétben azzal, ahogy régen tették.
Ezek az országok szépen hátat fordítottak Mo-nak.
Mégis kitől várnád, hogy beálljon Mo mögé ha nem ezek? Majd Putin?
Aha...
Az imént felsoroltam az összes szomszédunkat (amelyből csak egy visegrádi). Közülük el tudom képzelni párról, hogy megjön az eszük (a szerbeknek meg soha nem is ment el).
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 173
29 078
113
Csak nem kell a tapasztalt ember a következő választási időszakokra, 'hangulat' keltésre?
Milyen érdekes, szerencsétlennel szemben előjön a vérszomj, a milliókat legyilkoltató szigetlakónak meg hogy nyaltad a talpacskáját. Budaházy éveket ült, sokkal kevesebbért, mint a szeretett ellenzékünk által importált német terroristák amit elkövettek. Kíváncsi vagyok, ők hány évet kapnak, és habzani fog-e a szád, h az kevés.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 401
63 381
113
Ahhoz kelleni szokott valami, ami 'megtámogatja', gazdaság /pl CZ/, hadsereg /pl PL/ meg efféle...
Nem basztatásból, de egy akkora és annyira 'súlytalan' ország, mint MO erre nem képes.
Önmagában a nettó gazdasági-katonai potenciál nem szavatolja a függetlenséget, csak ezt a téveszmét azért dobták be a köztudatba, hogy a függetlenség költséges fenntarthatatlanságának rémképével elijesszék a NATO ellen szavazókat.

A csehszlovákok függetlenségét a gazdaságuk soha nem garantálta. Megfordítom: soha nem voltak függetlenek, gazdasági képességük ide, vagy oda. Amióta létrejöt az OMM utáni Csehszlovákia, illetve 1993 után a Csehország és Szlovákia, jóformán egy percig se voltak függetlenek.

Lengyelek és az ő erős hadseregük? Az miféle függetlenséget garantált nekik idáig? 1939 augusztus 31-ig érvényes barátsági szerződésük volt a korszak legnagyobb két szomszédos hatalmával, a náci Németországgal és a Szovjetúnióval és még hadseregük is volt. Másnap megtámadták őket és évekre eltűntek a térképről. Utána a szovjetek kommandírozták őket, pedig még a VSz is a fővárosukról kapta a nevét.
És most? Most önálló, független a lengyel politika? A hadseregük, a politikájuk, a NATO-tagságuk minden, csak nem független.

A helyzet az, hogy pont, hogy egy súlytalan ország képes a semlegességre, ha amúgy jól sáfárkodik a geopolitikai sajátosságaival. Viszont így akkor máris nem lesz súlytalan, tehát ezt az ellentmondást pont, hogy nem a gazdasági-katonai potenciál, hanem a geopolitikai közvetítőszerep, a látványos el nem kötelezettség, a függetlenség önmaga biztosítja.
Egyszerűbben fogalmazva, a mindenkori gazdasági és katonai potenciál és az önállóság nem zálogai egymásnak, ez utóbbi kettő a "nice to have" kategória, míg az el nem kötelezettséget szimplán deklarálni kell és kész.
Ha ezekután megtámad minket valaki, az onnantól nyers agresszió, lehet fordulni az ENSZ-hez, aztán ha van olajunk, jönnek az amerikaiak, ha meg nincs, akkor nem.
Ezzel szemben most a NATO-ban a mi érdekeinket senki se veszi figyelembe akkor, mikor a NATO-n kívüli Ukrajna sorozatosan és nyiltan fenyegetőzik, ahogy tették ezt velünk a felvételért kuncsorgó finnek és svédek is. De pofátlankodnak a baltiak is, pedig őket még mi (is) szoktuk védeni.
Szóval jelenleg hazánk No.1 ellensége maga a NATO és annak legjobb jóbarátja, az ukrán állam.
Ezzel szemben viszont, ha egyátalán nem volnánk NATO tagok, akkor az osztrákokhoz és a szerbekhez hasonlóan az ukránok le se szarnának minket, de a NATO se parancsolgathatna. Max kérhetne.
Nekünk ez a NATO tagság 1999 márciusa, a Vajdaság bombázása óta csak permanens átok, de sosem volt áldás.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 645
7 138
113
Elmúlt 1-2 nap kicsit sűrű lett:
  • Szendi Romulusz menesztése
  • Budaházyék felmentése
  • Schadl György és a Végrehajtói Kar Elnökség lemondása
  • Varga Judit szerint zöld utat kaptak az EUs pénzek
  • Forint erősödik
  • Kínai befektetési Bank Magyarországon

Mi lehet a háttérben?
  • Véletlen
  • Háttéralkuk
  • DS látja, hogy nem tud polgárháborút csinálni Magyarországon
  • Más ötlet, magyarázat?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 499
113
Ok legyen, akkor nem a diplomácia, hanem aaaaa NER.
Megfelel?
Tehát egy NERlovag elment Bécsbe, megmutatta, mi a multikulti eredménye (tény, hogy egyoldalúan!).

Szóval nem “a magyar diplomácia”, és az általam említett szomszédaink közül csak egy, azaz 1 darabnál járt egy fidesznyik, és csinált egy videót alátámasztandó többek közt annak a határkerítésnek a létjogosultságát, amelyért maga az EU tapsikol éppen a lengyeleknél, csak mi már akkor megcsináltuk… és mikor is csinálta ezt Lázár úr? Öt éve?

willie_wonka_looks_retarded.gif
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Tehát egy NERlovag elment Bécsbe, megmutatta, mi a multikulti eredménye (tény, hogy egyoldalúan!).

Szóval nem a magyar diplomácia, és az általam említett szomszédaink közül egy, azaz 1 darabnál járt egy fidesznyik, és csinált egy videót alátámasztandó többek közt annak a határkerítésnek a létjogosultságát, amelyért maga az EU tapsikol éppen a lengyeleknél, csak mi már akkor megcsináltuk… és mikor is csinálta ezt Lázár úr? Öt éve?

willie_wonka_looks_retarded.gif
Egy példa volt. Számtalan van előtte, utána amik erodálták Mo nemzetközi kapcsolatait.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Igen, erre kértelek, hogy sorold a példákat, amikor a magyar külügy savazta az osztrákokat, horvátokat vagy a szerbeket.
Guglizz rá. Nem csinálom meg helyetted.
De elég akár egy kérdést feltenni: szerinted tényleg komplett idióták és gonosz, rosszindulatú emberek ülnek csak az
össze Közép-, Kelet-Európai ország kormányában? Vagy esetleg van is objektív oka, hogy miért maradt
teljesen egyedül Mo?
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 401
63 381
113
Egy példa volt. Számtalan van előtte, utána amik erodálták Mo nemzetközi kapcsolatait.
Magyaroszág nemzetközi kapcsolatait egész egyszerűen az errodálta le, hogy nekünk mindenki csak parancsolgat, de senki se áll mellénk. Pedig elvileg szövetségesek vagyunk, meg vétójogunk is van, vagy mifene.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 499
113
Guglizz rá. Nem csinálom meg helyetted.
De elég akár egy kérdést feltenni: szerinted tényleg komplett idióták és gonosz, rosszindulatú emberek ülnek csak az
össze Közép-, Kelet-Európai ország kormányában? Vagy esetleg van is objektív oka, hogy miért maradt
teljesen egyedül Mo?
Nem maradt teljesen egyedül, ezt próbáltam levezetni.
Hogy bizonyos sajtótermékek kipécézték ezt a semmire se jó V4 hulladékot, hát jaj-jaj, nem is tudom mire megyünk majd nélküle.
Hogy válaszoljak a másik felére is: menedzserpolitikusokkal feltöltött kormányok viszik a csehszlovákokat, meg a románokat is. Abban kompetensek, hogy az országaikat teljes mértékben behódoltassák az atlantistáknak, és azokat az országokat, akik nem így tesznek, fúrják ahol csak lehet.
Egyébként semmirekellők.

Továbbra is várom a példákat, a google keresésem eredménytelen volt.
 
Status
Not open for further replies.