[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Batka

Member
2010. május 11.
128
2
16
Ez az idézés szívás!

400-ra:

Az atomerőművi balesetek következményei olyan borzalmasak, hogy zárójelbe teszik az addigi előnyöket.

Ha csak 25 évente történik baleset, hány év alatt válik lakhatatlanná az északi félteke?

Folytassuk itt:

http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/atomenergia/
 

Pela

Member
2013. január 9.
126
0
16
Ohh yeah, Pela felbőszülve visszaérkezett! :D

Pár ember véleményét hamar be is kóstolom akkor! ;)

(Moderálva a <a title="Fórumszabályzat" href="http://htka.hu/forumszabalyzat/">Fórumszabályzat</a> megsértése miatt.)

Atomenergia: Igen fontos,mert jelenleg ez a legnagyobb és talán a legolcsóbb energia forrás,de azért rengeteg hátránya van,mellesleg külföldi céggel kell megoldani a cserét? Engem még mindig érdekelne a szélerőművek,vízerőművek,napelemek,geotermikus létesítmények.. azthiszem ezekhez megvannak a természeti adottságok.. az építésig munkát adnának rengeteg embernek,utána pedig karban is kell tartani (fogalmam sincs hány ember és milyen gyakorisággal kellene hozzá).

Amúgy a Baltikum meg nagyon helyes! Több ilyen kellene, amíg van "felesleg" amit feltudunk ajánlani,mert ami van azt használjuk ki a lehető legjobban, gondolom azt senki sem vitatja,hogy a Baltikumba készülő Gripeneket, itthon nem használnánk annyit.

 

(Moderálva)

Az pedig,hogy nem kell hadsereg,hülyeségnek tartom, dehát na, ha csak leépítünk úgy is modern hadseregünk lesz, hiszen nincs olyan ország akinek ne lenne hadserege, legalábbis nem sokáig,mert akkor valakitől "kap" 1-et! :) Ez is egy mentalitás...
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 020
113
desertfox said
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-15/" rel="nofollow">zotyek78</a>: Remélem mi vendégeskedünk Bukarestbe most már :)
Szvsz nekünk magyaroknak a Kárpát-medencében kell maradnia és ahhoz ragaszkodnia foggal-körömmel... Hódító törekvések régebben se nagyon voltak, a jövőben sem hiszem, hogy kellene lennie. :) (Ebben minden benne volt. :))

 

joker said
(...)akkor egyértelmű lenne a szomszédoknak is, hogy valamire készül.
Tessék, milyen szépen levezetted... Akkor egyértelmű az is, hogy olyan ratyi gazdasági körülmények között, mint ami Romániában van, miért ragaszkodnak akkora sereg fenntartásához és miért törekendek -amennyire tőlük telik- annak fejlesztésére.

Van olyan szomszédunk amúgy, aki amúgy nem teszi meg a tőlük telhetőt ezzel kapcsolatban? :) Voilá! :)
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-15/" rel="nofollow">zotyek78</a>: Én se gondoltam komolyan, ami a mienk arra tartok jogos ígényt ,de Úgy mint Ők voltak Budapesten az szerintem előfordulhat , pár napos buli Bukarestben, azt azért nem zárnám ki, címe : szállás biztosítva, kaja, pia, nő van. Gyere érezd jól magad :D 
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 020
113
desertfox said
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-15/" rel="nofollow">zotyek78</a>: Én se gondoltam komolyan, ami a mienk arra tartok jogos ígényt ,de Úgy mint Ők voltak Budapesten az szerintem előfordulhat , pár napos buli Bukarestben, azt azért nem zárnám ki, címe : szállás biztosítva, kaja, pia, nő van. Gyere érezd jól magad :D 
Ha odáig fajulna a dolog, akkor szvsz (márha bízhatok vezetőink IQ-jában) nem mi fogunk bevonulni Букарест-be. :)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 315
54 788
113
Elgondolkodtató ez az idézet, de ha végig gondoljuk van alapja (Gondolok itt Svájcra vagy a Skandinávokra):

"Az imént már szóba került, hogy a fejedelemnek biztos alapokra kell építenie, különben szükségképpen elpusztul. A legfontosabb alapok, melyeken mind az új, mind a régi, úgyszintén a vegyes eredetű egyeduralmak nyugszanak: a jó törvények és a jó hadsereg. És mert elképzelhetetlen, hogy jó törvényeket találjunk ott, ahol nincs jó haderő, ahol pedig jó a hadsereg, szükségszerűen a törvények is jók: ezért hagyom a törvényekről való fejtegetést, és csak a haderőről fogok szólni."
-Niccolò Machiavelli: A fejedelem
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 315
54 788
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/a-nagy-sakktabla/page-14/" rel="nofollow">zotyek78</a>

Ez a hír a Magyarország topikba való. Ez a topik világpolitikával foglalkozik. 

A hírhez meg annyit, hogy aki járt már Romániában, az tudja, hogy Magyarország hozzájuk képest a "Nyugat". Bármilyen téren. 
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 020
113
Akár a Fidesz hibája, akár nem, a lényeg, hogy a magyar-német szorosabb viszony helyett a németek inkább Romániával pacsiznak... Ez azért mindenképpen fontos info, nem igaz?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
zotyek78 said
Akár a Fidesz hibája, akár nem, a lényeg, hogy a magyar-német szorosabb viszony helyett a németek inkább Romániával pacsiznak... Ez azért mindenképpen fontos info, nem igaz?
Olyan nincs, "hogy a németek". Egy multinacionális cég valamikor megalakult Némeországban és emiatt sokan még mindig azt hiszik, hogy az a cég német. Lehet ha ott alakult, lehet ha a tulajdonosai nagyrészt németek, de attól függetlenül ugyanúgy működik mint minden más multi. Ahol megfelelőbbek számára a körülmények (olcsóbb munkaerő, kevesebb adó, kisebb bürokrácia, stabilabb politikai légkör, jobb utak, jobb vasúthálózat, elérhetőbb nyersanyagok, nagyobb profit lehetősége, stb) vagy a körülményeket súlyozva egyik régió jobbnak tekinthető a másiknál, oda mennek. Ebbe nincs semmi magyar-német viszony, ugyanúgy ahogy nincs abban kínai-német viszony se, ha egy német cég oda viszi a gyártás egy részét.
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 020
113
Hát lobbi biztos van oda-vissza a német kormányzás és multik között... Egyfelől egyébként jó is, mert ahogy kiderül erdélyi magyarokat is érint, másfelől pl. az esetleges autonómia törekvések ellen van. Jó kérdés, hogy melyik a jobb... Az pedig valóban találgatás, hogy a kormányzás egyeztett-e ezzel kapcsolatban a kérdéses multikkal vagy pedig szimplán az olcsóbb, de képesített munkaerő miatt döntöttek így.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Hofit kár utánozni:

http://nol.hu/belfold/pinter__idoben_sikerult_elharitani_az_orszagot_veszelyezteto_fenyegeteseket
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Lobbi mindig van, de nem csak a német állam és a multi között hanem a román meg a magyar állam is lobbizik a multinál. Abban igaza van xfotelnek, hogy ezek a cégek csak elvétve fizetnek adót (sőt egyes országok, pl Magyarország még kőkemény támogatásban is részesít sokszor multikat) viszont a telephelyek felépítésében direkt vagy indirekt részt vesznek helyi cégek, alkalmaznak (sokszor szarér-húggyér) rengeteg embert, a beszállítóik helyiek (is), kiszerveznek munkákat (pl takarítás, telephelyőrzés, szemétszálítás és hulladékkezelés, stb) helyi cégeknek, helyből veszik az energiahordozók minden fiormáját, stb. Uh megvan a gazdasági hasznuk.

"Egyfelől egyébként jó is, mert ahogy kiderül erdélyi magyarokat is érint" - azért ettől nem kell elájulni. Valahol 1-1,5 millióan vagyunk magyarok Romániában összesen, ami a lakosság 5-7%-a országos-, és kb 20%-a Erdély szinten. Szóval ami itt történik az érint minket is, de a románokat jobban (mivel többen vannak), kivétel a direkt nekünk célzott szopatások vagy néhanapján nekünk célzott kedvezmények.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Szerintem ez sokkal nagyobb szabadságot add a mindenkori kormánynak hogy nem kell egyeztetni Brüsszelel , na meg nem nézheti minden költésed az EU. 
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Danielblack:
http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/hatalyban-a-kettes-csomag-brusszel-osztol-megvetozhatja-az-eurozona-orszagok-budzseit-404684
Itt egy kis szabályozás ősztől eurozonásoknak, ami szerintem elégé nem vicces hogy megvétozhatják egy szuverén állam költségvetését.
nem nem 100 milliárd nem mehet helikre csak 60 .... :D @nyád... persze nem vagyunk eurozonások , szomszédaink közül szlovákia szerintem fogja kapni a csicskapofonokat.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
A költségvetési hiányban mindig is a legjobbak közt voltunk Unióban, de eljárást nálunk nagyságrendekkel rosszabbul teljesítők ellen se indítottak. Az Unió eljárásai teljesen szubjektívek, csak eszközök a célok eléréséhez, nem konzekvensen vannak alkalmazva.