[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 337
14 106
113
Amúgy azok szovjetek voltak, a vezetésben nemigen volt orosz.

Tulajdonképp I. Miklós is inkább volt német, mint orosz.
Teljesen hanyagolható, ki áll éppen az élén, minek valja magát, sót milyen nemzetiségu maga a lakosság. Geográfia és geopolitika a fo.
Az euráziai geográfiai és geopolitikai styeppei térségben sorban jonnek létre és esnek szét a birodalmak, melyek hasonló módon szoknak hatni a térségunk felé. Ebbol a mindenkori Oo se kivétel, mert bár Bizánc vagy a Kijevi Rusz utódjainak szeretik magukat mutatni, igazából legingább az Arany Horda utódjáról van szó. Szerencsére ez a birodalom már egy hoszabb bomlás végsó fázisaiba kerult. Széthullása után lesz bizonyos idó, míg megint stabilizálódik az styeppen egy kovetkezo domináns nép/hatalom, ami érdekes új lehetóségeket hozhat a térségunk számára.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Akkor most ebben a nyugati világrendben szépen operáltasd át magad,és akkor te leszel a magyar Rachel Levine. Esetleg a laktanyákban a férfi WC-be is rakjál tampont,mint a fényességes nyugaton,és napi kétszeri érzékenyítésen is vegyél részt. Ja és a Pride-on kötelező lesz felvonulnod,terepszínű tüll szoknyában.
Vagyis nyugodtan csinálja tovább, amit eddig… :D
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 480
33 888
113
A Kállai-kettős idején is milyen jól bejött a hintapolitika.

Igen, akkor is vonakodó szövetségesek voltunk.

A különbség az, hogy az akkori szövetségestől kaptunk is valamit. Észak-Erdélyt, Kárpátalját, Felvidék magyar többségű részét stb. Erről kellett volna mind lemondani, ha kiugrunk (bár ki tudja, talán nem mindről). Mindenesetre a tisztikar nagy része az akkori szövetségi rendszerünkhöz volt hűségesebb, mint a törvényes kormányához és Kormányzójához (Legfelsőbb Hadurához). Vannak veszélyek abban, ha egy hadsereg tisztikarát túl sok "fegyverbaráti" kapcsolat fűzi idegen országokhoz. Nem véletlenül folytat a USA/NATO annyi közös hadgyakorlatot mindenhol (ha csak jelképeset is), ott is, ahova még csak készül betenni a lábát. Ennek megvan a politikai célja. A helyi katonatiszti réteg megnyerése, lekenyerezése.

Mit kapunk a mostani szövetségi rendszerünktől? Egyre kisebb önállóságot, hosszú távon a nemzetállamiságunk megszűnését, ha benne maradunk. Az ukránok is ezt kapják majd, még ha egy részük túl hülye is hozzá, hogy megértse, a másik része meg azt hiszi, megéri, mert "majd nyugati módon élhet".

Csak nem lesz ilyen "majd nyugati módon élhetsz" a nagy többségnek, ez van. Nyugaton sem. Azért akarják gyorsan lezavarni a dolgokat és kiépíteni az új világdiktatúrát, hogy ez ne derüljön ki idejekorán.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 686
7 332
113
Magnyírbálnám az agrártámogatásokat, a nyugdíjakat, egy forintot sem költöttem volna a zsidó-olimpiára, a Bayer Bosnyák-téri építkezését szűk egy éve valami 250 milliárdét vette át az állam, és most vakaróznak, hogy akkor valamit kezdeni kell vele, tankötelezettségi korhatár leszállítása, ilyesmik.
Végetvetni annak, hogy a szoftvereket haverok cégeitől veszik sokszoros áron úgy, hogy szar. Egy csomó kiadást törvényteleníteni, és rá htk-zni arra, aki jóváhagyta.

A "rezsicsökkentés" kivezetése.

Ezen kívül a közszférában építgetnék le, meg alakítgatnék, még úgy is, hogy rohadt nagy ellenállásba ütközne. Egy rakás fölösleges, illetve teljes mértékben automatizálható feladat van, irgalmatlan redundanciákkal. Nem akarom részletezni, de amikor a revizort ellenőrző ellenőrt is ellenőrzi valaki, és a jelentésekről készült összefoglalókról készülnek jelentések, meg táblázatok futnak a táblázatokat nyilvántartó táblázatokról, akkor biztosan tudod, hogy faszság az egész.
Van közeli ismerős egy tankerületben, többször mondta, hogy szimultán dolgoznak kb. négy adatbázissal, amik semmilyen összeköttetésben nincsenek egymással, de ugyan arra kellene mind, ezért egyik programból a másikba mindent kézzel kell begépelni, előtte meg nyilván kis is nyomtatják. Osztályokat tartanak fenn ilyen feladatokra. Nem is igazán a fizetésük a nagy veszteség, az is persze, hanem minden más. Pénz megy az épületek fenntartására, esetleg bérlésére is. Holott akár ez a ballaszt is mehetne termelésre.
A minisztériumokban meg sokszor össze-vissza kapkodnak, a többi szervezet le sem tudja követni rendesen.

Nem tudom, hogy ki emlékszik még, kb. az első PZH-k érkezése körül mondta talán Ruszin, miközben egy, a tüzérséghez került Puch-ot mutogattak, hogy Mercinek papírozták le, mert ha Puch-ként lenne, akkor egy évig tologatnák a papírokat.
A közféra leépítésével tökéletesen egyetértek.
Péntek délben már mennek Balcsira, de kétpofával szídják a kormányt.
Már rég mobilapp-ból kellene mindent intézni.
Ezért sosem értettem miért éljenzik Lázár digitalizálását. Jó esetben is negyedmunkát végzett.
 
  • Szomorú
Reactions: Kim Philby

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113
1849-ben ugye a Szent Szövetség/3 császár szövetségének megállapodása alapján. Megjegyzem ott Kossuthék voltak a baromok a trónfosztással.


44/45-ben sajnos joggal, ott mi támadtunk.

Amúgy azok szovjetek voltak, a vezetésben nemigen volt orosz.

Tulajdonképp I. Miklós is inkább volt német, mint orosz.
Aki Oroszország élén áll, az Oroszországot képviseli. Teljesen mindegy mi a nemzetisége.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 452
63 892
113
Önállóan, szomszédok ellen menne még a dolog, egy potens haderő megléte esetén. A bibi csak ott van, hogy ennek a térségnek a sorsát, alapvetően nagyhatalmi játszmák döntik el. Több száz éve. Így lesz a jövőben is. Célszerű a legerősebb katonai tömbhöz tartozni, ha másért nem ,azért hogy az meg ne támadjon. De soha, semmi nem biztos.
Amikor a németek szövetségesei voltunk, akkor 44-ben ők szálltak meg, eredmény: jól megszívtuk.
Mikor a szovjetek tömbjéhez tartoztunk, 56-ban ők szálltak meg, azt is megszívtuk.
Mióta a NATO szolgái vagyunk, itt se nagyon lettünk szabadok, nem építhetünk nyugodtan atomerőművet (holott nekünk más nem jöhet szóba), azzal akivel akarunk (holott más nemigen jöhet szóba) és vásárolhatjuk a túlárazott nyugati fegyvernek látszó kereskedelmi termékeket.

Maradjunk annyiban, hogy mindig a nehezebb út a jobb, a drága szuverenitásba fektetett áldozat jobban fial, mint az olcsó vazallus-szerep kitartottsága és függősége. Ami a végén mindig visszaüt.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 452
63 892
113
Valóban nincs, épp csak a nyugat vezette világrend lebontása a célja, annak a világrendnek amit az a nyugat vezet aminek mi ais a részei vagyunk.
Nincs olyan, hogy "nyugati világrend", "nemzetközi jog", meg "nemzetközi közösség".
Angolszász és 1964 óta elsősorban amerikai globális geopolitikai érdekérvényesítés és kulturális hegemónia létezik csak.
Aki európaiként az USA-t élteti, az Stockholm-szindrómában szenved.

A mai világunk egyetlen olyan "arca", amelyiket még igazából senki se verte soha képen úgy istenesen, az USA maga, akinek ezért van ez a túlzottan magabiztos, de végtelenül öntelt és ostoba arroganciája.
És ez mára már az egész emberi civilizáció fejére nőtt, gyűlölt, vagy kényszerből megtűrt, önmaga korlátain is túlnőtt szörny, ami megérett a bukásra.
Ha ez bekövetkezne, az olyan lenne, mintha egy áporodott levegőjű szobában hirtelen kinyitnák az ablakot.

A képmutató, üres, tartalom nélküli, nyomtatott pénzt imádó, érték nélkül értékekről hadováló, lózungokat mantrázó és közben mindenkit mindenkivel összeugrasztó, szarkavaró, de közben már magát összeszaró, kultúrák silány de arrogáns katyvasza ideje, hogy visszasorvadjon oda, ahonnan kiburjánzott.
Zabálja csak föl saját magát, ha már konfrontáción, háborúzáson és romboláson kívül máshoz nem ért.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Nem értek egyet, mert a "hadsereg képes megvédeni az országot", az nem egy igen-nem, 0-1 jellegű két lehetőségű kizáró jellegű kérdés-válasz kombináció, hanem sokkal inkább egy skálán éppen aktuálisan elhelyezkedő pont, aminek az egyik végén az van, hogy a szomszéd ország óvodásai rohamot indítanak a mi országunk fagyizóiban lévő csokifagyiért, és ezt a támadást sem tudjuk elhárítani, a másik végén pedig egy csillagkközi háború megvívása van egyszerre három alien civilizáció ellen. És ezen a skálán van éppen valahol a Honvédség. Tehát ha van egy olyan, mint a mostani, akkor legalább a szomszédos országok közül 2-től kell csak komolyan tartani, esetleg 3-tól. Ha ez sem lenne, akkor mindegyiktől kellene. Ez a különbség.
Igazad van, a térség meghatározó hadereje. Feltéve, ha a térség a Margit sziget. Közepén lévő szökőkút. Belső része...
Jelenleg nincs olyan 5 millió feletti szomszédunk, aki ne lenne képes zsigerből elfoglalni az országot. De még a szlovákok esetén is necces a kérdés.
 

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
555
1 564
93
Igazad van, a térség meghatározó hadereje. Feltéve, ha a térség a Margit sziget. Közepén lévő szökőkút. Belső része...
Jelenleg nincs olyan 5 millió feletti szomszédunk, aki ne lenne képes zsigerből elfoglalni az országot. De még a szlovákok esetén is necces a kérdés.
Zsigerből csak az ukránok tudnák, ha nem lenne NATO és nem harcolnának éppen az oroszokkal. Némi felkészülés után és komolyabb veszteségek árán pedig a románok. A többieknek szerintem nem menne, legalábbis nem könnyen.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 713
80 078
113
Nincs olyan, hogy "nyugati világrend", "nemzetközi jog", meg "nemzetközi közösség".
Angolszász és 1964 óta elsősorban amerikai globális geopolitikai érdekérvényesítés és kulturális hegemónia létezik csak.
Aki európaiként az USA-t élteti, az Stockholm-szindrómában szenved.

A mai világunk egyetlen olyan "arca", amelyiket még igazából senki se verte soha képen úgy istenesen, az USA maga, akinek ezért van ez a túlzottan magabiztos, de végtelenül öntelt és ostoba arroganciája.
És ez mára már az egész emberi civilizáció fejére nőtt, gyűlölt, vagy kényszerből megtűrt, önmaga korlátain is túlnőtt szörny, ami megérett a bukásra.
Ha ez bekövetkezne, az olyan lenne, mintha egy áporodott levegőjű szobában hirtelen kinyitnák az ablakot.

A képmutató, üres, tartalom nélküli, nyomtatott pénzt imádó, érték nélkül értékekről hadováló, lózungokat mantrázó és közben mindenkit mindenkivel összeugrasztó, szarkavaró, de közben már magát összeszaró, kultúrák silány de arrogáns katyvasza ideje, hogy visszasorvadjon oda, ahonnan kiburjánzott.
Zabálja csak föl saját magát, ha már konfrontáción, háborúzáson és romboláson kívül máshoz nem ért.
Amit leírsz azt hívják úgy amit te tagadsz.
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 138
10 471
113
Elég lenne egy egykori hadosztály is a Néphadseregből a Zrínyi teljes megsemmisítéséhez. Tankcsata nem is lenne, mert a Néphadsereg tüzérségi ereje miatt már azelőtt elpusztulnának.
Jó, de minden európai országra igaz, talán Lengyelország és Finnország kivételével
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 127
38 606
113
Igazad van, a térség meghatározó hadereje. Feltéve, ha a térség a Margit sziget. Közepén lévő szökőkút. Belső része...
Jelenleg nincs olyan 5 millió feletti szomszédunk, aki ne lenne képes zsigerből elfoglalni az országot. De még a szlovákok esetén is necces a kérdés.
Beírlak a napi faszság verseny második helyezettjének!
Sajnos az elsőről már lemaradtál pedig ma különösen szoros volt a mezőny.

Jelentnek már be valamit, mert mindennap hülyeség rekordok dőlnek itt meg...
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Zsigerből csak az ukránok tudnák, ha nem lenne NATO és nem harcolnának éppen az oroszokkal. Némi felkészülés után és komolyabb veszteségek árán pedig a románok. A többieknek szerintem nem menne, legalábbis nem könnyen.
Ha az állandóan citált számok igazak lennének, utoljára a Római Birodalom foglalt volna el falunál komolyabb települést, és Kárthágó még mindig ostrom alatt lenne.
De a gond az, hogy 1000 katona is lekűzdhetetlen, ha neked nincs ami ezzel szembe száll. Márpedig nekünk nincs.
És amiket mond a honvédségünk, nem is lesz.
Így viszont minek a honvédség?
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 554
10 227
113
Ha az állandóan citált számok igazak lennének, utoljára a Római Birodalom foglalt volna el falunál komolyabb települést, és Kárthágó még mindig ostrom alatt lenne.
De a gond az, hogy 1000 katona is lekűzdhetetlen, ha neked nincs ami ezzel szembe száll. Márpedig nekünk nincs.
És amiket mond a honvédségünk, nem is lesz.
Így viszont minek a honvédség?
Árvíz elleni védekezés?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 838
30 980
113
Status
Not open for further replies.